| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kdy odstavit

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 140 [Dalších 30 >>]
Lida a dvojcata
  • 
2.12.2004 15:40:16
Gabino,

zachodky na Smichove bohuzel neznam. Ale az tam priste pojedu do Prahy, tak se tam zajdu podivat.

Ja jsem nemela na mysli, ze by matky msuely sedet doma a kojit a nikam nechodit. Jenom si nemyslim, ze by to zrovna mely vzdy delat v restauraci. Koutky pro kojici matky jsou v zahranici (kde take ziji) velmi rozsirene a vyuzivane. Take jsou casto pripojene k "zachodkum", ktere ale tady vetsinou nejak moc nepachnou. Je tam klid, nikdo se na nikoho hloupe nediva a maminka s ditetem si mohou kojeni v pohode vychutnat.Nejde o to, ze by kojeni nebylo na verejnosti akceptovano, ale neznam tady mnoho zen, ktere by zamerne, za ucelem kojeni, sly do restaurace. A pokud byste si tady v restauraci take neco neobjednala, tak vas proste s toho mista vyhodi, at je restaurace plne nebo prazdna. Nevim, proc by to takhle nemohlo byt v Cechach take.
Gábina
  • 
2.12.2004 15:30:22
Ty jmenované záchody jsou umyté, nejsou po...., je tam papír,... Ale zápach je tam stejně jako na WC už kvůli té vůni, co mají na všech " lepších záchodcích". Nechci řešit uklid WC, jen mě prostě pozastavilo to místo, přijde mi to strašné. Taky jsem psala o diskrétním kojení, šátek plena, zády k lidem a ne vyvalit kozy ( když už to tak musím napsat )na ostatní. Säma jsem poněkud stydlivá, ale netvrdím, že s děckem se musí dřepět doma. Nikdy jsem doma neseděla a cestovala jsem víc než před porodem a nyní když už chodím do práce. Vy už jste viděla na Smíchově nával ve všech restauracích ? Já ne a to kafe si klidně v klidu dám.
Lida a dvojcata
  • 
2.12.2004 15:18:57
Gabino,

a nebylo lepe, kdyby radeji tyto detske zachody a koutky pro matky nekdo pravidelne uklizel???? Ja zase nesouhlasim s tim, ze by restaurace mela slouzit jako prostor pro kojeni. Jednak proto, ze to opravdu nekomu muze byt neprijemne (a tim mu zkazit jeho obed) a jednak tim, ze pokud matka do restaurace jde na obed a pritom nakoji, fajn, ale aby restaurace slouzila jenom jako odskociste pro kojeni - kdy vlastne zabirate misto pro platici zakazniky, tak to si myslim, ze v poradku neni.
Xantipa
  • 
2.12.2004 15:07:50
Nikdy, opravdu nikdy!!!!, bych nekojila své dítě na záchodě. Může¨se jmenovat jak chce. Ani v Mc Donaldu a tam /alespoň v Liberci/ byly záchody čisté a nepáchly a byla tam i židle a přebalovací pultík. Kojit své dítě na záchodě mi připadá nedůstojné, jak pro matku, tak pro dítě. Na záchodě - nikdy! Záchod je určen pro jiné věci a ne pro kojení.
Věra.
2.12.2004 15:07:43
Gábino, máš pravdu, nyní si uvědomuji, že jsem tam párkrát kojila a není to úplně super prostředí...ale dá se to...prostě nakojit a rychle vypadnout..:-))

Ten Smíchov je hodně rušný, fakt je, že doprostřed tamějšího víru lidí si nesednu na lavičku a nekojím.
Zase se mi nechtělo dávat si kvůli kojení McDOnald, který mi nechutná, nebo nějaký čínský fastfood, jaké jsou tam k mání....tím odpovídám na Tvůj dotaz, proč si nesednout na kojení do restaurace.

