Johanka Kubanova de Castillo |
• |
24.2.2000 10:51:27
Moniko,
snad jen pro uplnost. chtela bych Ti rict i to, co jsem napsala Irene. Precti si to, prosim. Zdravi Johanka |
• |
24.2.2000 10:45:30
Mila Ireno,
dekuji Vam za Vasi reakci na muj clanek a zaroven se omlouvam, ze se ozyvam az ted. Muj clanek se dostal na internet bez meho vedomi a dovedela jsem se o tom az minuly tyden. Co se muzu a jejich postoje k porodu tyce, nemyslim si, ze shlednuti filmu samo zmeni jejich postoj. Ke zmene postoje je treba neco vic, jakasi otevrenost tomu, co clovek nezna, cemu nerozumi. Ale je pravda, ze film o porodu tomu muze pomoct. Muzu Vam ukazat film i fotky. Tyhle materialy nejsou urceny siroke verejnosti. Nechci, aby se z nich stalo "zbozi". Ale velice rada se o ne podelim s lidmi, kteri se o vec budou uprimne zajimat, budou respektovat, ze moje porody byly pro me jedinecne zazitky s velice vysokou hodnotou, budou ochotni spoluciti a respektovat dustojnost a jedinecnost porodu. Chtela bych proto, aby se mi ozval Vas muz osobne, pokud chce film a fotky videt a vyjadril sve pohnutky, ktere ho k jeho zajmu vedou. Nejsem moc v Praze ani v Cechach, a tak bude mozna trochu komplikovane najit nejaky spolecny termin. Ozvete se mi prosim na mou e-mail adresu: Hana.Kubanova@ phil.stud.uni-erlangen.de Zdravi Vas Johanka |
• |
24.2.2000 10:26:14
Ahoj Katko,
dekuji Ti za reakci na muj clanek a omlouvam se, ze se ozyvam az ted; muj clanek se dostal na internet bez meho vedomi, dovedela jsem se o tom az minuly tyden. Myslim si, ze nejde o to, kde se Ti miminko narodi, ale o to, jaci kolem Tebe budou lide, jestli Ti budou pomahat nebo Te spis v necem rusit. Rozumim ale moc dobre tomu, ze nemas rada nemocnice. Muj hlavni duvod, proc jsem rodila doma byl ten, ze jsem mela pocit, ze porodnice chape porod daleko vice jako rutinu nez jako jedinecnou, udalost, mela jsem pocit, ze v nemocnici chybi dustojnost vuci porodu. To bylo pro me dulezite. Jake jsou Tvoje obavy z porodnice? Pokud chces se mnou konverzovat vice osobne, nabizim Ti svou e-mail adresu: Hana.Kubanova@ phil.stud.uni-erlangen.de Zdravi Johanka |
• |
23.2.2000 14:18:03
Moniko promin,
odvolavam se na mou odpoved Martine Saskove a ne Sarce. Johanka |
• |
23.2.2000 14:15:46
Ahoj Moniko,
jsem moc rada, kdyz muj clanek nekomu v dobrem slova smyslu "vyrazi dech", protoze to jen ukazuje, ze realita porodu a i predstav o porodech v Cechach je asi hodne jina. Tesi me Tvuj zajem o moje fotky a film, dale bych Ti napsala to same, co jsem napsala vyse Sarce, proto si to prosim precti tam. Pokud mas i dal zajem, ozvi se mi na e-mailu. Zdravi Te Johanka |
• |
23.2.2000 14:07:03
Ahoj Saso, jo to jsem ja, promin ze se ozyvam az ted, muj clanek se dostal na internet aniz bych to vedela, vim to teprve od posledniho tydne.
Blahopreju Ti dodatecne k holcicce, treba se nekdy uvidime v Praze. Zatim Te zdravim, mej se pekne, pozdravuj Evu a ostatni. Hanka-Johanka |
• |
23.2.2000 14:03:26
Mila Katerino,
jiste mate pravdu, ze ne kazda zena by byla spokojena v situaci jako ja. Muj clanek nechce byt zadnym navodem, ale popisuje individualni zkusenost. Ja jsem clovek, ktery rad sdili s ostatnimi lidmi, ktere ma rad, dobre i zle. V tomto ohledu nebyl muj porod zadny mejdanek pro sousedy, ale bylo to provazeni me v existencialni situaci lidmi, ke kterym jsem mela duveru. Moje zkusenost je takova, ze v spoluproziti existencialnich situaci, ke kterym porod pocitam, lidi dokaze uzasne spojit. Tak jsem to prozivala u meho popsaneho porodu. Zdravi Vas Johanka |
• |
23.2.2000 13:55:05
Mila Martino,
v prvni rade se Vam chci omluvit, ze reaguju az ted, muj clanek se dostal na internet bez meho vedomi, byla jsem o tom informovana az minuly tyden. Ted k veci: Vas zajem me tesi a jsem ochotna ukazat Vam muj film i fotky. Zaroven citim, ze si chci muj zazitek porodu takovy, jaky byl, chranit. Proto nevim, jestli bych ho ukazala i Vasemu muzi. Ukazovat tyhle materialy je pro me hodne emocionalni vec, nechci je ukazovat siroke verejnosti. Rada je ale ukazu tomu, kdo o ne opravdu stoji. Ten pocit u Vas mam, protoze jste reagovala na muj clanek. S Vasim muzen zatim nejsem v kontaktu, tak nevim nic o tom, do jake miry on sam skutecne stoji o muj film. Pokud o to stoji, at mi to da nejak najevo. Jelikoz nejsem moc v Praze ani v Cechach, museli bychom si dohodnout termin, kdy bychom se sesli. Z tohoto duvodu Vam pisu svou e-mailuvou adresu, kam mi muzete napsat. Hana.Kubanova@ phil.stud.uni-erlangen.de Zdravi Vas Johanka |
