| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kdy odstavit

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 140 [Dalších 80 >>]
Jana, Sarah
  • 
10.12.2004 0:39:49
Ještě k tomu odtrhávání a oteklé bradavce, nejspíš Ti nezbude nic jiného, než se naučit odpozorovat drobné příznaky chování, které tomu odtrhnutí předcházejí, a včas si malýho odpojit sama pomocí malíčku /já osobně jen a pouze ukazováčku, protože malíčkem nezvládám, moje mládě se od narození drží jako drak/. Ta opuchlá bradavka se zahojí sama, až se Ti zadaří, abys byla rychlejší než Tvoje mimi s tím odpojováním, uvidíš. Hodně zdaru! Jana
Jana, Sarah 2 roky a 3 měsíce
  • 
10.12.2004 0:19:26
Ahoj Renčo,

měla jsem přesně ty stejné potíže, co píšes, tedy malé bílé puchýřky, k tomu křečovité bolesti v prsou po kojení, pak i při něm, a pak už i během dne jen tak z ničeho nic. To vše od 5. měsíce mimina, kdy se začaly chystat zoubky. Alespoň u nás to bylo stoprocentně tím, že malá příliš silně sála /to už v porodnici, kdy mně na to sestřička náhodně upozornila/ a navíc si asi nenápadně masírovala dásně. Na Lize ani na jiných linkách mi celkem nic neporadili, prý to není moc častý problém, ale pár maminek to má. Některé si prý puchýřky propichují, aby se uvolnil vývod, což se ovšem nedoporučuje kvůli zavlečení infekce. Může to udělet doktorka na gynekologii, ale tam jsem se setkala spíš s odmítnutím a doporučením, abych už přestala kojit. Nakonec jsem to riskla doma s pečlivou dezinfekcí a pak potíráním genciánou, střídavě s mastičkou Bepantenem - ta genciána byla asi lepší, protože vysušuje; jak se kůžička na bradavkách moc změkčí mastí, dělají se ty puchýře ještě víc.
Abych to už zkrátila, nakonec vše přestalo po vyklubání několika předních zubů. Ovšem ty zvětšené bradavky se ještě pravidelně objevovaly při každém růstu dalších zubů, ale to jsem už podle pocitu při kojení dokázala rozeznat, kdy se malá o mě tře a kdy jí to musím vzít a nabídnout na okusování něco jiného. Dneska je vše v pořádku, jsem šťastná, že se mi podařilo překonat všechny problémy /bylo jich víc, hlavně s tvrdnutím mlíka, který malá kvůli puchýřům na vývodu nemohla dostat ven, nebo je to naopak?, já nevím, následně záněty, kdy už jsem fakt i brečela bolestí, když jsem z toho dostávala mlíko ven/. Pořád ještě kojím a jsme šťastné a spokojené obě dvě. S tím pouštěním prsa při kojení - to děcka dělávají právě buď kvůli růstu zubů, když je to momentálně bolí a nemůžou se pořádně přichytit, nebo když je díky puchýřkům ucpaný nějaký vývod a hůř jim to teče. To jsou teda aspoň moje závěry z mých zkušeností a různě posbíraných rad.
Ahoj a hodně trpělivosti! Ale kdyby to nešlo, tak si z toho taky nic nedělej, je to fakt dost těžký a dneska s odstupem času moc nechápu, jak jsem to všechno mohla vydržet. Ale když člověk moc chce...
zuzka
  • 
9.12.2004 12:37:33
Ahoj Reniku,

mne na bolave bradavky pomohla pampeliska mongolska, je to bylina z cinske mediciny a v Praze se da sehnat v opletalove ulici, kde je klinika cinske mediciny. Pila jsem odvar a prikladala rostlinky na prsa a hned vse preslo. Leci taky zanety prsu.
Bruni
9.12.2004 10:39:32
Já to teda nechápu - co je na tom, že dojdu své dítě nakojit do restaurace, tak bizarního? A myslím tím i situaci, kdy se nechci najíst. V zimě, kdy by bylo opravdu nepříjemné kojit venku, by mě nejspíš restaurace napadla jako první, pokud bych hledala chráněné místo, kde dítě v klidu nakojit. V Praze je možná dost zařízení pro kojící matky, ale na malém městě? Pamatuji si situaci, kdy jsem asi s dvouměsíčním prckem, u kterého se nedalo odhadnout, kdy dostane hlad, v jednom malém městě hledala vhodné místo pro nakojení. Bylo to na začátku jara, byla zima a hrozně foukalo. Nakonec jsem poprosila paní v jednom malém obchůdku, jestli bych malého nemohla nakojit tam. Byl to obchod s mimi a dětským oblečením, a tak jsem si říkala, že to případným zákaznicím nebude vadit. A protože byla paní prodavačka moc ochotná, tak jsem si u nich i něco koupila. Kdyby byly obchody zavřené, asi bych zamířila do té restaurace, protože v tom počasí venku by se nakojit nedalo.
Možná znáte někdo lepší řešení, kde v takovém případě kojit...

