| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dámy, do zbraně!

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 180 [Dalších 90 >>]
  • 
11.1.2005 22:19:45
vazeny pane, feminismus urcite nema heslo, ze neexistuje rozdil mezi pohlavimi. prave proto vznikl pojem gender. nejde o stejnost pohlavi, ale o rovnost, nebo jak se rika o rovnou prilezitost, tedy o to, ze by nikdo nemel byt na zaklade pohlavi diskriminovat, at uz muzi na titaniku nebo zeny na uradu prace :-) uz me ty zjednodusene vyklady nebavi. navic feminismus je siroke hnuti s dlouhou historii a mnoha proudy, ktere se ocitaji i ve vzajemnych konfliktech. tak si to nekde nastudujte. muzete zacit tim, ze si prectete eunusku od germanie greer. argument typu, ze feminismus ma heslo, ze neexistuje rozdil mezi pohlavimi je na urovni argumentu, ze vsichni levicaci jsou komunisti nebo ze vsichni pravicaci vykoristovatele. hezky den. lenka kolihova havlikova
Krystal
  • 
11.1.2005 21:59:45
Vyvěšování prostěradel je ženská práce. My muži bychom válku hodnotili v hospodě.
Krystal
  • 
11.1.2005 21:57:55
No tak to nevím, opravdu nevím.
  • 
11.1.2005 21:37:45
proc by mela byt liza chlap? protoze rozumne argumentuje? k vyctu praci, ktere by mohly vykonavat mobilizovane zeny, bych pridala prace zemedelske, mimochodem urcite dulezite pro preziti! je to asi tak, jako kdyz stat muze zabavit vas majetek, v pripade, ze ho ve valce potrebuje. takze si nejsem jista, jestli ten zakon ma neco spolecneho s feminismem nebo naopak :-) zena, auto, traktor - vsechno muze byt nasazeno
:-)
co se tyce rodin, kde maji praci v domacnosti rozdelenou na pul, patrime k nim. asi to neni uplne presne, ale zhruba... manzel nakupuje a vari, uklizim ja, ale velke uklidy delame spolecne, zehlim, pece o dite je vetsinou moje, ale manzel hlida casto, zejmena v prvnim roce podstatne pomahal,umi prebalit, nakrmit, vykoupat... nepripada nam na tom nic nenormalniho. lenka
Sara
  • 
11.1.2005 20:50:46
Vzhledem ke stavu a vybavenosti toho, co zbylo po "neprofesionální" armádě, by mohli být i muži v záloze povoláni leda k tomu, aby doma vyvěsili z oken bílá prostěradla. Na ženy by už ani nedošlo.
Lizí
  • 
11.1.2005 20:11:13
Nejsem militantní ani rozumná feministka, tím méně hospodyňka - jsem tedy chlap?
Krystal
  • 
11.1.2005 18:43:34
No tak se angažujte v genderovém hnutí, genderové vědě či co to vlastně je a navrhněte, aby součástí požadavku na padesátiprocentní kvótu žen v parlamentu byla i kvotace těch padesáti procent žen tak, aby v ženské kvótě byly povinně zastoupeny militatní feministky, rozumné feministky i hospodyňky tak, aby hlas žen byl skutečně reprezentativní. Sociální inženýrství je mocná věda a vyřeší každý problém nějakou kvótou, direktivou či něčím podobným.
11.1.2005 18:19:32
Jo, tyhle půl na půlovky znám z doby, kdy jsme oba studovali - když jsem byla ve škole já, staral se manžel a když byl ve škole on, starala jsem se já. Od tý doby co nestuduju (alespoň ne denní studium na VŠ) a není NUTNÝ se střídat, jsou třeba doktoři na mně (nebo víc na mně). Taky beru za samozřejmý, že opravu auta zařídí manžel, protože já většinou nevím přesně o co kráčí a on zas až na výjimky nevytírá a pere jen když něco potřebuje hned. Ale stejně mám pocit, že on má toho osobního volna víc a hlavně - existují situace, kdy odmítne něco s dítětem řešit, takže to automaticky spadne na mě, protože vykašlat na děti se v tu chvíli nedokážu - konkrétně mě děsně vytočí, když mu ráno řeknu, jestli by nechtěl s dětma vstát on, protože jsem třeba večer před tim šla pozdě spát a nevládnu a on prostě nevstane, takže ve chvíli, kdy začnou děti něco potřebovat vstanu naštvaná já a podle toho se chovám ještě celý dopoledne. Zkoušela jsem se s nim domluvit třeba večer předem, jestli můžu počítat s tim, že když teď budu ještě pracovat, ráno vstane on, ale buď řekne, že se uvidí, což mi je k ničemu, nebo to slíbí, ale jak to bude ráno stejně jistý neni. Prostě takový to on může, já musim (i když možná nemusim, ale to by odnesly děti, který za to nemůžou - alespoň pokud jim nechci dávat za vinu, že málo spí :-)) Já vim, že je to relativně drobnost - mám doma skvělýho chlapa, věnuje se rodině víc než většina manželů mých známých (vlastně znám jen jednu, kde se manžel podílí víc), takže nestěžuju si! Ale půl na půlový chlapi by se měli vystavovat v muzeích a pronajímat :-)
Evelyn1968,2děti
11.1.2005 17:41:19
Kamilo, naprostý souhlas:o).

E.
Evelyn1968,2děti
11.1.2005 17:21:53
Jano, tak my si doma dělíme práci i péči o děti půl na půl. Teď zrovna doslova, protože máme nemocné dítě a abych nechyběla v práci, hlídá manžel dopoledne (odpoledne jde do práce) a já odpoledne. I tu návštěvu lékaře a nákupy zvládá bez problémů (ovšem kdybych já měla jet třeba do autoservisu, tak se asi složím:o))). Takže beru zpět, u nás se asi víc stará manžel.

E.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 180 [Dalších 90 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.