| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šátek? Šátek!

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 126 [Dalších 6 >>]
13.12.2004 14:30:02
My jsme u druhého robátka kombinovali babyvak a šátek. Babyvak sedápoužít i pro starší dítko.Jak se dají nosit ivětší děti najdete na www.babyvak.cz
Když byla naše Marjánka malá tak nám babyvak ulehčil od bolavého bříška a mohla jsem vklidu uvařit nebo někam jít i se starším. Když se nosí častěji je dobré střídat strany.Jak kvůli robátku, tak kvůli zádům mámy.
Šátek umíme také jen jeden úvaz, ale na starší nám stačil.Okolo roku jsme dokonce absolvovali týden v tatrách a střídali jsme šátek a krosničku.Když byl unavený starší (skoro 18kg ) tak jsme ho dali do šátku taky.
Je to dobrá věc.
  • 
13.12.2004 14:06:54
prosim Te jak stary je Tvuj "noseny" chlapecek? Mam pocit, ze ten vak je dost malicky, tak vaham s koupi...
rozmaryna
13.12.2004 13:59:11
Ahoj, mam dvou a půl letou dceru a za dva dny termin porodu a šátek mě nadchnul. Fakt se mi ale nechce dávat za něj tolik peněz. Můžeš mi poslat kontakt na ty levnější? klara@forejt.cz Díky
  • 
13.12.2004 13:58:56
Diky za prispevek, ktery mi pomohl se rozhodnout, zda satek ano nebo ne. Sice ho jeste nejakou dobu nebudu potrebovat:o), ale uz ted bych si ho rada poridila. Proto bych rada poprosila o kontakt, kde bych mohla satek sehnat za slusnou cenu a pokud mozno tuzemske vyroby.
Diky moc za odpoved.


Martina
Klára, Zuzka (únor 2003)
  • 
13.12.2004 13:56:26
Používali jsme šátek vatanai cca 1,5 roku, kočárek, pouze vyjímečně. O výhodách už mluvil článek a ostatní příspěvky, takže zmíním nevýhody.
1/ Než dítě začne držet hlavičku, doporučují se úvazy tzv. kolébky, ty nesouměrně zatěžují nosičova záda, takže dvouhodinový výlet byl pro mě utrpením.
2/ Jediný sport, který jsem objevila a jde provozovat s miminkem je jízda na in-linech, to si vůbec se šátkem nedovedu představit, bylo by to víc než nebezpečné...Na to jsme používali výhradně kočárek.
3/Když miminko na procházce v šátku usne, je téměř nemožné jej bez probuzení přemístit do postele. Nebo jej nechat venku, až se probudí.
4/Dobře uvázat šátek je těžké, nikdo z příbuzných (mimo muže) a kamarádů si na to netroufl.
5/Když dceři bylo 1,5 roku, museli jsme koupit krosnu na nošení dětí. Úvaz krosnička na záda nám nevyhovoval, navíc už na těch zádech není možné odnést něco jiného kromě dítěte.
Přesto jsem ráda, že jsme si šátek pořídili včas a díky tomu se nemuseli omezovat tak jako "kočárkové rodiny".
13.12.2004 13:18:42
Ano, šátek je věc k nezaplacení.
S tím co se tu psalo přede mnou můžu jen souhlasit. V našem pidi městečku jsem za totálního exota, když jdu koupit rohlíky a na poštu a nebo k volbám :-)). Paní prodavačky už se na mě z dálky usmívají, že se k ni řítím do krámu s miminem na břiše. Opravdu je to neskutečně praktická věc. Třeba na nákup do Hypky jezdíme s autosedčkou, ale šátek je v záloze a už kolikrát jsme ho použila když Majdelnka palakala, tak jsem jí uvázala do šátku a bylo po pláči:-) Teď Majdalenku mosím převážně venku a doma když ji něco trápí, jinak je takové "samostatné miminko" a moc nošení v náruči nepotřebuje. Když byla maličká tak jsem ji hodně nosila i doma :-)
A taky mě lidi zastavují aby se podívali, poptali, získali kontakt na kurz vázání a nebo kde se dá koupit šátek. Dneska si mě jedna paní dokonce fotila :-))) Teď v zimě je to opravdu sranda, protože s Majdou pod bundkou vypadám jako lokomotiva :-)) jedniné co je tedˇ špatné, že nemůžu nějak jet autem tam si Majdu na parkovišti dát do šátku a pak zpátky. To mě moc mrzí, když ji mám pod bundou tak jí nedávám bundičku a navíc je celá rozžhavená, tak by jí ofouklo... nemáte někdo na tohole nějakou fintu, jak to dělat?
O začátku jsem byla přesvěčná že šátek chci, ale upřímě řečeno bylo mi líto těch peněz... a třeba by se to nemuselo ujmout, kamarádčin synek v šátku nechtěl být. Ale na předporodním kurzu jsem objevla šátky tuzemské výroby, z atestovaných látek (že nejsou toxické a že nepouští barvu, když je mimi žužlá, že se nepověšují a nevytahují) za nějakých 600,- a jsem s ním moc spokojená. Kdyby někdo chtěl zašlu kontat.

Kačenka


Radka(2 kluci)
  • 
13.12.2004 13:10:05
Ahoj všichni,já jsem místo šátku zkusila BABYVAK a je to s ním také super. Do města už jinak nechodím. A doma mám zase volné ruce pro staršího syna a malý pozoruje, aby mu nic neuniklo. Zdravíme všechny nosiče-klokany Radka, Ráďa a Štěpánek (ten to má nejlepší, ten se nosí)
13.12.2004 11:53:03
Ja se se satkem setkala uz pred 4 roky v Anglii (jako au-pair)a tenkrat jsem si rekla, ze kdyz to nedojde k nam do doby, nez budu mit dite, pojedu si pro satek tam :-) Bylo to uzasny i kdyz jsem nosila cizi deti...
Ted nosim svyho prcka a je to jeste mnohem uzasnejsi! Vsude se setkavam s kladnyma reakcema nebo nevericnyma pohledama. Jsem z dediny, ale je fakt, ze ve meste v obchodech, MHD... jsou lidi mnohem ochotnejsi pomoci nez kdybych tam byla s kocarem (teda je fakt, ze to nemuzu z vlastni zkusennosti posoudit, ale soudim ze zkusennosti jinych maminek)...kocar sice mame, ale ja Ondru vezla asi 2x, co je na svete, jinak jezdej babicky a dedove, takze tak 1x za mesic pouzijeme kocar (proto mame jen takovej obycejnej z druhe ruky za 5000,-)...a satek za 2500,- mi neprijde jako desna investice... kvuli tomu, co se s nim vsechno da delat, jak je pohodlnej a taky je lip mne i prckovi, kdyz jsme u sebe...
Ondra ma 9 mesicu, 9 kilo, je to uplne v pohode. Chci ho nosit co nejdyl...nez se zadari dalsi prcek...pak ho prevezme tata :-) (ten ho taky rad nosiva a lidi na nej reagujou jeste 100x lip nez kdyz mam uzlicek na brichu ja! :-))...no a ja si poridim dalsi satek, abych pak mohla nosit druhyho prcka :-) To budeme "dvojka" ...vlastne "ctyrka! :-)
13.12.2004 11:11:28
na www.babysatky.cz jsou navody, jak uvazat satek a nekde tady na rodince byly i ty optimalni delky.
  • 
13.12.2004 10:50:54
Nešel by sem dát popis šátku se rozměry a alespoň stručně úvaz ? Stačil by i odkaz.

Díky

PS. Mě se to už netýká, ale po čase pro dceru.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 126 [Dalších 6 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.