| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kdy odstavit

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 140 [Dalších 40 >>]
Petra Neomi
  • 
3.12.2004 17:33:25
No, tak přijít do restaurace a říct, že si nic nedám a pouze tam budu kojit, to by mi přišlo dost bizarní :)) Jestli to někdo dělá, o čemž ovšem dost pochybuju, je to poměrně originální člověk :))

A pokud jde o cizí, mlékem nalitá prsa. No, dokonce ani v porodnici jsem moc z prsou svých spolubydlících neviděla, i když zrovna mě by to neobtěžovalo. Jsem výtvarnice, takže spíš patřím do té skupiny, co "bblě kouká" :) Koneckonců, kojící žena (viz Madona s děťátkem), byla vždy symbolem prosperity, klidu a plodnosti, takže něčím veskrze pozitivním.

A pokud jde o to, že to někdo nemusí... Nejspíš někdo nemusí ani holé těhotné břicho a možná ani holé piercované břicho. Zkrátka, tak ohleduplní, abychom přizpůsobovali svůj vzhled tomu, co chtějí vidět ostatní, bychom snad ani neměli (a hlavně neměly) být.
Lida a dvojcata
  • 
3.12.2004 16:18:49
Konstanto,

ja nemam na mysli nekoho, kdo je pri kojeni diskretni, jako treba ty. Myslim, ze jde jenom o to, chovat se normalne a normalne a diskretne dite nakojit temer kdekoliv, neni pro okoli urcite zadny problem. Ja ale bohuzel znam nektere zeny, ktere, "v ramci boje proti diskriminaci", opravdu demonstrativne odhaluji vice nez je nutne a na mistech, aby si jich vsichni vsimli.
Promin, vadi mi to treba i u me kamaradky, ktera prijde ke mne domu, zacne kojit sve dite uprostred spolecneho obeda tim zpusobem, ze se nejprve skoro cela odhali, nez da diteti napit, a pak si jeste hadrem otira pred zraky cele nasi a jeji rodiny prso a bradavku od "vycmrdaneho" mleka. To mi teda je trosku neprijemne a to je to moje znama. Kdyby to byla cizi zenska v restauraci tak to by se mi mozna udelalo i spatne. Ona je prave take takova podobna bojovnice za prava matek
3.12.2004 15:59:14
Nevim, jak kdo koji, zadny pruzkum jsem si nedelala, ale... me pri kojeni prso rozhodne videt neni. Pokud ovsem dotycny nema nejaky zvlaste kouzelny, hlavu ditete a svetr/triko pronikajici, zrak. Jediny okamzik, kdy by snad mohl neco zahlednout je ta chvilka mezi "odhalenim" a prisatim ditete.
Samozrejme, pokud se na me nekdo podiva, tak mu je nejspis jasne, ze kojim a nebo si mysli, ze dite chovam. Za to, co si pak nekdo mozna predstavuje, fakt nemuzu. Nebo jo?
Lida a dvojcata
  • 
3.12.2004 15:47:25
Petro Naomi,

pokud sama v restauraci jis, a mas sebou hladove dite, faj, tak ho nakoj. Ale prijit do restaurace, sednout si a oznamit, ze si nic nedas, ze sis tam jenom prisla nakojit sve dite, mi prijde prinejmensim podivne.

PS. znam docela dost lidi, kteri se zrovna nemusi divat na matku, ktera koji. Kdyz nic jineho, tak je jim to neprijemne a dokazi si predstavit zkazeny obed pri pohledu na obrovske, mlekem narvane cizi prso. Jsem matka, kojila jsem ale na cizi pri obede se opravdu divat nemusim. Samozrejme se nepoblinkam ale dvakrat prijemne mi to neni. Nemyslim si, ze je toto disciminace. To je jenom vzajemna ohleduplnost.
andrea
  • 
3.12.2004 13:16:27
čauky
tak ty škodlivé látky, jak říkáš (polychromovane bifenily), ktere tak radi předvedli v televizi jsou v kravskem mliku rozhodne taky. Protoze kravy bohužel žijou na stejné zemi jako my lidi a jsou přístroji obklopeny taky a dýchají stejný vzduch. Jediná argumentace je, že kráva to mlíko dává už po dvou letech, mezitím co matky obvykle rodí až tak po dvacítce, takže teoreticky mají těch škodlivých látek víc.
Nicméně otázka je, jestli v tom kravském mlíku není víc jiných škodlivin než jenom ty polychrom....Takže výsledky výzkumu nic moc.
Skoro bych věřila, že ten výzkum platili výrobci umělé výživy::)))
Hana, 2 + brisko
  • 
3.12.2004 9:04:23
POZOR!! Tehotenstvi neni dalsi metodou!! Nektym detem zmena chuti mleka nevadi! Jinym ano. Nekdy se muze mleko ztratit - v souvislosti s hormonalnimi zmenami. To je ale opet individualni!

