| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dámy, do zbraně!

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 180 [Dalších 80 >>]
Petra Neomi
  • 
11.1.2005 16:51:02
Difo, myslím, že si život v době kamenné docela idealizuješ :) V rovině archetypů to snad fungovat může, v praxi těžko.
Kamila
  • 
11.1.2005 16:44:43
Konečně vidím, že se někdo ozval! Zatím jsem slyšela od žen ve svém okolí jen ohlasy: „No doufám, že mě nikdy nikam nepovolají.“ A tečka.
Připadá mi chybou zůstat pasívní. „Oni“ se mnou něco udělají nebo neudělají… Sama nejsem žádný mluvčí lidu, ale fakt, že zákon například zrušil zákaz nutit ženy zvedat břemena nad 15 kg a zavedl pro ně brannou povinnost, se mně nelíbí ani trochu. A podobných věcí je víc. Slyšela jsem i mužský názor, že – stručně řečeno – takovéhle zákony jsou odsouhlaseny proto, že zastánkyně názorů gender (rozuměj: feministky) nahlas řvou, zatímco odpůrkyně podobných myšlenek zůstávají potichu. Jsem přesvědčena, že nejsem sama, komu se tenhle trend nelíbí. Vůbec tím nemyslím, že bychom měly zůstat uvázané u plotny (z trvalého pobytu u plotny by mně brzy začalo hrabat), ale mezi plotnou a kulometem je strašně široké rozpětí možností. Mimoto, pokud existují takové ženy, které jsou u plotny nejšťastnější, respektuji to a považuji za obzvlášť surové je k tomu kulometu hnát. Chybou je, že místo aby zákon „umožnil“ ženám, které chtějí takové věci dělat, možnost zvedat těžká břemena a chodit do války, tak zákon to nařídí všem.
Muži si rádi stěžují, že ženy přestávají být ženské. Prý si nechtějí nechat dát přednost ve vchodu nebo podržet dveře… Nevím, jak jiné ženy, ale já si ráda a s potěšením nechám tu přednost dát. Dělá mi to prostě dobře, vlastně to tak podle mě má být, mně otec dával přednost někdy od třinácti let, jakmile se na mně projevily náznaky, že jednou budu ženská. Ovšem kdybych čekala od mužů na přednost, většinou bych třeba do autobusu vůbec nenastoupila. A co kdyby mě třeba s dvěma plnými taškami a děckem některý z těch kritizujících sedících pánů pustil sednout, hmmm …?
Mimochodem, kdo nám odsouhlasil ty skvělé zákony, o kterých jsem mluvila výše? Byla snad mezi hlasujícími většina žen?!
Mě osobně připadá, že nátlak okolí a způsob našeho života nám v té ženskosti dost úspěšně brání: žádá se po nás, abychom byly schopné a výkonné v práci, domácnost měly jak z reklamního časopisu, dětičky zdravotně dokonale opečované a věnovaly jsme se jim podle nejnovějších psychologických teorií, abychom správně a harmonicky rozvíjely jejich osobnost. A to ani nemluvím o nás samotných, které bychom měly vypadat jak filmové stars a přitom sršet vtipem a vitalitou a být pořád v dobré náladě. Já vím, že opakuju známé nářky, ale jak tohle, hernajs, máme zvládnout?
Nejspíš je to tak, že ačkoli my, kterým se líbí v ženské roli i s jejími specifiky (pořád říkám „my“, protože doufám, že nejsem sama), většinou nemáme povahu na to, abychom se zapojily do nějaké veřejné diskuse, neřkuli do politiky, tak přesto se budeme muset nějakým způsobem ozvat. Bojím se, že nás proud žene někam, kam absolutně nechceme.
Co to vlastně je, ten proud, co nás žene?
Dá se proti tomu něco dělat?
Co si o tom myslíte vy?
biovirus
  • 
11.1.2005 13:11:34
Tak to tedy ne. nemas pravdu zase takovy vyhody armada svym zamestnancum nedava. Muj muz je profesionalni vojak. Dostava sice vice nez v jakekoliv kancelarske praci ale denne projede 300 kc do prace ma to hodinu cesty a armada mu nic neproplati. Prispevky na bydleni se budou letos skrtat takze na tom bude asi hure nez muj svagr ktery pracuje v soukrome firme a ma soukrome auto a notebooka.A jeste musi byt so a ne ve sluybe dome se ani neohreje. Porad jezdi hlidat Ruzyn, jakakoliv katastrofa avyjizdi 24 hod. pohotovost stale. Musi byt na telefonu, neexistuje nemoc omluvenka, nic . tak at si to ta zenska proboha rozmysli. Chce mit deti ne???????? jelikoz jsme v NATU tak jedou treba do Iraku..........................
Zdeňka (Áňa02,Majda03,Matěj05)
11.1.2005 13:09:54
Přesně tak. S tím souhlasím. O to víc je ale podle mého názoru tento zákon v ustanovení, která podléhají trendu tzv. rovnosti pohlaví, plochým symbolem. Nebezpečným.
  • 
11.1.2005 10:37:59
Já jen, že jsou věci dané historicky a vývojem. Ony ty ženy sice chodily na lov s muži, ale nevystavovaly se nebezpečí lovu, ony "jen" kopaly lapací jámy, porcovaly maso nebo nosily náklady nebo také křikem zaháněly stáda do pastí. Ale v přímém kontaktu s živým zvířetem byl muž.