• |
14.2.2000 3:18:28
Milá Martino a ostatní nastávající maminky,
dodávám si odvahu doporučit Vám něco, co je u nás nové, co jsem sama vyzkoušela, a z výsledku jsem nadšená - UČENÍ PŘED NAROZENÍM. Použili jsme ho u našeho miminka.(Rodili jsme ve velké pohodě v Centru aktivního porodu na Bulovce, a mohli jsme se tak Davidovi plně věnovat. Děkujeme touto cestou znovu asistentkám Věře a Zuzaně a každému CAP doporučujeme!!) Miminku se dvakrát denně hodinu pouští speciální program. Přesně podle výsledků americké studie: 1. David se narodil rychle (celková doba porodu 4 hodiny u prvorodičky). 2. Vážil 4150 g a měřil 53 cm. 3. Po porodu se choval zcela výjimečně: neplakal, byl v pohodě, hned navázal oční kontakt a soustředěně se díval mámě a tátovi do očí, obracel se přesně za zvuky a světly v okolí - a KOMUNIKOVAL! Asi 20 minut "povídal" - díval se do očí a vokalizoval "a - a- a - a-a...", krásně čistě. (Táta psycholog se mohl zbláznit.) Je naprosto pohodové dítě - krásně spí a jí, je zvědavý, veselý, trpělivý, rozvážný, nebojí se lidí. Psycholožka v šesti měsících změřila "parametry" na 6-9, teď v 9 měsících má asi roční: V šesti týdnech opakoval své první slovo ("hele"), od šesti měsíců říká "táta", teď umí asi 10 slov (ne, jé, čiči, svítí, velký, šikovný - výslovnost "kikonka"..., tady, kyti, tik tak a pod.). Od šesti měsíců se sám vytáhnul do stoje, teď dělá první samostatné krůčky. Máme v Čechách už druhé takové miminko - taky měřilo 53 cm, taky se rychle vyvíjí. Třetí se má narodit za měsíc. Další maminky se přihlásily do výzkumu. Učení před narozením praktikovaly už staré kultury, jen technická civilizace na to musí jít vědecky. Jako dětská sestra a psycholožka a hlavně čekající první děťátko jsem byla velmi opatrná, o co se vlastně jedná (našel to na internetu můj muž - vědec). Výzkum, který provádí profesorka neuroanatomie na universitě v Berkeley Diamondová (velmi citované jméno v knihách o prenatálním životě) už od šedesátých let na krysách, přinesl několik důležitých objevů: 1. Většina nervových buněk, které příroda novému plodu dá do vínku, před porodem a při porodu odumře (nazývá se to normativní apoptóza a jde asi o tři čtvrtiny všech neuronů) 2. ale buňky, které jsou aktivované, se zapojí s ostatními do sítí, a tolik jich neodumírá. 3. Prenatálně stimulované krysy měly větší inteligenci - zvědavost, schopnost orientace a řešení úloh 4. a tyto získané vlastnosti se dědičně přenášely na další generace! Prenatální učení je založeno na zvuku matčina srdce, který vydává programovaný "walkman", který nastávající maminka pouští dvakrát hodinu denně cca od 24. týdne. Jde o systém Baby Plus, který vyvinul americký vývojový psycholog Logan před 15 lety na základě výzkumů o prenatálním učení. Začíná pomalu jako tep, týden od týdne se zrychluje a zesložiťuje. Miminko se při učení vrtí, dává o sobě mámě vědět, ta s ním může komunikovat. To jsme si to oba (tři - i s tátou) užívali - svazek s miminkem je přitom takový důvěrnější, měla jsem pocit, že o sobě víc víme - tu hodinu jsem si vždycky užila. (Podle výzkumů při stimulaci zvýšeně pracují přední oblasti mozku - miminko "maká hlavou"). Ráda bych věděla, jestli je takových miminek u nás víc, abychom se zkontaktovaly a vyměnily si zkušenosti. Kdyby prenatální učení někoho zajímalo podrobněji, ráda se podělím o své zkušenosti na Rodině, nebo i přímo: Mgr. Vendula Tylová 02 2061 2126 0602 22 49 61 biofeedback@mbox.vol.cz Nabízím materiály z výzkumů, které jsme si přeložili do češtiny. (Nebo se dají najít na www.babyplus.com). V každém případě, držím vám a vaším miminkům palec, a doporučuji rodit v CAPu! |
• |
13.2.2000 14:48:26
Ahoj Johanko.
Jsem v sedmém měsíci těhotenství, takže samozřejmě hltám všechny informace týkající se porodu. Nejsem sice tak odvážná jako vy, abych rodila doma, v podstatě už mám vybranou i konkrétní porodnici. Ráda bych přichod našeho miminka na svět zpijemnila sobě, svému muži i samotnému miminku, jak jen to půjde, takže samozřejmě bych chtěla, aby byl manžel v této situaci se mnou. Zjistila jsem, že ale vůbec nemá představu o tom, jak takový porod probíhá a já ho nechci zavalovat jen teoriií z knih, nebo z toho, co nám kdo řekne. Ráda bych proto využila vaší jedinečné nabídky a shlédla spolu s ním video a fotky z vašeho porodu. Jinak vám moc gratuluji ke všem zdravým dětem a mnohokrát děkuji za váš článek. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.