| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Den jako jiný

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 66 [Dalších 26 >>]
zdenka , dcera 6
  • 
29.7.2005 19:24:28
Když jsem se vdávala, chtěla jsem 3 děti, pak se narodila dcera a já jsem se v tom rodinném kolotoči pořádně zapotila/ extrémně živé dítě,rodiče 300 km, manžel pořád v práci, totální nevyspání,v práci mi šéf oznámil, že jsem pro nej neplnohodnotná, když mám dítě, po mateřské jsem přišla o zajímavé zaměstnání atd./tak jsem se zařekla, že druhé dítě už nikdy, ale teď poslední dobou pročítám vaše příspěvky a začínám závidět všem těhulkám.Chtěla bych ještě dítě a manžel taky,ale jsem taková moc blbě zodpovědná, vždy zvažuju všechno ze všech stran.Je mi 37, dcera půjde do školy, už jsem si zvykla na určité pohodlí, mám dobrou práci / nerada bych o ni zase přišla, mohla bych si pořídit chůvu, ale chci se dítěti věnovat/, mám strach, že jsem stará,mám trochu strach i z reakcí okolí, ale na druhou stranu bych dítě chtěla.Poradíte ?
Jitka
  • 
29.7.2005 19:12:56
Díky za názory.
Kukus, moc hezky jsi to napsala, ještě se směju.

Hanko, to se mi opravdu ještě nestalo, že by mi manžel řekl: "Jituš, jdi se učit", když se potřebuju učit, hlídá moje mamka.

Romano, já jsem ten článek myslela spíš tak, že jde hlavně o psychickou únavu.Moje děti ráno začnou mluvit a přestanou až v noci a každou minutu vyžadují na něco odpověď.
Stýkám se s lidma, například s maminkama na písku, bavíme se o dětech, jak papaly, co papaly, kolik toho spapaly, co budou zítra papat, jak čůrají, kakají, jak spí atd., atd.Mezitím se ozývá na děti na písku:" nelez tam, nech ho být, nech to být, vrať to" atd. atd.
Taky se stýkám s rodiči, povídáme si, téma děti.
S tchyní, opět téma děti.
Můj brácha - nemá děti, ale je v Austrálii, moc tedy nepokecáme.
Kamarádka - má 4 děti.
Moje nejlepší kamarádka-nemá děti, žije v Rakousku, Přesto se vídáme jednou za měsíc, jezdí ona k nám (kvůli dětem se já do Rakouska tak často nedostanu) no a kdo je u nás a nedrží chvíli tu pusinku, moje děti.
No a studuju VŠ, takže se buď učím nebo starám o děti nebo starám o děti a ještě o domácnost..
Ten článek ale nebyl míněn jako stížnost, spíš pro pobavení, já bych ty děti nevyměnila za nic na světě. ( Ale trošku se těším až budu zase chodit do práce a budu mluvit i s jinýma lidma než s dětma a snad i ten budík vydržím :-)
misa
  • 
29.7.2005 17:21:56
Zuzi, ne, ne jen pro me :)... Ale i tak znam dost malo chlapu, co bez reptani vysoli vsechno, co vydelaji, na domacnost a na deti bez toho, ze by si treba aspon zkusili ulit neco na nejakou svou zalibu nebo ze by si stezovali. Tak proto.

A proto taky nechci jeste ke vsemu, aby myl to nadobi! :)
Eva K
  • 
29.7.2005 15:22:02
Tak to s tebou jako s maminkou svého syna moc hezkým tónem nemluví. Jsi plná zloby, uklidni se, co je nejdůležitější? Abys byla ty a tvůj syn šťastní.

Obávám se, že tvůj vzhled, ať je jakýkoliv, s nevěrou nesouvisí. Spíš kvalita vašeho vztahu a nebo osobní neschopnost nasytit se jednou ženou.

