| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kdy odstavit

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 140 [Dalších 100 >>]
Lucka, 9m Ondrášek
  • 
20.1.2005 22:14:39
Ahoj Lenko!
Ten hrníček od firmy Avent jsem už už chtěla koupit, ale před tím jsem ještě zkusila na toho našeho vykuka trošku drastickou metodu. Místo odpoledního kojení jsem mu nabídla lahev s Nutrilonem a když brečel a chtěl místo toho prso, tak ho zkrátka nedostal a pořád jsem mu v přestávkach zkoušela dávat tu lahev. Byl o hladu až do večerní kaše. 3 dny takhle stávkoval a pak najednou jako zázrakem 4. den vzal bez nějakých caviků lahev a začal krásně pít. Takže to všem maminám, co mi poskytly cenné rady oznamuju, že jsme zvítězili! Teď kojím ráno a večer před spaním. V noci spí jak dudek, jen málokdy se vzbudí a chce nakojit. Taky začal po tom Nutrilonu konečně pěkně přibírat. Je to takovej drobeček. Bude mu skoro 10 měsísů a váží 7,80 kg. Takže jsem spokojená. Až budu muset odcestovat, tak 14 dní před odejzdem kojení úplně odbouráme a bude to v pohodě. Jak tady psala jedna mamina, že se jí po kojení potom stýskalo, tak to bude asi taky můj případ, ale nedá se nic dělat. Je to opravdu hezký pocit. Ondrášek je při tom tak spokojený a sahá mě na nos a vlasy...
Přeju všem maminám hodně zdaru a pevné nervy při "válčení" s těmi našemi ratolestmi. Lucka
Lenka, Simonka 9m
  • 
15.1.2005 22:13:32
Ahoj Lucko, nevím jestli ti pomůžu ale ani Simča nechtěla nikdy dudlík a pak ani pít z lahve. Vše jen kousla a brala to za hračku. Dnes už kojím jen na noc a v noci. Přes den už jsme na čaji. Nejprve jsem koupila lahvičku s přídavným nástavcem se třemi otvory a ještě s odnímatelnou silikonovou záhranou proti tečení.(od firmy AVANT) Takže čaj tekl, jen když se sálo. A jelikož to Simča nechtěla, tak jsem zábranu vyndala a čaj tak při naklonění vytékal po kapkách sám. Když si malá vzala pítko do pusinky, tak jsem jí vždy trochu čaj nalila. Něco spolkla a něco jí vyteklo, ale docela úspěšně pochopila, že z toho něco teče. Aby nebyl všude vylitý čaj, vrátila jsem pod pítko silikonovou zábranu a teď, když se chce napít, tak musí sát. Brzy to pochopila a už si lahvičku i naklání sama a saje jak o život. Zkusit se má všechno, tak ti třeba taky tato metoda pomůže. Mějte se hezky a přeju hodně úspěchů! Lenka a Simča
JanaL,syn 2 roky
  • 
10.1.2005 22:44:24
Konkrétně na Smíchově, ale dalo by se to asi i jinde jsem si našla vlastní "koutek na kojení" - nebyly to ani zmiňované smradlavé záchodky, ani předražené restaurace, dokonce ani rušná hala nákupního centra. My jsme si vždycky zalezli do zkušební kabinky v C&A (jedna úplně vzadu je dostatečně prostorná, kam se dá pohodlně zajet s kočárkem, zatáhnout se, je tam stolička, klid, dá se tam i přebalit...), nakojíte v klidu, v pohodě, nikoho nepohoršujete, nikdo vás (zpravidla) neruší - ostatních kabinek je dostatek...vřele doporučuji!!
5.1.2005 23:25:05
moje holčička, je jí rok, odmítá pít z hrnečku. vypije někdy 50ml čaje za den. takže ještě kojím i v noci. ale ráda bych přestala. mám obavy přestat s kojením aby nebyla dehydratovaná, když nechce čaje. a s jídlem je to taky na prt, jí jako 7 měsíční mimi. jen jogurt, lipánek a kaše.
Hanka, Elí teď už 14m.
  • 
5.1.2005 22:15:16
Tak už nekojíme!!! A šlo to až nad očekávání dobře. Tři noci se malá budila po svých dvou hodinách, tak jsem ji vždy vzala a pochovala. Přošla jsem se s ní po pokoji, pohladila ji po vláskách a pak položila do postýlky. Chvíli si pokňourala, ale pak usnula. Překvapilo mě to, že to šlo tak dobře. Teď už se zbudíme tak jednou za noc a někdy i to ne. Je to úžasný. Všem maminkám přeji, ať se jim podaří svou ratolest odstavit také tak dobře jako se to podařilo nám.
