| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dámy, do zbraně!

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 180 [Dalších 100 >>]
Líza
12.1.2005 13:52:28
Člověče, ta tvoje systematičnost fakt v něčem přesahuje moje chápání :-))), tohle mít tak snad dělám vědu :-))))))))))))
Cockney
  • 
12.1.2005 13:45:21
Rozhodne mi neslo o nachytani na svestkach. Jen jsem nad tim meditovala uz dost dlouho a kdyz se to zase objevilo i od tebe, tak jsem skocila na pocitac, abych si to nejak vyjasnila. Uplne jsem pravdu nemela, ze jsem ztratila cas, protoze jsem se dozvedela spoustu jinych veci. Cim dal tim vic si myslim, ze je osemetne vyvozovat z vyvoje cloveka, protoze neni jasne jestli tim cim dneska jsme je proto, ze uz "neco" nedelame nebo proto, ze "to neco" dodrzujeme. Jsem takovy "premyslivy" typ, vid....:)))).

Na puvodni tema jsem uz nereagovala, nakonec mi bylo dano a pochopila jsem, co tim zakon chce rict :)))).
C

Líza
12.1.2005 13:11:27
Cockney, link na to nemám :-))) ani nevím přesně odkud. Takže to blbost být může, ale na druhou stranu, z Blesku obvykle nečerpám a informace si pamatuju podle validity zdroje - tj. zhruba: vypadá věrohodně - je možné - vypadá nevěrohodně. Takže ano, mě jsi nachytala na švestkách :-)

Dneska je to ale už obráceně s tím dožitím, co si budem povídat. (Ostatně jak to, že tehdy chlapi neumírali dřív na komplikace způsobené tím lovem velkých zvířat?)

Ale to je jedno, v podstatě jsem k tomu tématu ze svého pohledu všechno řekla, nemám potřebu všechny přesvědčit a z dnešních příspěvků bych se podepsala pod Sylviin...už to rozebírat nechci :-)))
Cockney
  • 
12.1.2005 13:05:24
Lizo, Petro Neomi a difo,
uz dlouho mi vrta v hlave ta doba kamenna, vlastne to tu neni poprve. Neztracela jsem cas a surfovala jsem az jsem pocitac zavarila, ale k zaveru, ze by zeny bezne chodily na lov s muzi jsem proste nedosla. Precetla jsem vedecke clanky, detskou virtualni vyuku i virtualni musea prirodopisu, vcetne vyobrazeni z jeskyn, kde jsou jako bojujici postavicky carky a umelecky jsou vyobrazena jen zvirata.
Takze cas jsem vlastne ztratila a proste odpoved neznam.
Nevedela jsem ani, ve ktere casti doby kamenne hledat, protoze nastudovat lidske zvyky v prubehu dvou milionu let neni lehky ukol. Netvrdim, ze to tak neni, ale proste nevim, kde to najit. Nasla jsem teorie o tom, ze doba honidby se ridila podle zen, kdyz nemohly mit sex vyslaly muze na lov a to pravidelne jednou za mesic a dokonce se to shoduje pry s tim, ze pri uplnku se nejlip lovi.... Nasla jsem teorii, ze neandrtalci a neandrtalkyne mohli zit snad oddelene a muzi chodili lovit, pricemz zeny se v hnizde staraly o deti a muzi jim prinesli jen kosti s morkem, tedy ne jako moderni clovek, kde muzi a zeny zili pohromade a lovili muzi a zeny a deti byly sberaci. MNohokrat jsem nasla, ze zena byla sberac a muz lovec.
Odkud ty informace mate? Nerikejte mi, ze vseobecne, protoze jsem to vseobecne nenasla. Tri tvrdite to samy, tak odkud??

Tak jsem z toho ted cela s vyrazkou...:)))).

Mimochodem ten vek zen a muzu byl puvodne znacne nizsi u zen (sotva 30 let u zen vesrsus az 45 u muzu) a prave pro riziko pri porodech.
Líza
12.1.2005 9:52:02
Rozumná řeč :-)
Krystal
  • 
12.1.2005 9:32:26
Ano, třeba zipový systém ve volbách je požadavek extrémní a militantní. Každá strana nechť si kandidátku sestaví svobodně a lidé nechť si vyberou. Kdo chce zipovat ať zipuje, kdo nechce, ať nezipuje.
12.1.2005 9:26:03
Po pravdě řečeno zrušení omezení zvedání břemen do 15 kg pro ženy mě nijak nedojímá. Jsem dětská sestra, takže zhruba od 16-ti let, co jsem kdysi začala chodit na praxi, jsem si musela poradit s pěmisťováním i těžších pacientů, než jen těch 15 kilo - mnohdy i těžších, jsem jsem já sama. Jistě, i pro zdravotníky platí Zákoník práce... ale pacient prý není břemeno ale člověk, takže na něj se omezení nevztahuje. Nikdo mě k tý práci nenutil, vybrala jsem si ji sama a dobrovolně. A pokud si sama vyberu povolání, ke kterému přemisťování těžkých věcí patří, tak holt musím počítat s tím, že je přemisťovat budu. Pokud mi to vadí, můžu si najít jinou práci, která není tak fyzicky namáhavá. A co se Zákoníku práce týká, jsem přesvědčená, že je diskriminační - ženy v něm mají větší práva, než muži. Jenže potom se zas ženy diví, že zaměstnavatelé dávají přednost chlapům před ženami - jistě, když na chlapy nemusí brát tolik ohledů...