Vím o hezkých a sexuchtivích holkách, kterým stejně mužský zahýbali. Partner mi zahýbal v mých 20 letech, kdy jsme měla o 10kg míň a dělala jsem fotky do časopisů. A třeba to bylo právě s kurpulentní třicítkou. Eva
Klara
  • 
29.7.2005 15:06:59
To je ovsem skvely zpusob, jak dosahnout dusevni rovnovahy.
Ono se sice vsude pise, ze pretizene zeny maji delat jen to, co muzou stihnout, ale dulezite je, aby VIDELY jen to, co muzou stihnout! Na to ale asi zenska musi byt chlap :-(
Tara
  • 
29.7.2005 15:02:54
Tak to muj manzel vsechno hrave a snadno zvladne, kdyz nejsem doma. Postara se o domacnost i o deti, uklidi, uvari, v klidu se podiva na televizi a jeste mi pak vycita, co si stezuju, ze to jde zvladnout levou zadni, jako to zvlada on.

Jenze samozrejme nevypere, nevyzehli, deti jsou stastne cely vikend v jednom usmudlanem tricku, nechodi ven s kocarkem, nechodi na hriste, neutre prach, neumyje zachod, neudela velky nakup, pro rohliky jede s malou autem a miminko necha zamcene doma, uvari caj a vajicka a parek a chleba se sunkou, nenecha deti delat neporadek (jako treba malovat vodovkama, strihat, hrat si s modelinou), radsi je posadi pred video, kytky uschnou, rybicky se utopi, travnik preroste, hromady knih a hracek zustanou netknute.
Ale protoze nevidi, ze se tyhle prace mely taky udelat, necini mu domacnost zadny stres.
29.7.2005 14:50:28
Asi ne. Manžel byl doma tři dny a už prohlásil, že starat se o dítě je horší než chodit do práce. :o)))
Eva K
  • 
29.7.2005 14:47:27
Myslím, že vztah po nevěře už nikdy nebude jako dříve. Je otázkou, zda pokračovat ve vztahu, když pravděpodobně každou chvíli do tvých představ vstoupí ta druhá.
Ale neházej flintu do žita, prober to v klidu sama se sebou, rozumem i srdcem. Jde taky o to, jestli to byla nárazovka (alkohol dělá divy i s pocitivým mužským) nebo delší vztah. Co říká on. Nebo taky jestli něco nepostrádá ve vašem vztahu.
Třeba na to dokážeš zapomenout. Ale třeba se dokážeš postarat o oba i bez muže.

Eva
Eva K
  • 
29.7.2005 14:40:55
V přípravě na manželství nám vysvětlili, že muž chodí do práce a žena se stará o děti, to je cca 8 hodin, na peníze se to nepřepočítává (kamarádka má za hlídání dětí 100/1hodina). Od okamžiku, kdy se muž vrátí z práce, mají se o práci doma dělit rovným dílem. Což si myslím není reálné, chlapy nevydrží.

Myslím, že by 8 hodin práce doma a s dětmi za posezení v kaceláři nebo tepání rudy nevyměnili.

Eva
Romana a Ondřej
  • 
29.7.2005 14:24:23
Jen si to užij. Ani se neotočíš a bude to takhle: Ráno tě vzbudí budík, vstaneš, odejdeš do práce. Večer se vrátíš, rycle uděláš večeři, děti přijdou z venku. Na otázku, co bylo ve škole, ti odpoví, že nic a zalezou do pokoje. Ten den už je neuvidíš. Druhý den ráno zjistíš, že na úkoly do školy ani nesáhly. Pomoc!!! Mám kloučka prvním rokem ve školce, mateřskou jsem si užila plnými doušky, teď si užívám víkendy a kousek večera a modlím se, aby nás, rodiče, ještě dlouho potřeboval. Třeba v sobotu ráno, kdy přijde k nám do postele, chce dát prdelku do klína a škrábat na zádech. Ale asi je to logické a takový život má být.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 66 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.