| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dámy, do zbraně!

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 180 [Dalších 130 >>]
Petra
  • 
14.1.2005 14:12:46
Lindo já tu povinnost v nemocnicích chápu, myslíš to asi dobře. Ale nezapomeň, že ti co by tzv. seděli doma, včetně těch s modrou, by museli z něčeho žít a stát by v této situaci asi těžko poskytoval nějaké dávky. To padlo i v bývalé Jugoslávii. A jak se tam lidé vzájemně o sebe starali, aby neumřeli na zranění a hlady. Přirozený pud v boji o přežití přinutí ty nepovolané pracovat, to třeba i jen za lístky na jídlo, nebo na to, co zrovna nevyrábíš. Tenhle zákon je prostě zneužitelnej. A naco bychom v tak vyhrocené situaci potřebovali tolik poslanců a jiných státních zaměstnanců, když by nás bylo o mnoho méně. Všechny chlapy, fronta nikdy nevyhubí. Mě by ten můj boj se zbraní v ruce už prostě připadal zbytečnej v prohrané válce, proti mužům profesionálům ze všech možných zemí.
Ela
  • 
14.1.2005 14:01:37
Možná zvítězíme, nejsme sami i rozumní mužští to tak vidí:14. ledna 2005

Rovnost

Redaktor: ker

Aktualita

Prohlášení Českého svazu mužů

"Branný zákon a ženy"


Na včerejší mimořádné tiskové konferenci pořádané Českým svazem mužů k tématu "Branný zákon a ženy" bylo přečteno tiskovým mluvčím JUDr. Voženílkem následující prohlášení:

Prohlášení Českého svazu mužů k zákonu č. 585/2004 Sb., o branné povinnosti a jejím zajišťování (brannému zákonu)

Parlament České republiky vyslyšel přání organizovaných i neorganizovaných feministek a zákonem č. 585/2004 Sb. zavedl ženám s účinností od 1. ledna 2005 odvodní povinnost a povin-nost vykonávat mimořádnou službu, tedy povinnost (v případě vyhlášení stavu ohrožení státu nebo válečného stavu) nastoupit do zbraně vedle mužů. Tato povinnost se netýká žen těhotných, žen pečujících o dítě ve věku do 15 let a (stejně jako u můžů) žen mladších 18 a starších 60 let.

Český svaz mužů považuje takovouto úpravu branné povinnosti žen za nepřirozenou, nero-zumnou a škodlivou.

Český svaz mužů považuje za naléhavé, aby zejména ženy obrátily svoji pozornost k tomu, že feministické organizace a skupiny definující se jako zastánkyně ženských práv ženám vybojova-ly nový kuriozní druh práva. Právo na povinnost!

Český svaz mužů vyzývá parlament i vládu České republiky k přehodnocení nové úpravy branné povinnosti žen, a to především v zájmu obranyschopnosti a mezinárodní prestiže naší vlasti.

JUDr. Oldřich Voženílek
tiskový mluvčí
Český svaz mužů
Lida +2
  • 
14.1.2005 13:50:16
Petro,

kdyz by to doslo az tak daleko, ze uz by nebyli k mani ani prof. vojaci ani chlapi a ani technika a museli by jit zensky, tak mi neni jasny, co myslis, ze by pomohlo, kdyby zensky zustaly doma - tak by nesel nikdo, nebo bychom treba mohli najmout cizince? Hlavne, ze by zdrave a prace schopne mlade (bezdetne) a starsi (s detmi velkymi) zeny mohly sedet doma a cekat na to, ze budou rodit deti... a skym by ty deti potom mely mit? Mozna by ti chlapi meli pred odchodem odevzdat spermie.
Ja si tedy osobne myslim, ze pak by bylo lepsi, kdyby se ty zenske povine staraly o ten zbytek chlapu v nemocnici - alespon by to delani deti pote nebylo tak nudne.
Petra
  • 
14.1.2005 13:22:58
Lindo, já vím, že války dnes vede spíše technika. Jenže za předpokladu, že by ženy byly nasazeny naposledy na ně žádná nezbyde. Možná budem ,s klackama" bojovat o ten kousek poušti, který zbyde spolu s tím zbytkem chlapů. A na to, aby ženy šly pracovat do továren na zbraně a nemocnic nemusí být ani povolávák. Koho by v té době zajímaly reklamní společnosti, poslední móda aj. No, a z něčeho ty svý ratolesti uživit musíš, když na to budeš sama. Ten zákon umožňuje průchod jen lidské blbosti a ne rovnoprávnost. Navíc se také může stát, že zbydou radioaktivitou a chemií zasažená pole (svrchní vrstvu bude třeba odstranit), přičemž poslanci, vláda, ekonomové... na ně vyženou zdravé ženy schopné práce, aby v krytu sami mohli déle přežít, místo aby začali chránit potenciální matky. Co kdyby to protentokráte bylo po prohrané válce schválené naopak, vedli jí přece ze zákulisí blbě ne?
Lida +2
  • 
14.1.2005 11:52:18
Petro a ostatni,
ja mam porad pocit, ze si tu mobilizaci zen spatne vykladate. Teoreticky, mobilizace muze znamenat jit se samopalem v ruce v prvni linii do boje. Prakticky, kdo by v soucasne dobe posilal do boje
a) amatery, kteri by pravdepodobne postrileli sami sebe,
b)natoz zeny
c) v soucasne dobe valky vede spise technika, nezli pocet vojaku. Lidske sily ubyvaji, technika narusta. Tuto techniku ale umi ovladat pouze profesionalove = vycvicena armada.

