| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Doma nebo v porodnici?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 90 
Jana
  • 
30.5.2005 17:03:23
Informací mimo mísu se mi často dostávalo u porodu v porodnici. Článek se mi líbí.
*Aida*
30.5.2005 16:56:05
Bibi,
v clanku se uvadi, ze 38% zen rodilo doma kvuli predchozi spatne zkusenosti v nemocnci. To ponechava mnohem vyssi procento zen, ktere rodily doma z duvodu jinych. Takze to, co pises, neni az tak uplne pravda.
Porod doma by mel patrit mezi moznosti volby, kde porodit, stejne tak jako porod v porodnici ci porodnim dome. Jsou totiz i zeny, ktere se i pri vsech techto moznostech rozhodnou rodit doma.
Béďa
  • 
30.5.2005 16:53:18
Statisticky naprosto nevýznamné a nicneříkající údaje ať už o počtu poporodních poranění, které se na tom směšném vzorku jeví jako pozitivní nebo o nutnosti převézt rodičku s dítětem, které se naopak zdají alarmující, ovšem vzhledem k "dramatickému" počtu sledovaných jsou plivnutím do vody. Nudné.
Haluška
30.5.2005 16:17:12
Bibi, a proč by domácí porody nemohly být rovnocennou alternativou? Copak je na tom něco divného? Ženy odjakživa doma rodily, bylo to pro ně přirozené prostředí, nebyly izolovány mezi vykachlíkovanými stěnami a strašidly v bílých pláštích. Někdy se obávám, že ten náš moderní pokrok a rozvoj je spíš krokem zpátky...
Klára
  • 
30.5.2005 15:42:04
Dobrý den,
protože uvažuju o porodu doma (konec října), zajímala by mě i jeho ekonomická stránka. Předpoklám, že domácí porod není hrazen žádnou pojišťovnou.
Také bych uvítala více informací o porodním domě, zejména co se týká zahájení jeho provozu. Uvažuje se o smouvách s pojišťovnami?
jeanne
  • 
30.5.2005 11:17:03
ve francii (bohuzel) nefunguji zadne maison de naissance, jak je uvedeno v clanku. existoval projekt montpellier, ale byl zastaven. zajemkyne museji do belgie nebo svycarska.
30.5.2005 9:12:16
za konečně trochu objektivní článek.Díky malému počtu respondentů opravdu není dotazníkové šetření vypovídající,to lze ale pochopit,protože žen rodících doma je (zaplaťpánbůh)málo.Navíc, nevím,kdo si myslel,že ženy rodící doma jsou nezkušené a nevzdělané,to mě nikdy ani nenapadlo.Bohužel to jsou ženy, které již měly zkušenost z porodnice.Buď tam všechno probíhalo dobře a zásluhu na negativním pocitu má nevhodné chování personálu,nebo nebylo vše v pořádku,následovala určitá opatření,ale ženě nebylo nic vysvětleno a ona mohla považovat vše za zbytečné a obtěžující.V obou případech je na vině nedostačující či úplně chybějící komunikace,odstup,nevšímavost či intolerance personálu.Ač patřím právě k této straně barikády,musím to přiznat.V začátcích mé praxe jsem myslela,že vystačím s úsměvem a dobrým slovem,byl to ale velký omyl.PA či lékař musí také umět ženě naslouchat,snažit se vyhovět jejím představám a pokud to nejde,vše podrobně vysvětlit,když není čas,tak alespoň ex post.Žena by z porodního zařízení měla odcházet s dobrým pocitem,že ona a jen ona přivedla na svět své dítě(i když šlo třeba o císařský řez).
Porodní domy by podle mě měly patřit do našeho systému péče o rodičku,v mnoha porodnicích již dnes vedou fyziologické porody jen PA,lékař pouze zkontroluje placentu a ošetří případná poranění.Myslím,že je to u nás pouze otázka financí,že není zájem podporovat jejich zakládání.
Cesta ke změně systému rozhodně ale nevede přes domácí porody,budoucnost spíš vidím v porodních domech,ambulantních porodech a dalším "zlidšťování" našich porodnic,ve změně přístupu a myšlení lidí v nich.Zkrátka,tam kde je to potřeba a žena to přijme,nabídnu epidurální analgezii,ve vedlejším pokojíčku podpořím ženu v touze po přirozeném porodu a budu s ní spolupracovat na jejích představách,ale HLAVNĚ BUDU MLUVIT,VYSVĚTLOVAT,KOMUNIKOVAT!!!!!:O)))
  • 
30.5.2005 8:25:43
Je skvělé,že se konečně na tomto webu objevil rozumný článek o domácích porodech,snad by to mohlo trochu zmírnit ty občasné šílené diskuze.Držím nám všem palce,aby se povedl projekt porodního domu i u nás v Čechách,ale i pak si myslím,že některé maminky rády porodí doma,jen by to chtělo více porodních asistentek,které porody doma doprovázejí,zatím je mimo Prahu obrovský problém nějakou sehnat.Což je podle mne to největší riziko domácích porodů...Doporučuji všem knihu paní Zuzany Štromerové,která teď znovu vyšla:"Možnost volby"
A ještě něco,asi vždy bude více maminek,které zvolí"bezpečí"porodnice,ale měly bychom mít opravdu VŠECHNY možnost svobodné volby a tuto volbu vzájemně respektovat.
Olina
  • 
30.5.2005 7:17:51
Konečně fakta. Jaká úleva po argumentech typu ponižování, citový chlad a ukradený porod. Žádný tragický konec porodu za sledované období je potěšující skutečnost. Ale jednou budete některá první,jako kdekoliv jinde, tak na to nezapomeňte. A tu nešťastnici potom kromě osudu semele i zákon. Víc porodů doma snad přiměje porodníky k zamyšlení, i když sem tam některý už se občas zamyslí i nyní. Škoda jen, že sledovaných případů je, z pochopitelných důvodů, málo, takže to nelze považovat za seriozní studii, ale prozatím jen za hypotézu. I když se to hezky čte.
Týna
  • 
30.5.2005 5:43:31
vždyt takovéhle témata se tady řeší skoro pořád,at se každej rozhodne jak chce...nechci nějak urazit článek,ten není zas tak špatný,ale není tam nic moc novýho..
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 90 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.