| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Stačí odstranit příčinu alergie, aby alergie zmizela?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 42 [Dalších 2 >>]
Stana
  • 
1.6.2005 15:37:29
Roztoče jste z postele nevyluxovali celkem logicky, nejsou to hladké kuličky o tom udávaném průměru 0,2 milimetru, aby prostě "vypluli ven". Jsou schopni se aktivně pevně držet, mají drápky na tlapkách a jejich zbytky se vám v té tkanině mohou udržet i po smrti roztočů - prostě se zaháknou.
Milada.
1.6.2005 15:12:09
Lucie,

neblazni, samozrejme ze tam roztoce mate, ale proste se to svinstvo vyluxovat neda.
Pripominas mi lehce moji matku, ktera mi stale tvrdi, ze ona zadne roztoce v matracich nema, nebot je pravidelne klepe :-))) a ze jsem tedy hrozna, ze ji nechci dat na hlidani vnucku, ktera mela ve trech letech alergii na roztoce tak silnou, ze mi alergolozka rekla, ze takhle vysoke hodnoty nema ani dospely :-( Podotykam, ze moje matka si matrace kupovala v roce 1964, kdyz se vdavala :-(

Milada
1.6.2005 14:46:00
Pristine samozrejme nemame, nejsme alergici, tak neprovadime protialergicka opatreni.

Podle toho clanku meri roztoci 0.2-0.3 mm, to je docela dost, to jsou vetsi nez ta pylova zrnka, ktera jsme tam videli.

Bylo to v zime, takze v pokoji urcite nebylo onech 22 stupnu, ale ty mrchy jiste preziji i v 18 a v noci je v perinach tepleji. Vlhkost v pokoji byla asi nizka (casto musime susit pradlo v loznici, aby se tam vubec dalo dychat, ted jsme ho tam nemeli), ale opet: v perinach urcite vyssi. (Jo, kdyz rikam periny, myslim deky z mikrovlakna, sorry.)
Na druhe strane nemam duvod neverit clankum o vsudypritomnosti roztocu.

Tak me napadaji jen dve mozna vysvetleni:
1. roztoce tam mame, ale je jich malo (protoze vetrame?) a proto jsme na ne ve vyluxovanem vzorku nenarazili.
2. roztoci se nejak drzi uvnitr matrace a pokryvky a vysavac je nevyluxuje - bud zadny vysavac, nebo jen ten konkretni, ktery nam chtely prodat (byl to Rainbow).

[Aha, oni tam pak dal pisou, ze vysavani nestaci a vodni filtr je jeste horsi. Ale ze to nevysaje VUBEC nic ....]
Jinak jak jsem ten clanek cetla, tak alergiky docela lituju. Doporucene postupy se podle meho daji aplikovat pouze v laboratornich podminkach a jeste zrejme neni jiste, zda opravdu pomuzou.
Dana, Terka 10 let
  • 
1.6.2005 14:40:36
Alergie se u mne objevila ve 30-ti letech. Dělali mi zkoušky na pyly, prach, peří a nevím co ještě. Mívám potíže, když kvete jíva a bříza. Testy prý prokázaly alergii na pelyněk a černý bez. V období, kdy kvetou však žádné potíže nemám. Snažila jsem se lékařce vymluvit, že trpím alergií na tyto rostliny, ale marně. Při obtížích beru Zyrtec a zatím zabírá, ale asi budu muset hledat novou lékařku, protože ona si stojí za svým. Dá se prokázat alergie i z krve nebo jinak? Jaké máte zkušenosti s lékaři - alergology?
Monika
  • 
1.6.2005 14:35:18
Já jsem tehdy neměla alergii tak rozvinutou (ze zpětného pohledu, tehdy jsem si myslela, že hůř už být nemůže), navíc mi prášky už tehdy moc nezabírali. Doktorka mi předepsala Tavegyl (ten můžou i těhotné a kojící), ale stejně mi moc nezabíral (tak jsem ho přestala brát, abych do sebe zbytečně nic necpala). První těhotenství bylo v pohodě, sezona byla slabá, problémy jsem měla jen trochu dopoledne a odpoledne nic - buď to bylo pršavým počasím, nebo 14-ti denním pobytem v Rakousku a Maďarsku (kde bylo možná už po sezoně) a nebo se vyplnilo tvrzení, že v těhotenství se příznaky alergie zmírní.
Obecně doporučují naplánovat mimčo tak, aby sezona vyšla na období bez těhotenství nebo na 2. trimestr. Ale pokud je člověk rád, že vůbec otěhotní, tak jde plánování podle sezony stranou.
Milada.
1.6.2005 14:08:31
Lucie,

no ja nevim, zda jste meli dost vydatnej mikroskop :-), nebo zda nemate na posteli Pristine :-)

