| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Doma nebo v porodnici?

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 90 [Dalších 30 >>]
2.6.2005 18:56:24
me by jen zajimala konkretni otazka, co se dela v pripade, ze je vse OK, clovek se informovane a zodpovedne rozhodne rodit doma a pak se narodi dite ktere nedycha.
vi nekdo jak to probiha?
(nepiste prosim ze ta matka to citi dopredu, ze bude vse v poradku. ja to take "citila". nebo se to nadechnuti plodovky mohlo stat kvuli porodnici? samozrejme ze mozne je vsechno, ale rodila jsem bez lekarskych zasahu)
michala
Lena
  • 
1.6.2005 17:12:10
Mám dvě děti (1 a 5 let), obě se narodily v porodnici, mám na oba porody krásné vzpomínky (především díky skvělému personálu)a skutečně NIKDY bych doma rodit nechtěla. Nemám pro to nějaký závažný důvod, spíš jen tak pocitově. Dokonce moje nejhorší můra před oba porody byla právě obava, že to do porodnice včas nestihneme a já budu rodit doma :-) Naopak moje nejlepší kamarádka své dítě porodila plánovaně doma. I ona má na tuto zkušenost krásnou vzpomínku, i ona by neměnila a nechtěla rodit jinde a ani ona nemá jiný závažný argument proti porodu v porodnici - ovšem právě kromě svého pocitu. No prostě,abych to shrnula, milé kolegyně, dejte jen na svůj pocit a do ničeho se nenechte nutit, pak si tu krásnou chvíli, kdy darujete život skutečně vychutnáte. P.S. Se svou kamarádkou se občas poškorpíme, co bylo lepší. Ne, to si dělám legraci. Každá stojí za svým, ale nikdy by nikomu nenutila opak!
Petra II.
  • 
1.6.2005 13:28:52
Samozrejme ze porod doma má svá rizika, ale (a to nám zdravotníci jaksi zamlcují) i porod v porodnici má svá rizika. Nic na svete není bez rizika, to bychom nemohli ani vyjít z domu. Proto jsem jednoznacne pro moznost volby. Kdyz má zena uz dopredu komplikované tehotenství, zdravotní potíze apod. tak ta se jiste pro porod doma nerozhodne. Ale pokud je zdravá a vse je ok, tak je podle me riziko srovnatelné s rizikem v porodnici. Mimochodem ted zrovna v Norsku a Nizozemí porodily dve princezny své deti doma (a to jsou zeny vzdelané, informované a jiste by se nehnaly do nejakého pofiderního pokusu) - a to to jedno miminko vázilo 4.3 kg.
  • 
1.6.2005 12:10:18
Je mi líto,co se Vám stalo,ale to je přesně ono!!Matky,které rodí doma,většinou mají vnitřní jistotu,že jsou v pořádku ony i dítě,a pokud by,stejně jako Ty,měly pocit,že se něco děje,zcela určitě by doma nerodily!!A naopak,naše instinkty,pokud se nám něco nezdá,většinou v porodnici nikoho nezajímají a to je přesně to,proč nepovažuji porod v nemocnici za bezpečnější.A další věc:pořád se tu píše o tom,že matky,které porodí doma a jejich dítě nebude v pořádku by měly být trestané...A co matky,které se slepě svěří epidurálu,oxytocinu,atd...a jejich miminko má pak díky tomu tíseň,komplikace a třeba může mít i následky???Každá přece máme právo volby a za tu si též musíme nést zodpovědnost.A pokud se rozhoduji pro jakoukoliv variantu,měla bych být dostatečně informovaná o možných následcích a pak se svobodně a zodpovědně rozhodnout.Každá děláme to,co si myslíme,že je pro nás naše děti nejlepší,jde jen o to,co si pod tím představujeme a jaké máme informace.
Pavla
  • 
1.6.2005 9:41:03
Já tedy nevím....
Téma rodit doma, či ne, nechám být.To ať každý uváží sám, ale jinak tenhle článek teda není objektivní, jak mnohé hodnotí a děkují za něj.
Podle mě je to řádná kravina. Co je to za statistiku?
Soubor 78 jedinců je jistě Ok, ale jakou má asi výpovědní hodnotu o poměrném počtu komplikací( poranění, stav novorozence apod), neníli srovnán se souborem porodů vedených v porodnicích za posledních tuším 12-13let. Doba o které hovoří tento článek. A vůbec 78 dětí narozených za tolik let doma, to je fakt pecka. Počítám, že je o to opravdu velký zájem :-).
