| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kdy odstavit

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 140 [Dalších 50 >>]
Ilona, dcera 02/04
  • 
5.12.2004 22:08:03
Ahoj Renko,
já Ti asi bohužel neporadím, jen chci přidat svou zkušenost a třeba Tě potěší, že i u nás byl problém a překonaly jsme ho.
Malá mi ještě během šestinedělí začala prso tak podivně odmítat, byla hladová, přisála se a po pár locích začala hrozně brečet. Na chvíli vždy pomohla výměna prsu, ale situace se pokaždé opakovala. A takhle to šlo pořád dokola, scény u každého kojení nepřetržitě asi 5 týdnů. Byla jsem zoufalá a hledala příčinu, doktorka mi říkala, že to může být bříško (dcerka měla velké problémy s prdíkama), ale já tomu moc nevěřila a spíš hledala chybu v sobě. Na sebevědomí a klidu mi to teda nepřidalo. Byla jsem na vážkách, zda nepřestat kojit a ukončit tohle oboustranné trápení, ale nakonec jsem vydržela. Dala jsem nám "termín", do kterého to buď bude dobrý nebo to začnu "nějak" řešit. Chtěla jsem třeba zajít na Laktační ligu do Krče na radu, posílala dotazy na různé poradny atd. Nakonec se to srovnalo a dnes stále kojím - pravda, malá není žádný jedlík a musím jí často i nutit, aby si dala. Ale to už patří někam jinam.
Tak vlastně nevím, co poradit... Možná - jít se někam poradit ?!
Hodně trpělivosti a zdraví!
Ilona, dcera 02/04
  • 
5.12.2004 21:57:51
Ahoj Majdo,
souhlasím s Tebou - nic se nemá přehánět. Mám devítiměsíční holčičku, stále kojím, ale zpočátku jsme měly velké problémy a já to málem vzdala. Nechtěla jsem kojit za každou cenu, ale díky obrovské "kojící" kampani jsem se cítila téměř provinile už jen při pouhé myšlence na odstavení měsíčního mrňouse. No - zvládly jsme to, ale cena byla dost vysoká... Dneska je to tak, že přes den musím malou ke kojení téměř nutit, zato v noci si to fakt užívám! Vstávám k ní x-krát za noc, už to ani nepočítám. Řekla bych, že "denní" odstavení by nebyl problém, ale ty noci... Zatím se na to ale nechystám, protože malá odmítá pít z čehokoli jiného. A přeci jen - přes to všechno jsou to opravdu hezké chvilky.
Jinak o škodlivinách v mateřském mléce jsem taky slyšela a trochu mě to polekalo - asi ne vždy a při každé příležitosti je kojení to opravdu nejlepší pro naše děti...
Reník
5.12.2004 21:50:17
Zdravím všechny,

ráda bych, zda by mi nějaká maminka neporadila. Mám 4 měsíčního chlapečka a než se narodil, byla jsem přesvědčena, že budu kojit určitě do roka a déle. Jenže, člověk míní, příroda mění. Koncem šestinedělí jsem částečně přišla o mléko, takže do teď kojím i dokrmuji. Zatím je to 5:2 ve prospěch kojení, ale poslední dobou mívám velké problémy s prsy. Nejdříve se mi na bradavce utvořila bílá tečka, která bolela několik dní. Když to přestalo, tak začala na druhé straně, ale i to přestává. Horší je, že můj chlapeček vezme prs do pusy, párkrát potáhne a vyplivne ho, odvrátí hlavu a celé to opakuje. Dokojím ho, ale s těmito reakcemi. Znamená to snad, že by snad už mléko nechtěl? Horší je, že tímto "pliváním" si trhnutím hlavy bere bradavku, takže teď ji mám jednou tak velkou a okolo dvorce zduřelou, moc to bolí i na dotek a při kojení trpím. Ale chtěla bych stále kojit, poradili byste mi, co na to dát, popř. jak ho zbavit toho odtrhávání?
Děkuji moc.
Renka
Druhá Petra
  • 
4.12.2004 23:19:45
Sorry,zlobí me pocítac. Ale zajímalo by me,jak prebalovat na záchodcích,kdyz tam není prebalovací pult. Nebo ve vsech tech restauracích je? A kdyz ne, tak jak to udelat?
Druhá Petra
  • 
4.12.2004 23:02:33

