| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kdy odstavit

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 140 [Dalších 60 >>]
6.12.2004 10:05:03
Reníku,
z vlastní zkušenosti: i já jsem měla obrovské potíže s kojením.
Kolem 4 týdnů věku mého syna to vypadalo, že kojit přestanu. Ale zatvrdila jsem se a pozvala si laktační poradkyni, která mi moc pomohla. Náš malý se taky vždycky přicucnul na 2-3 minutky. A za hodinu to samé. Byla to hrůza, ale povedlo se. Dneska je mu bez pár dnů rok a asi budu řešit, jak ho jemně odstavit. Držím palce.
Martina

P.S.: Seznam laktačních poradkyň je tady na rodině!Za zkoušku nic nedáš.
Kristina
  • 
6.12.2004 8:47:42
Jednou jsem byla na týdenní rekreaci s dcerou a její půlroční holčičkou. Samozřejmě kojila. Byl tam shodou okolností jeden dětský lékař a ten se vyjádřil v tom smyslu, že kojení má smysl zhruba do deseti měsíců věku. Samozřejmě pokud chce někdo kojit dál, nic mu v tom nebrání. Problém by pouze nastal, pokud by matka pouze kojila. Tudíž kojení ve "vyšším" věku může nahradit dejme tomu jedno denní jídlo. Něco jiného je to např. v rozvojových zemích, tam je samozřejmě záhodno kojit co nejdéle. V době, kdy já jsem měla děti, bylo kojení opravdu výjimkou. Kojila jsem dceru 6 měsíců a i přes počáteční problémy (malý přírůstek váhy, střevní potíže, plynatost) jsem vytrvala. Byla jsem tehdy jediná na našem dětském středisku.
Druhá Petra
  • 
6.12.2004 7:53:57
Sneky delají na Stedrý den v Hoffmeisteru,díte tam asi muze, ovsem se psem si nejsem jistá.
Co se týce toho prebalování, tak je fakt, ze to asi jinak nemuze jít...
5.12.2004 23:42:12
Reníku - a flašku neodmítá? Možná nechce prso proto, že je namáhavější z něj pít. Náš prcek když poznal flašku (odjížděla jsem dvakrát týdně do školy), tak se postupně míň a míň kojil a víc se dožadoval flašky. Já jsem se kvůli tomu teda nijak zvlášť nestresovala a navíc se pak ukázalo se, že si potom vydrží i dýl hrát a spát, zatimco u prsu usínal únavou a budil se po pár minutách zase s pláčem hladem, takže poté, co se ve třech měsících odstavil, proměnil se ve spokojený miminko :-)
A taky jsem ho původně chtěla kojit co nejdýl (mám atopickej ekzém, ale vypadá to, že ho nezdědil ani jeden z našich kluků).
Ilona, Laura 02/04
  • 
5.12.2004 22:50:16
Souhlasím, každýho věc. Já mám holčičku, 9 měsíců, a taky stále kojím a ještě kojit chci. Ne možná tak dlouho, ale to si rozhodnu sama, až to bude aktuální. Rozhodně si nemyslím, že kojit "staré" dítě je nechutný, to slovo k tomuto tématu snad ani nepatří, ne?
Jen mi možná trochu vadí ta kampaň na podporu kojení. Řekla bych, že díky ní mají potom maminky, které kojit opravdu nemohou, minimálně černé svědomí a výčitky, že jsou neschopné dát dítěti "to nejlepší". Ale vztah matka-dítě není přeci zdaleka jen o kojení!
Sama jsem měla problémy a řešila, zda kojit nepřestanu už u jednoměsíčního mrňouska, dneska jsem ráda, že jsem to překonala a teď jsme jakž takž v pohodě... Ale ty chvíle bezradnosti bych nikomu nepřála.
Takže se měj prima a užívej(te) si kojení, jak dlouho to vám oběma bude milé, protože to rozhodně milé je :-)
Ilona, Laura 02/04
  • 
5.12.2004 22:37:52
Ahojky,
nebuď smutná a hlavně si nic nevyčítej. Kojení je prima, ale není zásadní. Důležitější je vztah matky k dítěti jako takový.
Já patřím ke generaci, která nebyla kojená v podstatě vůbec (až na vyjímky, samozřejmě); nic to ale nezměnilo na tom, jak moc svou maminku miluji a vždycky jsem věděla, že je to i obráceně. No a zdravá bez alergií a všeho možného jsem (musím zaklepat) dodnes. A to jsem od příchodu z porodnice byla na Sunaru...
Hodně radosti z miminka!!!
Petra Neomi
  • 
5.12.2004 22:35:20
No, poraď .)) Já žádnou převratnou radu samozřejmě nemám, v žádné z restaurací jsem se s přebalovacím pultem nesetkala, takže s sebou beru přebalovací podložku a malou přebalím buď na pultě vedle zapuštěného umyvadla, nebo na pokopu mísy, není to samozřejmě nějak zvlášť pohodlné, ale na Hračanech, nebo na Újezdě stejně lepší místo nenajdu :)))

Momentálně řeším problém, která restaurace má otevřeno na Štědrý den, může tam vegetovat mimino, pustí tam psa a ještě mají v nabídce šneky :)) My totiž "neděláme Vánoce", ale zároveň se naše squadra pořád rozrůstá o různé členy :))
Ilona, Laura 02/04
  • 
5.12.2004 22:27:31
To bylo hezký, "koky" mě moc pobavily :-)))
Tak uvidím, jak to bude u nás - každopádně tahle "drasťárna" se solí je docela veselá...
Ilona, Laura 02/04
  • 
5.12.2004 22:19:48
Tak jo, prima. Aspoň něco povzbuzujícího. Pravda je, že ta reportáž na ČT1 byla něco jako poplašná zpráva bez jakéhokoli závěru. Byla jsem jen zmatená a nevěděla, jestli teda náhodou své dítě pomalu netrávím.
Díky za uklidnění.
Ilona, Laura 02/04
  • 
5.12.2004 22:14:21
Brrr.... radši snad nevědět!!!
Člověk si asi nevybere.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 140 [Dalších 60 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.