K brannému zákonu - jistěže je surové hnát ženy ke kulometům, když tam nechtěj. Zrovna tak mi ale přijde surové hnát tak chlapy, kteří tam nechtěj... takže asi celý zákon zrušíme a v případě napadení státu kdo bude chtít jít bránit stát nebo ho jinak podporovat, tak ať si klidně jde... ale nám ostatním dejte pokoj. Hmmm :o)))

"Mě osobně připadá, že nátlak okolí a způsob našeho života nám v té ženskosti dost úspěšně brání: žádá se po nás, abychom byly schopné a výkonné v práci, domácnost měly jak z reklamního časopisu, dětičky zdravotně dokonale opečované a věnovaly jsme se jim podle nejnovějších psychologických teorií, abychom správně a harmonicky rozvíjely jejich osobnost. A to ani nemluvím o nás samotných, které bychom měly vypadat jak filmové stars a přitom sršet vtipem a vitalitou a být pořád v dobré náladě. Já vím, že opakuju známé nářky, ale jak tohle, hernajs, máme zvládnout?"

Nevím, mně k něčemu takovému okolí netlačí... nebo že bych si toho jenom nevšímala a dělala si to, co chci já? ;o)

S.
Iva
  • 
12.1.2005 8:36:59
Naprosto souhlasím s Kamilou.
A odpověď Krystal(a?) je taky už standardní lahůdkou. Na námitku, že není v přirozenosti většiny žen se organizovat a bojovat odpoví vždy někdo Tak se angažujte (órganizujte) tam a tam, a tamto jste si měly (mohly) vybojovat...
Co se týká celé diskuse, já osobně si myslím, že mobilizace v praxi moc nehrozí, ale vadí mě to z principu. Podle mě skutečně ženy (obecně, výjimky jistě jsou) nemají tendence bojovat, ale spíš se dohodnout. Taky mají ženy větší úctu k životu, protože jsou to bvykle ony, co vypiplávají děti a muži často ani netuší, co to dá práce. Už v dětství umírá víc chlapců jen proto, že jejich hry jsou agresívnější a nebezpečnější, důsledky (ošetřování) bývá na ženách.
Je pravda, že ženy v současné době volají hlasitěji po rovnoprávnosti, ale neděje se to cestou, která by se mi líbila. Je to spíš v náš neprospěch a nejde o rovnoprávnost, ale stejnost. Kromě už zmiňovaných se mi například nelíbí připravovaný zákon, podle kterého by ženy i muži šli do důchodu stejně, v 65 letech, bez odečtu let za vychované děti. Ono to samozřejmě vypadá, že ženy mají takto nějaké privilegium, ale asi málokdo ví, že ženy do toho důchodu dřív mohly jít také až později, odejít dřív bylo právo, ne povinnost, a asi se neví, že procento na důchod bylo u žen právě o ty zmíněné roky nižší(aspoň před pár lety to tak bylo). Nemusím zdůrazňovat, že celková částka, ze které se důchod počítá, je taky výrazně nižší, a jistou roli v tom může hrát kromě jiného i desetileté zpoždění v kariéře kvůli dětem, které se prakticky nedá dohnat. Takováto rovnost není spravedlivá, a stejně to pociťuju v případě branného zákona. Věřím, že ani všichni muži nejsou z toho nadšení,ale pohybuju se blízko vojenského prostředí a vězte, že muži, co se těší, že by mohli jít bojovat, jsou. Ženy takové neznám, těm opravdu jde jen o ty výhody v armádě jak to tu bylo popsáno, a potvrzuji, že až takové zas nejsou, ale zas nejsou rozhodně malé.
Petra Neomi
  • 
12.1.2005 0:22:26
Zajímalo by mě, kolik je v celé Čr opravdu "militantních" feministek a také by mě zajímalo, co se tu vlastně za militantní feminismus považuje.
Zavedení zipového systému ve volbách, genderový náhled na obecní investice, nebo už zákon o domácím násilí?

Vždycky, když se někde o feminismu diskutuje, vytáhne někdo "pomáhání do kabátu", v Čechách zcela irelevantně. To tady snad nevadí ani hnutí 8. březen :)))
  • 
11.1.2005 22:29:09
a pise se "ze by mely nastupovat" lenka
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 180 [Dalších 100 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.