1.6.2005 9:05:43
a to za Tvá slova "Žena by z porodního zařízení měla odcházet s dobrým pocitem, že ona a jen ona přivedla na svět své dítě."
V tomto ohledu mnou pečlivě vybraná porodnice zklamala na celé čáře a já domů odjela s pocitem naprosto opačným.



Haluška
1.6.2005 8:40:48
Hano, bingo!!!
Je mi moc líto, že patříš k těm, kteří za toto zjištění tak draze zaplatili...
Takto se na nás podepisuje dnešní "vědecká, pokroková..." doba. Zpátky na stromy!!! :-)))
Hana (3 kluci)
  • 
1.6.2005 8:34:12
Dobrý den všem,
já mám taky jednu zkušenost. Porodila jsem tři děti a v každé mojí těhotenské průkazce, či v každém porodopise byste našli, že vše bylo bez problémů. Přesto mám chlapce, který má velmi podstatné zdravotní problémy. Narodil se s vrozenou vadou. Já ze svého pohledu ovšem nemohu říci, že by vše bez problémů během mého 2. těhotenství bylo, a to jak z pohledu mého, ryze instinkt, tak z následných objektivních následků. Během 2. trimestru jsem začala pociťovat bolesti břicha, vyhledala jsem lékaře, ale břicho netvrdlo, vpodstatě žádný nález, navíc jsem doma jednoho sviště už měla, takže jste asi unavená, že? Nemohla jsem chodit, ale pokud to bylo takto, nechtěla jsem hysterčit, zatla jsem zuby. K mému přesvědčení, že jsem asi trochu těhotensky vyšinutá přispíval také můj pravidelně se opakující sen, umírám při porodu, umírá mi dítě, nebo oba.Tři týdny před porodem jsem dostala opravdu silné bolesti - ztrácela jsem vědomí, odešel mi krvavý hlen. Pobyla jsem si týden v nemocnici, vrátila se domů s tím, že jsem měla poslíčky. Na oddělení byl jeden lékař, který mě vzal na ultrazvuk, zjistil, že mám málo plodové vody, dítě má policystickou ledvinu, je v tísni(srdeční činnost), ale byl tam také jiný, který to vše smetl ze stolu. Když se mi synek za tři týdny narodil neplakal, dusil se, byl pokryt čímsi zeleným, spontánní oboustranný pneumotorax, převoz do fakultní nemocnice, celková sepse způsobená kvasinkami a hlavně nefunkční ledvina a totálně jinak vyvinuté močové ústrojí. Řeknete nojó vrozená vada, za to nikdo nemůže. Jistě za to nikdo nemůže, ale předpoklát se to dalo, jenže ... Kdyby se na jeho vadu přišlo dříve a narodil se třeba tehdy, když nastaly akutní potíže plodu (před 3 týdny) byl by rozsah jeho postižení mnohem menší!!!! Já od té doby lékařům nevěřím, když jsem čekala 3. dítě, honili mě z vyšetření na vyšetření a všude se mě s údivem ptali Vy nemáte strach, že vaše dítě bude postižené (navzdory genetice, kde mi řekli, že je to prostě hloupá náhoda a že není nijak zvýšená pravděpodobnost dalšího postižení)? Já ale věděla, že bude zdravý a neptejte se jak, byl to instinkt. Nikomu nic nevyčítám, pouze sobě, neměla jsem slepě věřit lidem. ktřeí se mnou nemají nic společného. Měla jsem věřit sobě, jít na jiné pracoviště, zaplatit si péči jinde. A proč tohle píši do diskuze o porodech doma? Já mám někdy pocit, že to stojí takto : buď porod doma s rizikem, nebo porod v nemocnici bez rizika. Snažila jsem se ukázat, že riziko, (teď se to týká jen mě)možná větší je právě v porodnici. Tam říkají ignorujte své pocity, potíže, ignorujte sami sebe, svěřte se do rukou nám, my tomu rozumíme, nesnažte se nám říkat, co vám je, my to víme. Tohle je pro mě riziko. Riziko na které jsme oba a hlavně Martínek dost ošklivě doplatili.
Olina
  • 
1.6.2005 7:31:29
třeba na diskusním fóru Bohemky si o porodech nepokecáš a když tam o tom začneš, tak tě ignorují. :o)) To byl vtip, abyste se ve svém složitém údělu zasmály. Není třeba reagovat. Kdo se nezasmál ať promine.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 90 [Dalších 30 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.