| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Veřejně prospěšné práce

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5156 z 56 
Riana, syn 10 let
  • 
17.6.2005 11:51:03
Ahojte :-)
také lze malé nebo už nepoužívané (pěkné) oblečení věnovat charitě, např. v Brně Domovu sv. Markéty - já to tak dělám :-))
Synek má 10 let a vidina kapesného ho kupodivu nijak nemotivuje :-(( . Když nějaký obolus dostane, klidně ho nechá ležet na poličce nebo kdekoliv. Radši si odpustí něco si koupit a dokonce sám již řekl, že hraček má už moc (no daleko od pravdy není...).
Pěkný den.
Riana
17.6.2005 10:45:33
úplně jsi mě navnadila a už se začínám těšit, až naši kluci budou taky puboši a já jim budu platit, aby za mě dřeli:-))
Už dlouho přemýšlím a vymýšlím, jak staršího motivovat. A nemám problém v budoucnu přidat finanční odměnu. Teď by mu to ještě nic neříkalo. A to, že děti musí někdy pomoct samy od sebe? Že to umí, dokazují právě, když jsi nemocná...
Já žehlit můžu, ale věšet prádlo určitě na seznamu placených prací bude:-))

Hodně síly, lásky, štěstí a doufám, že se někdy potkáme, když už teď bydlíme tak blízko.
17.6.2005 10:03:54
Super článek.Problém s prádlem jsem celkem vyřešila.V létě se suší venku,v zimě je to horší,visí nad vanou.Žehlím jen to nejnutnější,zbytek hned po sundání složím.Bojuji s ponožkama. Nejstarší syn dorostl otce. Má spotřebu tak 3,mladší syn a manžel 2 páry denně.Nám s malou stačí jedny.Různé vzorky už se nedělají,a když se dám konečně do skládání,tak mám i 60 kusů ponožek.Hrůza.Pravda,děti mi zkoušeli pomáhat,ale to se taky manželovi stalo,že si chtěl v práci vzít čisté,a když balíček rozbalil,vykoukla na něj jedna jeho a jedna pro 4 leté děcko:-))))).
17.6.2005 9:42:41
Máte můj obdiv a sympatie. Mám 2 holčičky ( 3 roky a 5 měsíců ) a velký dům. Vím, co to je uklidit, uvařit, vyprat, vyžehlit, věnovat se dětem. A tak máme prádla až nad hlavu. Nikdy nevyžehlím vše, a snad to ani nejde........o:) Ale hlavu si s tím nelámem, naštěstí máme na to místnost a když něco potřebuji nutně, přežehlím. Jinak se raději věnuji holčičkám a žehlím příležitostně, jak se dá. S odměnami také souhlasím, ne přemrštěnými, ale já sama jsem jako malá znala cenu peněz a dnešní děti si jí dost často neuvědomují. Až budou holky větší, určitě bych na nějakou činnost také přispívala, která není typicky - povinná. Pokud je to honorováno rozumně, jen to rozvíjí vztah dětí k vlastnoručně vydělaným penězům a naučí se s nimi hospodařit. To je alespoˇˇn moje vlastní zkušenost, tak doufám, že se mi to u našich holčiček také podaří. Jinak vaší velké rodině přeji hodně štěstí a zdraví..........
Markéta
  • 
17.6.2005 9:34:48
Macesko, moc hezky clanek.
Asi jsem pravy opak, ja zas vyhazuju vsechny ty stare kramy a obleceni. Schovavam jen takove drobnosti, ke kterym mam citovy vztah.
17.6.2005 9:02:36
článek, smekám před Tebou, jak to všechno zvládáš a hlavně, jak si to dokázala zorganizovat.
Myslím, že finanční odměna za dobře odvedenou práci není nebezpečné, je to lepší, než dávat peníze dětem jen tak, když si řeknou. Dospělí taky přece pracují za peníze !
Za mého dětství mi naši dávali za jedničky korunu a že by mě to nějak poznamenalo se říct nedá. Nebylo to uplácení za to, abych se dobře učila,ale forma soutěže a že já těch jedniček zas tolik nenosila:-))
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5156 z 56 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.