| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šátek? Šátek!

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 126 [Dalších 56 >>]
Riana, 9-letý syn
  • 
15.12.2004 9:51:12
Zdravím,
jak tak čtu o složitosti a druzích úvazu šátku, napadá mě - není jednodušší už "nastavená" klokanka (velikost se mění tuším stejně jako u batohu), případně, až je dítě větší, nosička na záda?! Náš tehdy 6-měsíční mrňous byl se mnou osobně :)) vybírat a kupovat šicí stroj, sama jsem oba pak odnesla domů (synka+stroj). Naopak asi po roce jeho věku jsem si pořídila lehkou nosičku na záda s konstrukcí z trubek - a jak se nám to šlapalo! Hlavně odpadly problémy s nedostatkem místa v autobusu či rukou ochotných pomoci s kočárkem.
Tak příjemné nošení robátek!
Riana
Marcela, dvě děti
  • 
15.12.2004 9:18:28
Staršího syna jsem nosila bez problémů od jeho asi půl roku, kdy jsem si šátek pořídila, dceru hned od narození a ve čtvrtém týdnu jsem měla mastitidu - příliš pevně jsem si ji přivázala na nalitá prsa, jedno se mi pohmoždilo a bylo to. Teď je to už zase v pohodě. Ale je fakt, že mám prsa daleko od sebe - ideálně na nošení v šátku :-). Ahoj.
Tana, synové 2 roky a 3 měsíce
  • 
14.12.2004 22:14:40
Zdravím všechny šátkařky,

poprvé jsem šátek viděla u své kamarádky, a když se mi narodil první syn tak jsem si jej od ní půjčila (i s návodem). Byla jsem z něho nadšená tak jsem si jej objednala. Když přijela ke mně domů paní z vatanai tak mi všechny úvazy ukázala, upozornila na chyby (to jsem teprve zjistila, že těch 14 dní s půjčeným šátkem to nebylo vlastně ono) - takový soukromý kurz. Až prý mi dítě povyroste a budu potřebovat jiný úvaz (předvedla všechny) tak si nebudu asi pamatovat ty, které nepoužívám - tak znovu přijede a ukáže mi je znova (nebylo potřeba).

Prvního syna jsem sice nosila, ale vzhledem k tomu že celkem pohodlně se dal používat i kočárek (na sídlišti) tak nošení v šátku rozhodně nepřevažovalo. To se ovšem změnilo tím jak jsme se přestěhovali na vesnici (všude daleko, všude autem), v kočárku jel asi 10x. Do auta hluboký kočár nedám a na golfáč je syn malý. Teprve nyní se bez šátku nehnu. Hlavně velké nákupy - např. v supermaketech s oběma syny.

K poznámce, že je komplikované jej uvázat. Po troše cviku není. Já řídím, na místě šátek uvážu (už jsem jej vázala v hustém dešti i v autě - a bez problémů).

Oba synové se v šátku cítí skvěle, (např. mladšího kojím co 2 hodiny, a jedině v šátku spí i 3 a půl hodiny v kuse). Určitě není šátek pro každého, ale já jej mohu jen doporučit.

Jo a lidi se na nás pěkně usmívají, pokecají, nakukují, berou ohledy - když jedu s kočárkem tak to neznám.
Zuzaa, slunínka 7/05
14.12.2004 21:08:00
který šátek je lepší? Z tkané nebo šité látky, jaký je v nich rozdíl a zda je šátek z šité látky opravdu kvalitní? Děkuji
Hromix
  • 
14.12.2004 19:46:12
AHoj. Necetla jsem prispevky vsechny, je jich tu moc :-), ale zaujalo me nekolik nazoru, kdy dite je v krizoem uvazu nestabilni atd. Ja mohu doporucit pro krizovy uvaz malou obmenu BUDHA, kdy dite sedi zady k vam a je v klubicku (kapsa uvazu je blize k telu matky, uvaz zpevnuje krizove uvazani satku). Tak mam jisotu, ze dite ma podporu i pro hlavicku, pro zada je kolebka taky nejlepsi - do 6. mesice - a klidne tak dite muze usnout nebo se divat kolem a mit mnohem lepsi rozhled. Uvazy se mi zdaji jenoduche, zvladnout by to mel kazdy i bez kurzu. Na kurzu se spis muzete ujistit, ze to delate dobre, abyste diteti nenicily zada apod.

H.
Radka(2 kluci)
  • 
14.12.2004 13:31:52
Pokud bys chtěla a byla někde poblíž Hradce Králové, ráda ti ho nechám vyzkoušet. Radka
Radka(2 kluci)
  • 
14.12.2004 13:28:34
Ahoj Marti, můj chlapeček je půl roční a má skoro 9 kg, porodní váha byla 4,5 kg a v pohodě se tam vejde.
14.12.2004 1:38:28
Ahoj,
v babyvaku od Pechu nosim od tri mesicu dnes jiz dvouleteho syna (predtim jsme meli satek) a naprosto v pohode. Babyvak je dimenzovany na 50 kg, ale to jej pouzivat nehodlam :-)))
14.12.2004 0:53:56
Šátek jsme pořizovali když bylo synovi 5 měsíců a rozhodně toho nelituji.
Nosila jsem ho pouze v kapse - kříž ještě jištěný vodorovným pruhem - a myslím, že je to maximálně bezpečné. Pokud jsem si dala práci a pořádně vyrovnala a utáhla, tak mne záda nebolely skoro vůbec.
Hlavní výhoda šátku je podle mně ta, že se dá vzít kamkoliv - když jsme jeli autem, brali jsme šátek na malé chození. Když jsem šla po úřadech nebo jela k doktorovi s několika přestupy MHD tak taky. Je mně dost i bez šátku, takže s ním jsem byla za totálního exota, ale bylo mi to šumafuk.
Pokud jsme šli na procházku do parku, tak samozřejmě s kočárkem, to je pro oba pohodlnější :-) Nejrozumnější se mi zdá kombinovat šátek s kočárkem podle toho kam se jde.
schamka + krakeni
13.12.2004 23:09:58
Velky ti poslem mailom, dobre?
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 126 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.