| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Stačí odstranit příčinu alergie, aby alergie zmizela?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 42 [Dalších 22 >>]
  • 
19.6.2005 18:16:56
Evelyn-já zkušenosti nemám.Tom má jen alergický zánět spojivek-když se "setká" s gumou.Třeba gumový balonek a tak...kdekoliv se pak dotkne,tak má vyrážku a červené oči-ale za chvíli to zmizí...
Jinak-proč občas nenakoukneš do července 94?
Evelyn1968,2děti
19.6.2005 16:44:58
Synovi včera na pohotovosti zjistili "alergický zánět spojivek". Bude mu jedenáct a do včerejška jsme s alergií nikdo v rodině neměli zkušenosti. Máte někdo zkušenost, jak to může dál pokračovat? Nebo jde jen o jednorázovou záležitost?

Díky E.
Jana, 29 tt
  • 
6.6.2005 11:18:23
Kicul, to je právě ta chyba. Jasně, leckterý alergolog ti antihistaminika zakáže. Moje lékařka alergolog-klinický imunolog patří rozhodně k těm nejlepším v oboru a její jednoznačné doporučení je - antihistaminika rozhodně ano. Asi záleží na míře alergie, moje je velice výrazná a ve spojení třeba s astmatem (i můj případ) neléčením alergie můžeš přímo ohrozit život nenarozeného mimi. Jasně, inhalační kortikoidy jsou taky cesta jak se nezadusit, ale v případě alergického astmatu a třeba velice úporné celoroční rýmy - nebrat jako těhule antihistaminikum je velice diskutabilní rozhodnutí. Jo a mmch. - Zyrtec se jako profylaxe podává už u těch nejměnších dětí (rozhodně od roka výš), protože alergie se dokáže vyloupnout už třeba v 6 týdnech dítěte... Zaříkávání typu "jen nebrat žádnou chemii" se při neznalosti problému jeví mírně úsměvně.
4.6.2005 10:54:27
Nevím, jestli měla zuzu na mysli kineziologii, ale tam to jde i s miminkama. Na otázky odpovídá tvoje tělo. Byla jsem na ní a zaujalo mě, jak to funguje.
Kineziologie odstraní emocionální nebo jiné bloky a tím vlastně nastartuje účinnou obranyschopnost organizmu.
zuzu
  • 
3.6.2005 14:03:02
Lízo, já to myslela všeobecně, na děti a dospělé, ne jen na miminka. Jasně, že miminko neponesou k psychologovi.
3.6.2005 13:27:56
Plně kojené dítě může mít alergii na něco ve stravě matky (to mám z vlastní zkušenosti). Kojící matka může změnou stravovacích návyků pomoci i svému dítěti. Ale není to jednoduché přijít na to, kde je problém.
Líza
3.6.2005 11:43:05
homeopatii, akupunkturu, magnetizérský zákrok, změnu stravy, pohovor s psychologem (hlubinná psychologie)

Hmmmm, homeopatie...řekněme, magnetizérský zákrok ;-)...no řekněme taky. Jak chceš ale proboha u novorozence měnit stravu??? A s hlubinným psychologem si má povídat to mimino? Nebo jeho matka, která v 90% případů alergických dětí je zcela normální, milující, vřelá a v podstatných rysech se nijak neliší od matek nealergických mimin?

zuzu
  • 
3.6.2005 10:40:56
Podle mého názoru se odstraněním příčiny alergie nepochybně alergie odstraní, pokud už netrvá tak dlouho, že došlo k trvalému narušení funkce imunitního systému. Myslím si, že roztoči, pyly, zvířata apod. jsou jenom spouštěčem alergické reakce a ne její příčinou. Vznik alergie je často náhlý, zdánlivě bez příčiny, ale mnoho má v tom co dělat psychika, životní změny, vztahy v rodině, stres a post-stres, znečištěné životní prostředí, konzervanty v jídlech - to vše postupně oslabuje imunitní systém. Sama alergik nejsem (a doufám, že mi to vydrží), proto je můj názor čistě teoretický. Když tu pročítám příspěvky o alergiích miminek, je mi to moc líto, věřím, že to musí být jak pro ně tak pro rodiče opravdu těžké. Možná by opravdu stálo za to zkusit i něco jiného než alopatii - homeopatii, akupunkturu, magnetizérský zákrok, změnu stravy, pohovor s psychologem (hlubinná psychologie). To už záleží na volbě jednotlivce. Doporučuju nahlédnout např. do časopisu Regenerace, je tam spousta informací o alternativní léčbě a často články o alergiích, protože je to teď tak aktuální téma. Přeju všem, ať se brzy uzdraví.
zuzu
  • 
3.6.2005 10:16:54
Evo, prosím, napiš kontakt na toho homeopata v Praze, ke kterému jsi se synem chodila. Jsem z Prahy a ráda bych ho doporučila manželovi (nechci aby šel k někomu neověřenému). Má také alergii, na pyly trav, jí Zyrtec od května do července. Pokud je příčina alergie taková, že na ni homeopatika zaberou, nebo možná pomůžou najít i tu pravou příčinu (rozhovor s homeopatem ?), každopádně bych to ráda zkusila. Manžel pomoc aktivně nevyhledává, jeho alergie nemá žádný drastický průběh, takže když pravidelně bere denně 1 Zyrtec, tak vpodstatě je O.K., takže už si na to zvykl a nic s tím nedělá - rozhodně by byl ale radši, kdyby žádnou alergii neměl, takže když mu to navrhnu, půjde rád. Napiš taky, prosím, přibližné cenové relace homeopata. Dík předem za informaci.
3.6.2005 8:56:07
To me tesi, ze nejsem zla a krkavci matka, kdyz jsem odmitla koupit rodine zazracny a dokonaly vysavac za pouhych 80.000 Kc :-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 42 [Dalších 22 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.