| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šátek? Šátek!

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 126 [Dalších 16 >>]
13.12.2004 16:20:28
jenže praha a jičín je velkej rozdíl a asi by ses divila jak je tady těžké lítat na nákupy i s kočárkem aniž bys ho musela nechat venku
13.12.2004 16:15:51
Vypadla mi spojka u Studia pro zivot: spravne ma byt, ze poradaji kurzy I pro babyvaky, tj. pro oba zpusoby noseni :)
13.12.2004 16:13:49
Difo a ostatni:
Zkusim shrnout webove stranky o noseni deti v satcich. Kdo vite dalsi, muzete doplnit.
navody k uvazani satku najdes krom zminovanych babysatky treba i na
tady na Rodine:
Uvaz kriz
Uvaz kriz s kapsou
Vazani na zada
Na Emiminu:
Kriz
krosnicka
Konik
kapsa
Dalsi informace lze najit (a satky i zakoupit) v CR:
Vatanai (ceska vyroba)
Satky na mimi (site satky)
Mamanti (guatemalske a indicke satky)
babysatky(guatemalske a indicke satky)
V zahranici:
Peppermint
Dydimos
Easycare
Kangarookorner

Seminare noseni miminek v satku porada v Praze napr.
Studio Pro Zivot, delaji kurzy pro babyvaky.
Galerie nosencu :)
Tehulka

Nekde jsem mela jeste odkaz na skvele norske/finske? stranky, nekdo na ne hodil odkaz na mistni diskuzi o satcich, ale nejak se mi to nedari dohledat.
13.12.2004 15:26:22
Ta citlivost prsou je asi hodně individuální, protože já stále plně kojím, prsa mám cca č. 3 a syna (9,5 kg) nosím denně naprosto bez problémů. A to už asi měsíc ani nenosím podprsenku :))... Nejspíš to máme opravdu každá jinak a v tomhle případě bych asi počkala se "šátkováním" do té doby, než prsa přestanou být tak hodně citlivá. Každopádně přeji hodně štěstí, ať už se šátkem nebo s kočárkem :).
Lisa, dva synci
  • 
13.12.2004 15:23:27
Tak to my jsme taky klasická kočárková rodina, bydlící v centru Prahy, a omezení fakt pociťujeme. Například nejbližší metro Karlovo náměstí jaksi nemá kočárek - friendly přístup, takže se buď dožebrávám pomoci od kolemjdoucích byznysmenů nebo zatnu zuby a kočár snesu sama, abych se následně vrátila pro druhého synka který pomalu a statečně ťape po schodech dolů, zatímco kočárek stojí osamoceně ve vestibulu. Karlák je rovněž synonymem pro tramvaje nacvaknuté až po okraj, což je s kočárem rovněž zážitek k popukání. Obrubníky u chodníků tu navrhoval stavař intelektuál, který s kočárky v dopravním provozu vůbec nepočítal, především u přechodů - pokaždé riskuju, že mi dítko vypadne na vozovku. Ale uznávám, že třeba na Příkopech tyhle problémy nejsou..
  • 
13.12.2004 15:21:50
Lze napsat na sanami@centrum.cz nabo telefonovat na 605327450. Omlouvám se za minulou odpověď na jiný dotaz.
Honza
Markéta
  • 
13.12.2004 14:59:52
Tedy, vypadá to všechno s šátkem výborně, mate mě jen jedna věc. Mám něco přes rok starou dcerku, narodila se koncem října. Před těhotenstvím jsem měla prsa č.4, po porodu a během celého následujícího roku vlivem kojení ještě o trošku větší a velmi citlivá. Celou zimu jsem chodila s malou na procházky tak, že jsem jednou rukou vezla kočárek a druhou si na prsou nenápadně přidržovala – odlehčovala kabát. Podprsenky jsem nosila výhradně pořádně pevné, dobře nastavená široká ramínka, bytelné, „kojící“. Ještě na jaře, když už se dalo tlusté a těžší zimní oblečení odložit jsem v prsou trochu bolestivě cítila každý krok, každé lehoučké, dřív vůbec nevnímané zhoupnutí doprovázející krok v botách s nízkým podpatkem. Udělat pár delších či rychlejších kroků jsem si taky vždycky dobře rozmyslela a zoufale se vyhýbala každé i maličko rychlejší chůzi, asi jsem vypadala jako nesmírně spokojená maminka, která má na všechno spoustu času o). Vysoké podpatky jsem snesla až koncem léta, skoro rok po porodu. Prsa byla celý ten rok neskutečně háklivá na sebemenší tlak, pohyb… bez ohledu na to, jestli bylo těsně po kojení nebo byla plná mléka. Vyzkoušela jsem klokanku, bylo to celkem nepříjemné i s prázdnou. Nějak si neumím představit, že bych měla nosit dcerku v šátku na hrudi. Připouštím, že mám možná trochu větší poprsí a jeho větší citlivost s tím může být spojená, ale copak nošení šátku s miminkem ostatní maminky s nalitými prsy nebolí? A miminko se přes šátek o ta prsa nijak neopírá?
  • 
13.12.2004 14:57:17
Stačí napsat na sanami@centrum.cz nebo volat 605327450
Hela
  • 
13.12.2004 14:51:56
My jsme klasicka kocarkova rodina, bydlici v centru Prahy a nijak a nicim omezeni se teda necitime.
13.12.2004 14:31:40
zdravím všechny indiánské "babičky-dědečky".my nepoužíváme výhradně ani šátek ani kočárek,ale podle potřeby kombinujeme.teď v čase předvánočních shonů a hektických nákupů,kdy jsou leckdy prodejny narvané lidmi a každý se snaží koupit pro své blízké ten nej dárek,se nám šátek moc osvědčil.zrovna včera jsme byli v jičíně nakupovat a naši 5,5měsíční barunku jsme měli s sebou,samozřejmě v šátku.bari je jen kojená a tak jakékoliv hlídání nepřipadá v úvahu(nevím kdy to na ní přijde)a strkat se s kočárkem mezi plnými regály a davy lidí v krámech(ve kterých je vjezd kočárkům povolen) není opravdu to pravé ořechové,leckdy se to rovná hororu.nechávat kočár venku před krámem a doufat že tam bude stát až se vrátíme,nebo že do té doby nebude baruška zcela uřvaná,tak o to opravdu nemám zájem.šátek je např.v těchto situacích neocenitelným pomocníkem.také jsem ze začátku nechtěla investovat 2300(máme 4,5m vatanai mauricius)do šátku,ale teď rozhodně nelituju,myslím že v životě člověk dokáže investovat i větší obnos do s prominutím kravin,tak proč ne do takovéto užitečné věci.navíc to může být i výborný dárek a vaše spokojené mimi vám to tisíckrát vrátí.jen teď v zimě pozor na uklouznutí,takovej pád by nebyl mic milej.lucka s baruskou(23.6.2004)
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 126 [Dalších 16 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.