Guppy+Q.T.-28.7.04
4.12.2004 22:15:49
Citala som, ze vo veku 1 rok ma dietatko len 60% obrannych latok dospeleho a teda kojenie ma este zmysel.
Klenoflejn+4
3.12.2004 23:36:43
U nás to tak bylo.
Odstavila jsem Terezku ve 2 letech a 2 měsících, když jsem byla zhruba v 18. týdnu současného těhotenství. Kojila jsem jí pořád několikrát denně, večer usínala od narození u prsu, kojila jsem jednou v noci, když se probudila a přisála,a vždy při ranním probouzení. Myslela jsem si, že odstavení bude opravdu těžké. Maminka, tchýně i tátova současná žena mě strašily děsivými historkami o odstavování takhle velkých dětí. Já jsem se o nic nesnažila, byla jsem smířená s tím, že bude kojit dvě pijavičky:-))

Poslední srpnový víkend mi ze dne na den zmizelo mlíko. Příroda byla rozumnější než já. Vysvětlila jsem Terezce, že mlíčko už nemáme, že všechno vybumbala. Bez jediné slzy pak chodila, vysvětlovala všem, že mlíčko už nemáme./Naštěstí jsme byli v Německu, takže to většina lidí s námi neprožívala :-))/ Večer trochu fňukala, tak jsem jí uzpívala a umazlila. Po pár dnech přišla s tím, že zkusíme, jestli tam není mlíčko, vykasala mi triko a přicucla se. Konstatovala, že tam není nic a od té doby si už povídáme o tom, jak tam bude pro Vojtíška, protože nebude mít zoubky...a ona už ho prý nebude bumbat! To doufám.
Asi před týdnem mi řekla ve vaně."Už nemáš mlíčko, už máš jenom prsíčka."


Ještě k Novému Smíchovu. Taky jsem viděla maminky kojit na těch záchodcích. Skoro se mi z toho zvedal žaludek. Vždyť je tam nahoře tolik restaurací... A stačí si dát třeba kafe, nemusím se nacpat u Mekáče /teda, já se tam klidně nacpu/. Ale to je každého volba.
bambule
  • 
3.12.2004 20:54:59
jen píšu taky svůj názor neříkám, že je to nechutné kojit do dvou let nebo i více,ale dle mého názoru to nemá s výživou moc co dělat a myslím, že je to potom spíše psychická závislot.Mám 8 měsíční holčičku a chtěla bych do měsíce přestat kojit aby nebyla úplně zavislá.Ale prosím nakamenujte mne je to přece každýho názor kojit dokdy koji nebo nekojit
3.12.2004 20:52:55
Musim rict, ze jsem skutecne videla jen malo maminek, ktere kojily na verejnosti "naplno" = tedy, ze se - Lido- chovaly jako tvoje kamaradka (znama). Trosku se divim, ze kdyz se k tomu stavis tak, jak jsi zde popsala, ze se tvoje kamaradka (znama-nevim, pouzila jsi obe slova, ktera maji trosku jiny vyznam) nemirni ve svem projevu (predpokladam, ze jsi ji rekla nebo alespon naznacila svuj postoj). Ja sama jem kojila na verejnosti mnohokrat, a nestydela jsem se za to. Samozrejme jsem nevystavovala svoje prsa na odiv (malokdo by o to stal, s tim souhlasim). Ale ani jsem se nijak neschovavala; okoli vsak nevidelo nic vic, nez mimi prisate"k tricku"...
Klarka
  • 
3.12.2004 20:05:23
Draha Lido.Ty zijes v zahranici a my kojici matky v cechach.Musime kojit tam kde uzname za vhodne.Tvuj komentar k"vyvalenemu prsu" je nevhodny a sprosty.Kdyz kojim v restauraci tak si sednu tak aby na mne nikdo nevidel a lidi jsou tak inteligentni ze na mne nekoukaji.Mne to pripadne ze jsi ani nekojila.!!!!!
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 140 [Dalších 50 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.