Dalším pojmem je prostá lidská blbost a omezenost. A spoléhat se na to, že někomu dojde, že ženská je lepší jako pracovnice a ošetřovatelka a ne jako kanonfuter, jo - já bych na to nespoléhala.
  • 
11.1.2005 7:24:07
Hlavně ti musí být jasno, že z militantního feminismu je špatně i valné většině normálních žen, nejen mužům.
Líza
11.1.2005 5:43:39
Radko,
mně se taky vždycky líbila ta myšlenka, že za války můžou muži kvůli svým egům :-), ale včera při přemýšlení nad touhle diskusí mě napadlo, že kdybychom my ženy vládly, tak by se asi ta laskavá mateřská a ekologická společnost stejně nekonala. Z následujícího důvodu: moc odkrývá v lidech to, v nich je špatného - v lidech obecně, nejen v mužích. Všechny známe intriky, pomluvy a podrazy v čistě žesnkých (nebo převážně ženských) kolektivech. To je zas něco, co nebývá moc časté u chlapů. Takže jistě by se styl vládnutí změnil, ale jakým způsobem, to můžeme jen hádat.
Je to stejná situace jako když nějaká strana vládne (a tím se postupně znemožní) a druhá je v opozici (a zdá se skvělá). Pak si to jen prohodí... Jo, samozřejmě není v pořádku, že tady ta jedna strana je v opozici jaksi trochu dlouho, ale asi nemá cenu si ji (nás) moc idealizovat.
Vím, že mě někdo bude kamenovat, protože s..u do vlastního hnízda.
Jo a k tomu, kdo tu nadhazoval, že když si to muži schválí,ať si tu válku sami vyžerou - no oni si ji zase schválí jen někteří muži, ostatní jsou do ní nemilosrdně nahnáni. I ten tvůj, vážená přispěvatelko, jejíž jméno si bohužel nepamatuju. Mně osobně by se nejvíc líbilo, jak to bylo v Šíleně smutný princezně. Nahnat je do ringu s blátem, ať se tam porvou sami a dobře se tím bavit. Jenže to byla jen pohádka...
Alicee
11.1.2005 3:25:12
Také si myslím, že v reálné diskuzi, tváří v tvář by většina internetových nesmiřitelných soupeřek v klidu pokecala a vlastně by spolu souhlasila. Občas mi připadá, že tyhle debaty jsou takovým ventilem, kde se lidé mohou v klidu virtuálně pohádat, přičemž by na to ve skutečném světě neměli jak sílu tak motivaci.

A jestli se ženy perou víc než chlapi? Můj kamarád dělával vyhazovače v jednom nočním podniku a podle jeho slov se ženské dokázaly porvat mnohem brutálněji než chlapi. Muži si totiž většinou dají pár ran a pak se uklidní a dají si spolu panáka...ženy naopak, když už se do sebe pustí, tak toho jen tak nenechají...vyrvané chomáče vlasů, zákeřné kopance, škrábání nehty...asi to bude tím instinktem ochrany mláďat, kdo ví...:)))
Jana
11.1.2005 1:13:37
Ona se asi nikoho mobilizace tykat nebude... neumim si predstavit valku v technicky zdatnem svete, ktera by dala lidem cas na mobilizaci, vycvik, zarazeni k nejake bojove jednotce (to cele bude asi trvat tydny), kdezto valka (okupacni, vyhlazovaci) by se pres nase malicke uzemi prehnala za par hodin. No, jsem trochu fatalista, ale neverim, ze by nekdy k necemu takovemu mohlo dojit.
Kdyz nas neochrani rychle a okamzite vycvicena profi-armada, s puskou v ruce a ohnem v srdci ;o) toho moc nezvladneme.
J.
Petra Neomi
  • 
11.1.2005 0:53:34
Rvát se a být povolán(a) k obraně státu jsou dvě rozdílné věci, ne? Mimochodem, myslím, že se ženské nervou převážně proto, že jsou vychovány řešit to jinak. Samice savců se obvykle rvou a jakmile mají mláďata, je to ještě horší.

Koneckonců, když se podívám do diskusí tady... připadá mi, že pustit některé diskutérky k sobě, dají si pěkně do drdolu :) Ale třeba se mýlím a v osobním kontaktu by to nebylo tak horké.

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 180 [Dalších 80 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.