Cockney
  • 
5.1.2005 19:21:52
No nejake pitko jsem koupila synovi k lahvi AVENT i s drzaky, mozna, ze uz delaji jen ten Magic cup, vrsek, ktery se da tady koupit zvlast, je taky kompatibilni k puvodni lahvi.
Dej si hlavne pozor, aby se to dalo cely rozebrat a vycistit. Od Chicca jsme meli jednu takovou lahev a membrana, ktera zabranovala kapani, nebyla vyjmutelna, coz zapricinilo velmi odporny vysledek, po velmi kratke dobe. Ale nektere deti se nakonec snadneji nauci z hrnicku nez pitkem.
C
5.1.2005 19:02:23
Ahoj Lucko!
To pítko na lahvičce jsem Ti radila já, ale je už děsně dávno, co jsme to potřebovali (synovi bude 7 let), takže nedokážu říct ani kde jsem to koupila, ani kde by se to dalo sehnat teď. A značku si vůbec nepamatuju, asi to tedy nebylo nic "zvláštního", žádné Chico apod., prostě běžný výrobek. Zkus zapátrat jak radí Kačerka, dodám ještě k tomu, že se můžeš poohlížet i po obchodech specializovaných na dětské, resp. kojenecké potřeby. A možná drogerie...
M.
Kačerka
5.1.2005 18:42:42
Ahojky Lucko, já jsem koupila malému kojeneckou láhev zn.Boček a přímo k tomu,od stejné firmy, lze dokoupit pítko,které je podobné jako u hrníčku.Myslím, že ji určitě koupíš v lékarně, nebo v nějakém hypermarketu.Já jsem starší dceři takto dávala pít zředěnou mléčnou kaši, protože odmítala jakékoliv mléko.Moc držím palečky, aby jste to zvládli.
Lucka, 9m Ondrášek
  • 
5.1.2005 17:27:49
Děkuju moc všem maminám za jejich rady a připomínky. Už 2 x se nám podařilo vypít mlíko z hrníčku s pítkem, myslela jsem, že máme vyhráno. Ale teď už to opět odmítá a s brekem do něj dostanu tak 50 ml po lžičkách. Někdy to nevydržím a dám mu raději prso, to je hned vysmátý a spokojený. Doktorka mi poradila taky nějakou speciální láhev s pítkem, o které tu jedna mamina psala. Neví náhodou značku nebo firmu? Kde se to dá sehnat?
Všem přeji v novém roce zdraví, štěstí a taky hodné děti. Lucka
31.12.2004 18:52:13
Ahoj Lucko,
je škoda, že potřebuješ končit s kojením. Ja sem přestala v 11-ti měs. a můžu říct, že mi to bylo později líto. Po odstřižení pupeční šňůry, je kojení poslední přímé, ne duševní ale tělesné, pouto mezi matkou a dítětem. Tak to alaspoň cítím. Taky mi chybělo to špulení pusinky a ten blažený výraz Adélky po nakojení. Po odstavení, mi ten kontakt dlouho chyběl. Tak nějak sem si pak připadala nepotřebná, tu lahev jí mohl dát prakticky kdokoliv, kdežto prso... Asi sem trošku sobec, ale možná tady ten pocit byl i proto, že je Áda mé první dítko. U druhého mrněte je to asi jiné. Už se vše netočí jen kolem ňej.
Nám odstavování trvalo asi měsíc. Já sem neměla bolavá prsa a malé ani nepřišlo, že došlo ke změně.
Začali jsme v 10-ti měs. Koupila sem obyčejný dudlík na lahve (s tou největší dírou) + láhev - Boček a mléko Hamilon 2. Ale samotné mléko jí nechutnalo, tak sem ho přisladila van. cukrem, aby poznala jaká je to dobrota a až si zvyklakla,jen glukopurem. Kdyby mi "pila" ze lžičky, dala bych jí první ochutnat ze lžičky a podle reakce bych dala do láhve. Pak už sem jen střídala kojení a láhev. Někdy 2 * láhev, 1 * prso, jindy naopak. Tak, aby v tom nebyl system. Po čtrnácti dnech už jí bylo jedno z čeho pije. Den nebo dva sem nekojila, vždy podle toho jak sem měla nalétá prsa. Možná ne zrovna podle zasad zdravé výživy, ale v klidu, bez zánětů a bolavých prs. Když Ondrášek nechce láhev, zkuste hrnek, možna to pro něj bude přijatelnější. Ať zkusíte cokoliv, přeji brzký úspěch.

ps: Hodně zdraví a štěstí v novém roce všem.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 140 [Dalších 100 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.