Jinak s kojením na veřejnosti problém nevidím, vždy se dá najít klidné místo, pootočit se stranou, nebo si přehodit plenku....kojila jsem děti naprosto všude, a většinou si toho ani nikdo moc nevšiml, nebo se tvářil, že nevšímá :-))
Co taky s nima, když mají hlad, jsou plně kojené a domů je to hodina cesty, že? :-))

Dámy nebojte se toho, kojení není důvod sedět zavřené doma, větším problémem je MHD, metro, všudypřítomné bariery a spol.
Gábina
  • 
2.12.2004 14:57:05
Chci se sváma podělit zkušenost, která je fakt strašná.
V Praza na Smíchově je nákupní centrum a tam mají Baby WC, pro batolata. Malinkatý záchodky, umyvadla, přebalovací pultík. A židličku. Zápach jako na veřejných záchodcích. Opakovaně se mi stalo, že tam sedí mamča a kojí svou ratolest. Nevadí mi to kojení, vadí mi to prostředí!!!!!!!!! A minule dokonce rodinka, ohřívací lahev v zásuvce a v ní lahev s mlékem, vše postavené na zemi. Děs.
Já nechápu, proč ony dotyčné se neposadí do některé z restaurací a tam diskrétně nenakojí své dítko? Já sama nepatřím k těm, která by bez zardění vyvalila prsa na veřejnosti a kojila, ale přehozený šátek či plínka, to se dá snad přežít.
Naďa
  • 
2.12.2004 12:09:43
Ahoj všichni,vím,že to sem až tak moc nepatří,ale přece.
Všem Vám tiše záidím,že můžete řešit odstavování,malé je 5měsíců a prakticky od narození "zápasíme" s kojením.Vyskoušely jsme všechno možný,je to strašně vyčerpávající,ale když se konečně napila a někdy i spokojeně usnula,tak to bylo nádherný.Už začínáme dávat umělé mlíčko:(,protože,ani při sebevětším snažení to nejde).Všechny vás zdravím a ať už odstavíte jakýmkoliv spůsobem,buďte rádi,že Vám to šlo.
Naďa.
Eva, 2 kluci
  • 
2.12.2004 11:54:17
Já jsem staršího syna kojila pouze 6 měsíců. Měla jsem tolik mléka, že mi to dělalo problémy - navíc začínalo léto - trochu záněty apod.Navíc byl syn po mém mléce jaksi "obézní". Po odstavení svou váhu srovnal. Bylo to ovšem odstavení nenásilné.
Mladšího syna jsem kojila 1 1/2 roku. V době růstu zoubků občas silně kousal, tak dostal 1. prstem lehce přes pusinku a během pár dní byl zase klid. K odstavení jsem se rozhodla, až když si začal násilím kojení vynucovat i v těch nejméně vhodných situacích. Jinak jsem ho kojila i venku - zdálo se mi to vhodné např. na louce (při pobytu na horách), v ZOO - tam je přeci spousta maminek a dětí.. často v autě na parkovišti - nic ho při tom nerušilo :-)).
Ovšem dodneška - je mu 4 1/2 roku se s mými "popíky" občas pomazlí - myslím, že spíše cítí vůni těla maminky, která se v těchto místech "dobře drží", a tím se uklidní. To už však pouze doma, jen občas, většinou před usnutím.
Iva
  • 
2.12.2004 10:54:01
Domnívám se, že to bylo špatně pochopeno. Za nechutné považovala pisatelka kojení větších dětí na veřejnosti, ne kojení samotné, a ne kojení doma (o tom by ostatně ani nikdo nevěděl!).
Přidávám se k tomuto názoru, u dětí přes rok nebo rok a půl je to vlastně víc mazlení než výživa, a proto patří do soukromí. U víc jak dvouletých nebo dokonce tříletých dětí už mi to taky nesedí, zdají se mi na to přerostlé, ale záleží pochopitelně na tom, co si myslí jejich rodiče.
Xantipa
  • 
2.12.2004 10:49:04
Můj příspěvek nebyl namířen proti těm, které kojí např. do 5 měsíců. Vím, že to někdy nejde. Byl spíš o tom, že se tady doslova rozpoutal hon na ty, které kojí déle než 2 roky - přirovnání k tomu, že to je nechutné.
Opravdu je mi líto těch, které by kojit chtěly a nemohou.
Psala jsem to proto, že když samy matky odsuzují kojící matky, tak se pak nedivme, že ostatní okolí také bude odsuzující a netolerantní.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 140 [Dalších 30 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.