| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šátek? Šátek!

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 126 [Dalších 36 >>]
13.12.2004 20:34:49
Dobrý den,
nejsem ortodoxní šátkařka, ale myslím, že když si mamča v těhotenství hlídá váhu a udržuje se v kondici,váha se zvyšuje postupně a tělo má čas se nastalé situaci přizpůsobit(tělo je tedy na váhu mimča zvyklé a tolik mu "nevadí").Po porodu se mimi přesune z břicha do šátku a přibývá také poměrně pomalu.Postupnou zátěž tělo celkem dobře zvládá.Horší je, když si nenosící mamka uváže svého desetikiláska a vyrazí na tůru:o))Je nutné dítko správně uvázat, hlídat jeho správnou polohu a pokud je vše jak má být, dítku nošení prospívá.Reflexně vyrovnává polohu a zapíná svaly-nošením tedy cvičí:o)Nic se ale nemá přehánět.Myslím, že šátek je príma k přenášení dětí, ne ale k permanentnímu nošení.Zašátkované mimi je taky zásah do přirozeného těžiště těla mamky, ta by si měla co nejdříve po porodu dát do kupy rovnováhu prsních, mezilopatkových, břišních, zádových , hýžďových.... svalů a při nošení tyto svaly zapojit a držet se zásad správného držení těla.
Ať se Vám hezky zdravě nosí a kdo nenosíte, ať se Vám hezky vozí!
  • 
13.12.2004 20:28:28
No, tak máš na šátek prostě asi smůlu. Já jsem taky dost "vnadná", a po porodu byla ještě daleko vnadnější, až mi z toho přecházel zrak, ale se šátkem jsem s tím problém neměla.

Tak to neřeš, prostě ti to nesedne a je to!
talenka
  • 
13.12.2004 20:06:45
Dostali jsme babyvak, všichni si ho pochvalují. Malému jsou 2 měsíce, ale já nevím, jak ho do něj šupnout. Podle návodu to moc nešlo, prcek tam zapadnul, neviděl ven a prskal. Můžete mi někdo poradit jak na to? Máte nějaký fígl? Díky!
13.12.2004 19:22:58
ten odkaz na těhulce na fotogalerii je pěkný jsou tam moc pěkné fotečky :-)
Mě se líbí jak mají maminy ty úvazy takové "upravené" já jsem přešla z kolíbky na úvazy "na stojáka" a ještě to nemám takové vyladěné :-)
Díky za ten tip na nošení mimi a popojíždění autem. Zkusím tohle mě nenapadlo.

Kačenka
Jana
13.12.2004 18:53:24
Sylvie, na tom neco je :o)
Starsiho jsem nosila casto, mladsiho tolik ne - taky jsem se dostala do stadia, kdy jsem se citila jako "orvana" matka a desetikilovy mladsi mimis mi najednou prisel jako neprekonatelna zatez. A to jsem se starsim v satku, kdyz mel cca 12-13 kilo, chodila po horach.
A ted ho nenosim vubec (lenoch lina 15mesicni nechce chodit a neco se mi vzpouzi ho nosit :o)))

Skutecne namahani zad neni tak velke, mnohem vic me zatezovalo 17tehotenskych kilo, ktere si nemuzu odlozit, nez tech 6-12 kilo nasich mimisu ;o)
Rekla bych, ze spravne uvazany satek je podobny jako spravne vyvazeny batoh s bederakem - vis o nem, ale slachy a svaly to netrha.
J.
13.12.2004 18:48:18
Babyvak je vyborny, ja som ho pre malu pouzivala prve tri mesiace. Dnes sme prvykrat pouzili klokanku a ta sa mi pre vacsie babatko (ked uz pozera po svete a nielen cely cas spi) zda este lepsia, pretoze Alzbetka ma z nej krasny vyhlad a je moooc spokojna.
V kocari som mala okrem klasickych problemov s pristupom do obchodov a pod. este dalsi problem - ked sa v nom mala zobudila, tak sa nudila a neraz sa stalo, ze som ju niesla na jednej ruke a druhou som tlacila kocar.
Len sa mi tiez zda, ze nam z klokanky velmi skoro vyrastie, hlavne teraz v zime, ked je zababusena v overale, takze dik za inspirativny clanok, vidim to na nakup satky :-)
13.12.2004 18:08:22
Kacenko,
ad dite ze sedacky do satku:
ja to (zatim) resim tak, ze si uvazu satek jeste doma a na miste si prcka dam do satku vevnitr v aute.
13.12.2004 18:05:59
Sylvie,
to uz jsi jednou nekdy nekde psala (ze kdyz se Ti NECHCE nosit, tak zada boli razdva :) ). Tehdy, kdyz jsem to cetla, jsem to nechapa. Od te doby jsem zjistila, ze to je pravda...
13.12.2004 18:03:10
To mi pripomnelo, ze k tomu zatezovani zad jsem zapomnela jeste jednu poznamku:

Pokud jdu na kratsi pochuzku po meste, tak je pro me mnohem mene zatezujici vzit si satek, nez snest kocar ze cca 30 schodu (vytah neni, sousedi v praci, kocarkarna taky neni) a pak ho zase vytahnout nahoru. Nemluve o tom, ze i na delsich vyletech do Prahy je to (aspon pro me) zahul, tahat kocar x-schodu do/z metra, do autobusu... atd. vsak to vsechny zname ;) Krom toho, ze mi musi pomoct, tak stejne nesu min. polovinu vahy (kocar+dite) a navic casto ve "vzperu"-s rukama nahore, aby se dite z kocaru nevysypalo. No, je fakt, ze mozna tohle vsechno neni pro mnoho lidi problem a ze to nezvladam jen ja mj. proto, ze nejlehci PRAZDNE kocarky (hluboke, x-kombinace) vazi 1/4 me vahy a vic. A mravenec skutecne nejsem.
13.12.2004 17:41:46
Konstanto, řekla bych, že maminy, pro které to je jenom móda, nošení rychle zanechají. Vydržet nosí jenom ty, pro které je to nutnost a které by si jinak pořídily klokanku, nebo ty, pro které to je (no, zní to hrozně, ale něco jako) životní filozofie. Tím, že jsem jedno dítě nosit přestala, během čtvrt roku další dítě nosit začala, tak jsem najednou dospěla do stádia, kdy jsem si řekla, že mi obě holky můžou vlízt s nošením na záda :o) a šátek jsem schovala. Pak se to nějak spravilo a už zase nosím, nicméně myslím, že když duše opravdu nechce, tak tělo nenosí...

S.

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 126 [Dalších 36 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.