| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Doma nebo v porodnici?

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 90 [Dalších 10 >>]
31.5.2005 2:02:38
Take se pripojuji k nazoru,ze je to velmi zajimavy clanek a nevadi mi, ze cisla jsou tak mala.

Presto citim potrebu napsat sem svou zkusenost.
Kdybych nebyla prvorodickou, velmi bych stala o porod doma. Z nemocnic mam husi kuzi a doma je opravdu doma. Proto jsem se snazila, aby se muj porod alespon podobal porodu doma, a proto jsem jela rodit do Vrchlabi.
Me tehotenstvi bylo nekomplikovane, porod byl v terminu, postupoval primerene tomu, ze jsem rodila poprve. Porodila jsem na porodni stolicce po asi hodinove druhe dobe porodni. Natrhla jsem se malinko - asi vlastni vinou.
Duvod, proc to cele pisu, nastal az pote. Memu miminku zjistili "vrozeny zapal plic" coz v prekladu znamena, ze behem porodu vdechlo plodovou vodu a muselo byt kriseno.

Tato zkusenost mi zasadne zmenila nazor na porody doma, protoze kdyby nemohlo dostat kyslik, tak by v horsim pripade zemrelo a v lepsim by bylo tezce postizene. Ten zapal plic zjistili na rentgenu. Nedovedu si predstavit, ze by porodni asistentka tohle mohla tak rychle rozpoznat a adekvatne zasahnout.

Timto rozhodne nechci znevazovat porody doma, protoze sama jsem jednoznacnym priznivcem prirozeneho porodu. Maminky co rodily doma vyzaruji neuveritelnou zenskost a je strhujici je poslouchat vypravet o prvnich hodinach po porodu.

Ja jsem ale vlastne mela stesti, ze jsem doma rodit nemohla...
v clanku je napsano "Je třeba mít na mysli, že nastal-li problém, předcházely mu úkazy či skutečnosti, které k němu vedly. Jde jen o to tyto příznaky rozpoznat a včas je identifikovat. " zajimalo by me, jak takovou situaci, kterou jsem popsala, vcas rozpoznat. Kdykoliv jsem se na to ptala jakehokoliv dokora, stale slysim to same: nevime jak se to stane.
To je jedina vec, ktera se mi na tomto clanku nelibi. Neni pravdou, ze se o rizikach nema mluvit.
souhlasim s tim, co tu jiz bylo napsano - jednou bude nekdo prvni. Mohla jsem to byt treba ja :-(

michala
Katka
  • 
30.5.2005 22:23:11
Kláro,

mě stál porod doma 5.500,-Kč. Ale je to individuální, roli hraje i to kolikrát k tobě PA pojede, jak dlouho u tebe stráví. A taky asi záleží kolik si účtuje konkrétní PA. Jinak ty peníze mi rozhodně stály za to.

Katka
Katka
  • 
30.5.2005 22:20:49
Kláro,

mě stál porod doma 5.500,-Kč. Ale je to individuální, roli hraje i to kolikrát k tobě PA pojede, jak dlouho u tebe stráví. A taky asi záleží kolik si účtuje konkrétní PA. Jinak ty peníze mi rozhodně stály za to.

Katka
Markéta, syn 7 měsíců
  • 
30.5.2005 22:16:11
Taky jsem nikdy o porodu doma neuvažovala a nepředpokládám, že bych o něm uvažovala v budoucnu. S péčí na porodním sále jsem byla maximálně spokojená ...
Problém já osobně vidím v tom, že se pořád mluví o porodu a o tom, jak se mají zlepšovat služby porodnic při samotném procesu narození dítěte. Ne, že by to nebylo důležité, ale možná je načase zaměřit se i na péči po porodu ... ta vázne hodně. Nejde jen o podporu či nepodporu kojení (na což se bohužel apely soustředí nejvíc), ale jde i o celkové zacházení ... A taky o to, aby se ne minimum zkrátila doba hospitalizace - nějak nechápu, proč po fyziologickém porodu zdravého novorozence mám být čtyři dny v porodnici (podle mě by bohatě stačilo 24 hodin) ... podle mého názoru by naprosto dostatečná byla v prvním týdnu života dítěte každodenní návštěva (třeba i dvakrát denně) dětské sestry a častá návštěva pediatra ... V porodnici mého syna dětská lékařka viděla stejně jen u vizity jednou denně a o všem ostatním rozhodovaly sestry ...
LAJ
30.5.2005 20:39:29
Krásně ucelený a přínosný článek, díky za něj.

Já jen v krátkosti - můj názor na porod doma - nikdy jsem o tom neuvažovala, příliš se obávám rizik.. Je jich celá řada, ovšem zkušený porodník se na to zřejmě může připravit a očekávat to a to.. Ale přesto pro mne je více schůdnější porod v nemocnici a při dobrém průběhu propuštění domů třeba již pár hodin po porodu..
30.5.2005 19:13:32
Když už se bavíme o úmrtích, nebylo by od věci, Pusinko, abys taky upozornila majitele řidičských průkazů ať si zjistí počet úmrtí při dopravních nehodách, plavce, ať si zjistí počet utonutí, a ženy, které vycházejí z domova bez doprovodu, ať si zjistí počet vražd a znásilnění.
Apolena.
30.5.2005 18:28:20
Pusinko (a jim podobné),
zkus si občas třeba přečíst noviny, možná se tam dočteš o úmrtích ať už matky nebo dítěte, ke kterým vůbec nemuselo dojít, kdyby do porodu nezasahoval nějaký horlivec V PORODNICI.
Milada.
30.5.2005 18:12:24
Pusinko,

CO TO TU MELES? PROC DAVAS DOHROMADY PORODY DOMA A TREBA PRIBEH MAJITELKY WEBU DENISY A JEJI VIVIEN?

NEMAM SLOV.

Milada
*Aida*
30.5.2005 17:52:41
Pusinko,
opravdu me jen tak neco nenazvedne ze zidle, ale tohle je opravdu nechutne. S porody doma to nema nic spolecneho a absolutne to neni fer vuci zenam, ktere prisly o sve dite. Obcas mi zustava rozum stat.
Pusinka
  • 
30.5.2005 17:25:20
Zájemcům o porody doma doporučuji slovenské stránky www.anjeliky.sk

Jsou tam příběhy nekomplikovaných těhotenství, která zkončila úmrtím děti (mezi jinýma).
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 90 [Dalších 10 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.