| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dámy, do zbraně!

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 180 [Dalších 140 >>]
Petra
  • 
16.1.2005 16:33:00
Ivča, víš co je ještě zajímavé, že ze zákona máš povinnost zabezpečit studující dítě do 26 let. A když jde o mobilizaci žen, tak se najednou nebere v potaz ani dosažení plnoletosti dítěte. Dnes, když pubescent přijde o rodiče nebo rodiče jsou k ničemu, tak mu musí být stanoven do 18 let opatrovník.To mám chápat tak, že jako matka pubescenta mu v jeho blízkosti už jsem jen ke škodě, a že státu jsem k většímu užitku? Vždyť základní jednotkou státu je rodina, míněno i širší. Fakt nevěřím, že prarodičům budou chodit důchody, když už nyní je stát zadlužen až po uši a tolik nezbrojí. Někdo na ty patnáctileté děti a staroušky z té rodiny makat prostě muset bude. KDO?--- Pole brambor umístěné v třípokojovém bytě nás neuživí.
Petra
  • 
16.1.2005 16:10:13
Suzan, souhlasím. Ani 15leté děti bych nesvěřila nikomu cizímu, natož abych je poslala do nějakého sběrného tábora atd. Jinak se svýma 48-50 kg samopal taky neunesu, tank neuřídim, nerozpoznám souřadnice a v rámci pracovního nasazení se jsem ochotná angažovat pouze dobrovolně a nikoliv tam, kde by mi to bylo proti svědomí či tam, kam by generál nepustil ani svého psa, protože by na následky škodlivých látek za měsíc pošel.To by těm dětem asi bylo k ničemu, že bych zůstala v jejich dosahu. A to tenhle zákon bohužel umožňuje - odmítneš a jsi mrtvá během minutky. A já už fakt vidím, to co tady popsala Ela, že na konci války nějaký cvok vše vsadí na jednu kartu a bude mu fuk, že ztráty budou i omdesát a více procent. Někdo tu jeho moc opravdu kontrolovat musí, takže proč bychom si my ženy to právo dobrovolnosti neměli ponechat a svým chováním mu nepřímo moci tak ukázat svůj názor. TJ.že prostě nebude pobírat metály za případnou výhru ve válce, po níž zůstala jen spálená země téměř bez živáčka. Nebo že si po prohře nebude vyhřívat kůži na bahamách s Koženým. My nepovoláni jsmě asi opravdu něco jako voliči - regulační mechanismus v demokracii, tzn. politiku, zvořeš to, už tě nezvolíme a jednáme jinak.

Ps: Navíc ten zákon ani neřeší, kdo se postará o širší rodinu (rodiče aj.) či jí zabezpečí finančně, materiálně. Ve válce obvykle nechodí sociální dávky, důchody--- peníze nestačí, když se jen zbrojí. Takže já cítím bližší povinnost k těmto osobám než k armádě a případným diktátorům.
Dana
  • 
16.1.2005 15:00:47
Možná to už tady zaznělo, nečetla jsem celou diskuzi, ale vadí mi jedna věc. A sice to, že pokud půjdou do války ženy, muži co mají modrou knížku zůstanou doma sedět na zadku.
Takže já půjdu do boje, děti dám Bůh ví kam a můj soused který má modrou knížku na bolavý záda zůstane doma...


Když všichni tak všichni, ne?
Tomu říkám rovnoprávnost.
16.1.2005 14:47:07
Zajímavý, zaručeně patříte k mužům, kteří porodili a odkojili 2 děti, denně vaří teplou večeři, píšou úkoly, večer přemáchnou pár punčoch a místo piva k televizy si vytáhnou žehlicí prkno.O víkendu zaštupují ponožky, převléknou postele a brzo ráno než vyleze sluníčko umyjí okna. Gratuluji, jste chlap, kterého by uvítala každá žena

