| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Markýz de Sade junior

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 262 [Dalších 192 >>]
a
  • 
7.10.2004 12:57:12
a
7.10.2004 9:10:48
Vcielka, asi jsi nepochopila smysl mého příspěvku. Hranice jsou třeba určit. A 2letému či 3letému dítku těžko lobicky vysvětlíš, proč to nesmí dělat, a že to může být pro něj nebo oklolí i životu nebezpečné. Máš-li divokého kloučka, který s oblibou strká různé věci do el.zástrčky, asi těžko budeš do nekonečna vysvětlovat, že to nesmí, když ho přistihneš. Děti tohoto věku velice dobře reagují na tresty a odměny, které nějak oslůoví jejich tělo - plácnutí, sladkosti... Ale starší děti naopak berou těl. tresty jako ponížení a daleko efektivněji je motivuješ zákazem či pochvalou.
6.10.2004 22:53:43
Evca, myslim, ze nezalezi kolko rokov mala. Jasne, ze dieta padne do narucia rodicov aj po vyprasku. Kam by asi "padat" malo, vsak ?

Zuzi, myslim, ze skor nas povazuju za blaznov, ja som vzdy velmi prekvapena reakciami v diskusiach, ci ceskych, alebo slovenskych. Na babetku som ako lentilka.
6.10.2004 15:45:18
Zuzi a nevzpomínáš si kolik ti bylo? Myslím, že něco jiného je naplácat dítku ve 3 letech a jinak to bere ve 12. To už je spíš ponížení než trest.
6.10.2004 15:42:27
Lada, ja som po vyprasku svojich rodicov vzdy nenavidela.... citila som sa ponizena....
6.10.2004 15:40:19
Odpustte mi, ale musim si rypnut... krasne pravidlo, nebit... ale rodicia mozu... hmmmm, logika.
Hanka, 7 let
  • 
6.10.2004 9:53:31
Ahoj Monty,

pamatuji si na dobu, kdy naše holčička měla asi tak dva roky. Hodiny jsme trávily spolu tím, že jsme po ránu ležely v posteli, a na místo běžného mazlení a říkanání pohádek se "fackovali" . Ona mně bouchla a já jí to oplatila, dala mi malou, dostala malou, dala mi velkou, já jí dala takovou aby jí cítila. To samé kousání.... Přišlo mi to, že prostě potřebovala zjistit jaký je mezi tím rozdíl. Zjistit cit. Z mé strany to nebylo oplácení, ale dávala jsem ji možnost poznat co je hlazení a co je plácnutí, jaký je mezitím rozdíl. Vše probíhalo s láskou a proto, že to dcerka chtěla, slzičky se nekonaly. Po půl roce se její zájem přesunul ke zkoumání jiného a dnes je z ní citlivá holčička.

Něco jiného je její splašenost, při které vznikají nechtěné kopance do břicha a rány do hlavy. Ale to už ví, že se to nemá, že to bolí a nedělá to naschvál.

Hanka, 7 let
  • 
6.10.2004 9:23:41
Ahoj Monty,

pamatuji si na dobu, kdy naše holčička měla asi tak dva roky. Hodiny jsme trávily spolu tím, že jsme po ránu ležely v posteli, a na místo běžného mazlení a říkanání pohádek se "fackovali" . Ona mně bouchla a já jí to oplatila, dala mi malou, dostala malou, dala mi velkou, já jí dala takovou aby jí cítila. To samé kousání.... Přišlo mi to, že prostě potřebovala zjistit jaký je mezi tím rozdíl. Zjistit cit. Z mé strany to nebylo oplácení, ale dávala jsem ji možnost poznat co je hlazení a co je plácnutí, jaký je mezitím rozdíl. Vše probíhalo s láskou a proto, že to dcerka chtěla, slzičky se nekonaly. Po půl roce se její zájem přesunul ke zkoumání jiného a dnes je z ní citlivá holčička.

Něco jiného je její splašenost, při které vznikají nechtěné kopance do břicha a rány do hlavy. Ale to už ví, že se to nemá, že to bolí a nedělá to naschvál.
Hanka
  • 
6.10.2004 9:14:04
????????????????No já tě taky nechápu, ....vyjádřeno slušně....
Jinalenka
  • 
5.10.2004 16:32:52
Monty napsala: "Jak vychovat z malého kata Mydláře umírněného pacifistu?"
Ja vim, je toho uz uz trochu moc.....
L
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 262 [Dalších 192 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.