Ono se staci zamyslet nad tim, jak jsou vlalky v soucasne dobe vedeny. To neni 2 svetova vlaka, taa se vedla pred 60ti lety a od te doby lidstvo a zejmena valcnictvi docela pokrocilo.

Ja mam pocit, ze tou mobilizaci zen se spise mysli, ze v pripade ohrozeni ma stat pravo povolat vsechny "pracovat" pro armadu. At je to v tovarnach na zbrane, ci nemocnicich - tudiz i zeny. Zeny by pravdepodobne stejne bydlely doma (kam si myslite, ze by chodily, pokud by se valka vedla na nasem uzemi). Na podobne valky, jako v Iraku, se pravdepodobne zadna mobilizace vyhlasovat nebude.
Petra
  • 
14.1.2005 11:25:42
Alice, já si také myslím že mobilizace žen je nesmysl. Možná je fakt, že kdybychom tedy chtěly ten zákon dotáhnout dokonce, tak by se chlapi pěkně vztekali... Chtít po muži aby přikládal dítě k bradavce (má ji) za účelem uklidnit ho, je stejný nesmysl jako chtít po ženě, aby vzala do ruky samopal, protože ty ruce má také. Uvnitř jsme prostě odlišní. Už vidím ženu jak zabíjí jako robot (bez hlubokých emocí a s afektivitou muže) a vidím muže jak konejší čím dál tím víc rozzuřené mimino jeho ,vůní´´.
Ceciliae
  • 
14.1.2005 10:47:10
Víš, to se ale jedná o profesionály a profesionálky, kteří si službu v armádě dobrovolně vybrali. Tam asi to přirozené bránění žen muži je potlačeno.

Ale při povolání neprofesionálů (ženy + muži)by to mohl být boj za záchranu kolegyň ve zbrani.
Ale to je jenom teorie......
Ceciliae
  • 
14.1.2005 10:45:26
Víš, to se ale jedná o profesionály a profesionálky, kteří si službu v armádě dobrovolně vybrali. Tam asi to přirozené bránění žen muži je potlačeno.