Hana, 2 dcery (7, 3 a pul roku) + brisko
Johanka, 4 děti, 5. na cestě
  • 
3.12.2004 1:56:22
Ahoj Hanko,
dávám si Tvůj článek do souvislosti s mou nedávnou návštěvu paní doktorky - Terezčina preventivní prohlídka kolem 1,5 roku. Paní doktorka se ptala: "Do kdy jste kojili?" Říkám: "Někdy do léta." Paní doktorka: "Léto, to je široký pojem". "Tak někdy do srpna," odpověděla jsem, ale cítila jsem, jak mi vadí, že mě tlačí do konkrétního termínu, protože jsme přes to celé léto skutečně s Terezkou tak pomaloučku vyšumívaly.
Začala jsem asi tak s tříměsíčním procesem odstavování, protože s nástupem dalšího těhotenství mi kojení začalo být nepříjemné - bradavky se staly citlivějšími, pociťovala jsem to tak pokaždé, kydž jsem měla děti relativně rychle za sebou.
Tak, teď si Terezka na prso ráda sáhne, ještě ho občas vyhledává pod tričkem, pomazlí se s ním, vezme si ho opatrně do pusinky (protože jsem jí během odstavování říkala: "Jen málo!"), olíže ho nebo mu dá pusinku a tím končí. Jsem zvědavá, jestli si ještě cucne s dalším mimi, což je za 4 týdny.
Zdraví Johanka
Hanka, dcera 17m.
  • 
2.12.2004 23:10:23
Ja tyhle prebalovaci koutky nenavstevuji od te doby, co se mi v nich dcera nakazila prujmovou bakterii a diky tomu jsme travily pak tyden v nemocnici na infekcnim oddeleni. Bylo to konkretne v Tescu v Letnanech dole u kin. Melo me zarazit to, ze jsou prebalovaci koutky nezamcene (napr. v McDonaldech jsou wc pro invalidy s prebalovak uzamcene) a ze jsem odtamtud vyhazovala cikanske teenagery. Jak mi sdelila kamaradka pracujici v Tescu tak se tam casto lide chodi prevlekat, nasvacit a jine aktivity ve vecer.hodinach si ani nepredstavuji. Od te doby se obcas do podobnych koutku mrknu a napriklad v Globusu v Cakovicich byla v prebalovaci mistnosti takova spina, ze bych se tam stitila sama, natoz tam prebalit mimco. Takze dokud dcera nechodila, tak jsem ji prebalila radsi v kocarku a od te doby co sama stoji ji prebaluju ve stoje. To rodinne WC na Smichove znam - ja sama jsem za nej rada, protoze nevim samotna jak bych si dosla s kocarkem na toaletu. Pravda, dite bych opravdu radsi nakojila nahore v nektere restauraci.
2.12.2004 19:49:10
Lído, já nevím jak kdo to cítí, ale já mám dojem, že když dospělej nejde na toaletu sníst svou bagetu nebo jablko ke svačině, protože se valné většině z nás z podobné představy zvedá žaludek, že ten dospělej nemá právo nutit k něčemu podobnýmu jakékoliv dítě, notabene bezbrannýho kojence. Kojenec to sice pravda moc nechápe, ale ty všelijaký pachy jsou přítomný na sebelépe udržovaném WC. Je to podle mě hnus, kojit na toaletě. - Pravda, sama jsem kvůli těmto problémům tenkrát takříkajíc seděla doma na zadku, neb tehdy mi kojení na veřejnosti připadalo nevhodný a nepatřičný, ale - už jsem pár mamin kojiti viděla (a to nebydlíme v Praze) - a zatímco zpočátku mě to pohoršovalo, dneska si už zvykám a dokonce začínám kojícím maminám fandit, aby si podobné strachy až tak nepřipouštěly a raději se nenechaly "vtlačit" do krunýře samoty mezi čtyřma zdma. To člověku moc nesvědčí, snadno se z toho blbne...
Zdraví M.
Petra Neomi
  • 
2.12.2004 16:18:03
No, myslím, že jsem nad jiné povolaná, protože v restauraci kojím skoro každý den. Ne snad, že bych restauraci považovala za prostředí nejvhodnější, ale prostě proto, že sama skoro každý den v restauraci jím a tím, že jí i skřítě, se snažím šetřit nervy ostatních hostů. Vím moc dobře, jak je nepříjemné obědvat, když člověku za zády vřeští mimino a kojení je takový humální způsob, jak řvoucího skřítka umlčet.
Takže, abych to shrnula ... V restauracích Cantina, Capua, Legenda, Malý Budha, Restaurant pod křídlem, Výletná (vypisuju je proto, že krom Pod křídlem, kam obvykle nechodím, ve všech jmenovaných lokacích můžete s miminem klidně poobědvat, vyjma Malého Budhy můžete vzít i psa :)se rozhodně nikdo nebude pohoršovat, když dáte mláďěti nasát :) Plenu ani šátek nepoužívám (k mému obvykle nemaminkovskému oděvu by se to moc nehodilo, do půl těla se neobnažuju, na to zas není počasí, niákdo nezrací oběd, neodchází, ani si neuplivává a personálu povětšinou připadám spíš poněkud exoticky, ovšem skřítě se u nich sytilo už v prenatálu, takže je to v podstatě štamgast.
Pokud jde o přebalování, tak samozřejmě nepřebaluju na stole, ale spíš se se skřetím kontrabandem v gatích uchylujeme na záchod. Nejzábavnější historku mám z Malého budhy, kde, když jsme se konečně vyštrachlay ze záchodu, potkali jsme v předmístnůstce už takřka svlečené mimino, které stálo frontu na podobný proces.

Argument "že by to někomu mohlo kazit chuť" považuju za irelevatní, zrovna tak by mohli být hodnoceni staří, tělesně postížení, barevní... Zkrátka je to diskriminace. Ostatně, nikdy se mi nestalo, že by po uzření mého popředí kdokoli zvracel :))
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 140 [Dalších 40 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.