A ještě ke kojení na záchodcích - v určitém případě mi to taky přijde jako lepší řešení, než kojit v plné restauraci. Nevím, jak vaše děti, ale myslím, že je normální, že od určitého věku už se zajímají o dění kolem. Kluci, i když měli opravdu hlad, tak se pořád "utrhávali" a sledovali, co se kolem děje, takže v klidu se moc nakojit nedalo.
schamka + krakeni
8.12.2004 23:57:22
Nerekla bych, ze kojeni detem starsim jednoho roku uz neco dava z hlediska vyzivy - pokud maji kvalitni stravu.

Len ma udivuje, preco (priznam sa, neviem, ci je to aj tvoj pripad) tolko ludi zaradi do kvalitnej stravy mlieko (myslim kravske). Preco si niekto mysli, ze MM nie je hodnotne z hladiska vyzivy? Preco by malo byt pre ludske mlada lepsie mlieko kravske ako mlieko ludske???
schamka + krakeni
8.12.2004 23:51:13
Ach jaj... ja si myslim,ze ked si uz niekto dal namahu s reportazou o skodlivinach v MM, mal by povedat celu pravdu, ako napr. ze tieto latky prechadzaju placentou a dostanu sa k dietatu uz pred narodenim, ze MM negativne vplyvy tychto latok znizuje ci dokonca uplne odstranuje,atd. Hlavne,ze Nutricii stupne zisk ;o) ci skor ;o(
7.12.2004 20:35:13
Ahoj,

taky jsem resila tento problem, dcera se mi budila 5x za noc a taky nevypadala ze ma hlad, to mi potvrdil i doktor. Rikal, ze to je spis o prituleni a pocitu, ze neni sama.
Takze jsem to vyzkousela a misto prsu ji vzdycky hladila po zadickach a po hlavicce a utesovala ji. Dcera se nejdriv pekne vztekala a brecela, ale kdyz zjistila, ze neustoupim, tak zacala spat a ted spi krasne celou noc bez probuzeni. Nutno dodat, ze pri odnaucovani jsem ji mela u sebe v posteli, to by jinak asi tak hladce neslo. Odnaucila se asi za 4 dny, ale je to individualni. Takze rada zni: obetuj nekolik noci a dilo se podari.

Drzim palec.

Kicul a Barca
Rejpalka
  • 
7.12.2004 17:42:37
Tak to jsi teda pěkně hloupá. To je jako kdybys chtěla po malém miminku, aby už mluvilo. Děti do roku JSOU závislé na rodičích, nejvíc na matce a není na tom nic divného. Taková logika mi připadá jako nedávat dítěti najíst, aby se pak nedej Bože nepokakalo...! :o)

Ano, každý si může udělat názor, do kdy je dobré kojit, já mám názor, že tvoje rozhodnutí je v neprospěch tvého dítěte.

R.
Marcela, dvě děti
  • 
7.12.2004 17:12:40
Má sestřenice takto odstavila svého mladšího 2,5 letého syna. Několik dlouhých měsíců to zkoušela ostatními doporučovanými způsoby (kromě opuštění - to nedokázala), což se míjelo účinkem. Stále chtěl kojit několikrát během dne i noci. Tak jí manžel namaloval na prsa čerta. Když ho malý uviděl, otočil se a šel si hrát. A víckrát už nakojit nechtěl. Nijak ho to netraumatizovalo, čertů se nebojí víc než jiné děti a zvládli odstavení bez jediné slzy. Já definitivně odstavovala syna také více než dvouletého, zůstalo mu poslední kojení večer před spaním a dva dny jsme oba plakali. On v ložnici a já v kuchyni (aby nevěděl). U nás nic jiného také nefungovalo. A neudělat to, kojila bych ho snad až do puberty. Máme už další dítě (ani nevím, jak jsme to dokázali :-)) a syn spí stále ke mně přilepený a běda, jak se k němu otočím zády. Děsné, jak může milující matka skončit, že? Škoda, že je už tak chytrý, hned bych si strašidly pomalovala celou postel i celé tělo. Takže můj názor je - klidně malujte.
Silva
  • 
6.12.2004 23:11:54
Ahojky!Úplně Tě chapu, měli jsme stejny problem. Kdyz měla mala rok, rozhodli jsme se s manželem, že se prostě kojit v noci nebude.Když se vzbudi na kojeni, dostane napít čajíčku z pítka, pomazlíme ji, vezmeme k sobě do postele, ale prsíčko nedostane. Protože jsme čekali, že bude brečet a bydlíme v paneláku, odjeli jsme na chalupu. Myslím, že dcera naše rozhodnutí vycítila, asi dvě noci se budila. Pak asi zjistila, že budit se pro pohlazení asi nemá smysl a začala spinkat celou noc. Kamoška vyzkoušela totéž, ale brečely asi 14 dní. Držíme palečky !!
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 140 [Dalších 80 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.