Ale při povolání neprofesionálů (ženy + muži)by to mohl být boj za záchranu kolegyň ve zbrani.
Ale to je jenom teorie......
Líza
14.1.2005 10:11:33
Jen malou technickou: Za druhé světové války v ČR muži bojovat nešli (teď nemyslím tu hodně malou menšinu, která bojovala v zahraničních armádách). Byli doma. MJ. i proto ty silné ročníky.
Alice
  • 
14.1.2005 9:59:20
V Rusku sice vždycky bojovaly i ženy, to je pravda... Jenomže jak to tam vždycky vypadalo! Oni potřebovali od nás čechů potravinovou pomoc i v dobách míru, protože všichni bojovali a vyráběli zbraně. Tak proč myslet na ostatní potřeby. Dnes už neplatí to, že nás svět (jako podmaněné země Ruska) umřít nenechá, hrstce národa pomůže a zbytek to sakramentsky odskáče.
A pokud jde o jednoho zdegenerovaného chlapa (mimo někt. zmuželých feministek), který to vymyslel, tak jeden zřejmě plal na fórum servru ženy in něco v tom smyslu: ženy jsou jako cikáni, dávky ano ale těžká práce a to co může bolet jako zranění v boji už ne. Nemyslím, že má pravdu. Uvedu příklad a asi je to jen jeden za všechny. Před MD jsem měla náročnou práci a do systému odváděla hodně peněz. Pak jsem chtěla mimčo, nešlo to. Léčba neplodnosti trvala dlouho a přinesla i bolestivé zákroky. Počít se mi podařilo 3krát. Jednou jsem však ve 4 měs. potratila, jednou předčasně porodila s tím, že dítě přežije komplikace na 50%. Jednou se mi ale podařilo donosit, dcera se však při dvoudenním porodu přidusila a dnes zápasíme s její hyperaktivitou. To všechno mě stálo 22 měsíců na lůžku se zvedlýma nohama.. Myslíte, že porod nebolí, že ženy netahají těžká břemena.. nechodící děti do schodů..
Po MD samozřejmě půjdu do práce znova. Ale ouha, tentokrát už nemůžu daleko dojíždět a být pryč z domu od rána do večera. Plat budu mít samozřejmě nižší, odvedu do systému méně peněz, ale stát bude mít dva nové občany, kteří budou přispívat na jeho důchodce. A ten výše zmíněný chytrák (možná s modrou, možná zklamaný..) bude ječet za slušný důchod také. 100% si nikdy nenaspoří, takže nevěřím, že by vyměnil 24 hod péči o děti, při níž musí vyjít s almužnou za svou práci, při níž si může naspořit o něco více než já.
Ne nezávidím mužům kolegům a ženám z bývalého zaměstnání, které tato kariéra výhradně uspokojuje.. ale také neříkám, že každá žena chce být jako muž se vším všudy, to by muž naopak také nebral a v péči o děti po rozvodu mu zde nikdo nezakazuje a bere se za samozřejmost, že se během ní nebude chovat jako žena a nezačne kojit. Tak proč by se emancipovaná žena měla chovat jako chlap se vším všudy? Navíc si ani při péči o děti nemám čas vypěstovat svalovou hmotu, které muž má 40% více. Nemám čas na posilovnu a cvičení, jako ženy, které se rozhodli výhradně pro kariéru...
Vím, jak bylo těžké život dát a střílet nikoho nepudu. Je dost pravděpodobné, že jako spousta žen odmítnu službu z důvodu svědomí. A pochybuju, že muži budou schopní postřílet podstatnou část národa u zdi. Na to by doplatili i Ti poslanci.
Mimochodem víte jaký byl demografický vývoj v ČR, za druhé svět. války se narodily silné ročníky, muži chtěli po sobě v bezpečí zázemí něco zanechat a ženy mít kousek muže u sebe, dávalo jim to sílu. Teď by to tak nebylo, válka může trvat dlouho a 15 puberťák není dospělý, i když si to myslí. Tyto děti by opravdu byly někde v táborech bez obou rodičů jen snadným terčem jako ty po tsunami. Unášely by se do bordelů, na orgány a preventivně střílely, aby nedostali v 18 do ruky zbraň.
Mě je jen líto, že jsem k volbám šla také, v kampani se totiž hlásaho něco jiného.. Nikdo neříkal o plánovaném schvalování pitomostí jako je: branná povinnost žen, registr nedárců orgánů místo dárců, zákaz výpomoci mezi dvouma podnikateli s živnosťákem na stejný předmět podnikání, o dalším návrhu pro zákaz potratů s řešením v utajeném porodu a adopci brr: 15 letá holka po prvním pokusu o dospělost porodí pro stát a pak se ve svém zajmu vrátí do lavic... Jaktože nám projdou takovéto vyjímky pitomosti, když ostatní zákony musíme s EU sjednotit.
Nerozumim, Angličanky, Němky, Američanky a další nejsou vlastenky, když nezádali o brannou povinnost?? Nemyslím si to, jen je jejich emancipace vyspělejší a ne tak zbrklá jako ta naše rovnoprávnost. Vědí, že neprůstřelná vesta s umělým bimbáskem rovnost nedělá. ta je ve vzájemném respektu a lásce.
Souhlasím s peticí o které mluvila, mám dojem Ulmanová.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 180 [Dalších 130 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.