Pokud mate Pristine, tak treba zadne roztoce v matracich nemate, ale v pulrocni matraci, ktera se pouziva a neni na Pristine ci neco podobneho, jsou roztoci zcela jiste :-(

Vice treba zde: http://www.stopalergii.cz/alergie.htm

Milada
1.6.2005 13:54:11
Na tuhle diskusi jsem narazila jen nahodou, ale vrta mi hlavou jedna vec.

Podle clanku o alergiich jsou domaci roztoci vsude, ve vsech matracich a dekach a postelich a jejich pocet se da snizit jen neuveritelne zurivym setrvalym uklizenim. Tak jsme mysleli, ze je mame taky.

Pred casem k nam domu prisly dve damy vnucovat nam koupi jakehosi superuzasneho vysavace. Vyluxovaly nam mimo jine postel a ukazaly, kolik v ni bylo prachu, a ze v tom prachu je pry spousta roztocu a ten vysavac nam od nich pomuze. Nadsene jsme vytahli mikroskop a zacali roztoce v prachu hledat. Bohuzel - nic. Nasli jsme spoustu zajimavych veci vcetne vselijakych pylovych zrnek, ale roztoc ani zivy ani mrtvy ani jen kousek zadny. Je pravda, ze matrace byla jen asi pul roku stara, ale deky a polstare maji takovych 10 let za sebou, v pokoji je koberec a zaclony a milion plysaku, pod posteli moc neluxujeme a pereme na 40. Netopime sice nijak extremne moc, ale nemrzne nam doma. Tak nevim - bud ti roztoci nejsou zas tak velmi rozsireni, nebo jsme je necim nevedomky zlikvidovali.
andrea
  • 
1.6.2005 13:30:54
ahojky,
chtěla bych se Tě zeptat jak jsi to delala v těhotenství. Plánujem mimčo a už teď se toho děsím. Bez prášku se bojím jít i do práce.
díky za odpověď.
Milada.
1.6.2005 13:30:52
Jeste k vymrazovani - pokud tedy chceme doprat diteti plysaky i jindy nez v zimnich mesicich, tak pak je nutne poridit jeden velky mrazak na vymrazovani hracek, coz v ceskych panelovych kralikarnach je temer scifi, kvuli umisteni tohoto permanetne pouzivaneho zarizeni :-))))

Milada
Milada.
1.6.2005 13:21:30
Moc se mi libi veta: "Například pokud odstraníme roztoče z pokoje, pak vymizí i noční kašel dítěte vyvolaný roztoči."

V praxi by pak ten pokoj mel pravdepodobne vypadat takto:
1. Pevna podlaha, vytirana tak 2x za den
2. Zadne zaclony ani zavesy
3. Zadne decky, koberecky. Samostatna kapitola je obleceni v pokoji - pokud obleceni ve skrinich, tak pouze vyprane na 60 stupnu, nepouzite. Dite se pred vstupem do pokoje svlekne do naha v jinem pokoji a pak si jde teprve lehnout :-)). Nedej boze, ze by si napr. sedlo v obyvaku na sedacku a pak si v tom samem obleceni sedlo na postel, kde spi.
4. Matrace, polstar a perina jsou uzavreny do povlaku /napr. Pristine/, u kterych je cena teto sady kolem 9 tisic Kc a neni jasne, zda povlaky opravdu roztoce hubej ci ne..
5. Plysaky, polstarky, panenky apod. veci by smelo mit dite pouze po vymrazeni /cili v tak v prosinci, lednu, pravda, nekdy mame mrazy i v unoru/ nebo dite smi mit tyto veci pouze po vyprani v 60 stupnich teple vody, a samozrejme by se tyto hracky nesmely z pokoje odnaset, nebot v jine casti bytu se na roztoce nachytaj :-)

Napadaji mne dalsich xxx veci, ktere takovemu alergikovi vadi a NENI JISTE, zda takovy nocni kasel na 100% prejde.

Milada
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 42 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.