Totální nesmysl, jsou věci, na které není ženské nebo mužské tělo stavěné. Jsem typ ženský, který by uvítal v životě aspoň trochu té rovnoprávnosti, ale zároveň jsem soudná a je mi jasný, že ženská nemůže chtít a dělat úplně to samé jako chlap a naopak. Je to tak dané od přírody a je to od nepaměti dáno i v genech. Mám ráda válečné filmy, dětem dělám mámu tátu (manžel pracovně přes týden pryč), nejsem žádná citlivka, přesto si nedovedu představit do někoho střelit (na vánoce jsem si pozvala na zabití kapra bratra)
  • 
16.1.2005 12:32:37
Ale přece vůbec nejde o to, že by žena měla větší právo na život, ale o to, kdo má k čemu předpoklady a schopnosti. Já například samopal neunesu, netrefím ani stodolu a když vidím krev, tak se hroutím, za to nemůžu a vůbec se za to nestydím :) Nebudu užitečnější, když zůstanu ochraňovat své dvě malé děti (když můj muž půjde do boje), místo abych je nechala někomu cizímu, kdo tady zůstal pro svou neschopnost - majitelé modrých knížek, které získali kdoví jak?
Ela
  • 
15.1.2005 18:01:00
Takový generálové, kteří lidi nasadili kamkoliv se skutečně našli. Třeba v tom zmiňovaném rusku, skládali bomby (ne jen jaderné hlavice) z radioativních součástí holýma rukama nebo jen v bílých rukavicích, plášti a čepci. Třeba i u nás vzpomeňme Spolanu Neratovice. Dokonce v naší mírové době tam lidé pracovali v budovách zamořených dioxinem a teď jsou samá boule po těle. Vlastně neví co je čeká. Tak nevěřím nějakému generálovi, ani co se týče mobilizace za účelem práce pro armádu. Tomu bude jedno, že za rok zaklepu bačkorama.
Další spornou otázkou je i to nasazení ve zbrani. Na konci války, kdy už je každému všechno jedno se často všechno sází na jednu kartu. Ten generál může poslat houf žen proti několika profesionálům i s vědomím, že vítězství je možné jen s 80-90 proc. ztrátama. Prostě buď a nebo. To si tady chcem vymasakrovat celý národ? Vysocí představitelé pak stejně zdrhnou za hranice.
Nezmobilizovatelné ženy vždy tvořily jakýsi regulační mechanizmus válek a uchránili tím poslední bojeschopné muže z jejich vlasti před vybitím. Generálovi s tou hrstkou chlapů bylo jasné, že nemá šanci a nenasazoval další masy lidí do předem prohraných bitev. V té chvíli se začalo vždy volat o mezinárodní pomoc, unala se prohra anebo se podepisovalo příměří.
Také si myslím, to co už tady několikrát padlo. Lidé za války pracovat budou i bez povoláváku, jen s tím rozdílem, že nebudou tak silným nástrojem zvěrstev. Do situace, která se jim nebude pozdávat prostě nepolezou. Proč dávat větší moc generálům. Každá mocná pozice je zneužitelná a musí být nějak kontrolovatelná. Což je vlastně ten regulační mechanismus žen, mužů s modrou a dalších.
Petra Neomi
  • 
14.1.2005 18:47:03
No, třeba obnovím vztahy s archeology :) To s tím pohlavním dimorfismem mě zaujalo, i když i dnes je dost samců, kteří mají dvojnásobek mé hmotnosti :)))
Cockney
  • 
14.1.2005 18:12:44
Ad 1) No to jo :)))
2) No H. sapiens sapiens v dobe kamenny zil taky.
C
Petra Neomi
  • 
14.1.2005 17:23:10
Samice homosapiens o 50% menší než samic. No, to se myslím ověřit dá, podle kosterních pozůstatků. Na to se zeptat můžu, to musí být doložitelné.

Bushmani jsou ale už druh homo sapiens sapiens, ne? :))
Petra
  • 
14.1.2005 14:59:36
Lindo: Ty uvažuješ vlastně jako žena, tzn. opečovávat, starat se (nasazení v nemocnici). Jenže v tom zákoně se píše jen o mobilizaci a ne o pozicích na konkrétních místech. A víš co z tohohohle zákona s jakýmkoliv výkladem může vydedukovat bojechtivý a nebo válkou duševně těžce postižený zelený mozek. V té chvíli, kdy rozhodne o tom, kam půjdeš už může klidně psychicky být mimo realitu... Nebylo by to poprvé, takový vůdci se v dějinách našli a nikdo si jim nedovolil odporovat, aby ho to nestálo krk.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 180 [Dalších 140 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.