| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 182 [Dalších 82 >>]
Romana a Ondřej
  • 
16.8.2005 12:15:19
Holky, buďte rády vy, které na své porody vzpomínáte v dobrém a považujete za nekkrásnější chvíle ve svém životě a vy, které máte zkušenosti špatné, doufejte, že to příště bude nádherné. To je to nejdůležitější. Jinak s myslím, že důležitá možnost volby a ta je v ČR velmi omezená. Buď porodnice nebo pomalu pololegální porod doma. Chybí porodní domy. Prostě porod není nemoc a ve většině případů nemá v nemocnici co dělat. Porodnice by měla být jiná než nemocnice. Ale fakt si myslím, že nejdůležitější je matka a její rozhodnutí a její vědomí, že to co dělá, je to nejlepší. Jedna se rozhodne mít JIP u ruky, jiná při pohledu na bílý plášť ztratí kontrakce a pro tu je jiné prostředí lepší. Trocha tolerance by některým diskutujícím neuškodila.
Katka
  • 
16.8.2005 12:09:26
A stejně tak bych si nelajzla sahat na dítě potřísněné krví holýma rukama (riziko přenosných nemocí). Já sice vím, že se AIDS a žloutenky vyšetřují už v těhu, ale stopr to zaručit nikdo nemůže, co když se maminka nakazí v průběhu těhotenství? Je to sice maličká šance, protože snad nevěrná nebude a při odběru krve se používají jednorázové jehly, ale stejně...?!?!?
Že by moje dítě na které bylo sáhnuto gumovou rukavicí bylo nějak tímto postižené?!?!? Druhá ruka, která na něj sahala byla moje a tatínkova.... Myslím, že dítě je ve chvíli narození v takovém stresu, že je mu naprosto šumák, jestli je ta ruka gumová nebo negumová.....

Už se vidím, jak v kontrakcích peču koláč a smažím rizoto :-DD
Nic proti gustu, ale porod doma - ani náhodou.
Radši domácké prostředí porodnice, milý tatínek, milý a odborný personál.... Na všechno jsme měli štěstí. Bylo to super !
Katka,kluci 3 a 6
  • 
16.8.2005 11:52:45
Moc jsem se bavila,piš víc příspěvků !!
katka 2 deti
  • 
16.8.2005 11:22:10
hmm..dost diskutabilne, osobne by som do toho v zivote nnesla, lebo mi to pride nezodpovedne v pripade necakanych komplikacii - nik totiz nezaruci, ze nemozu nastata - ani ta najlepsia porodna asistentka. Navyse velmi prijeme a skoro v domacej atmosfere sa dnes da rodit, uz aj v nasich porodnicach./ v CR/ Navyse mi pride zvratene mat u porodu starsie dieta, uplne suhlasim z nazorom, ze to v nom moze vyvolat dozivotnu traumu. Takze moj nazor je skor ten, ze je to viacnasobny hazard, zo zivotom miminka, zo zivotom rodicky a z psychikou starsieho dietata.
MarkétaP + 4 dcerky
16.8.2005 11:11:00
Jeden takovýto příběh tu na Rodině už byl, do dvou hodin nevyšla placenta, tak odjeli do Motola na vybavení. A to teprve byla kovbojka, ó jéje :)
dulca
  • 
16.8.2005 11:00:57
každej sme jinej... ja se pri promitani porodu v klidu nasvacila.... vubec mi to nevadilo
Apolena.
16.8.2005 10:41:54
Markéto,
klidně, na autorských právech netrvám :-).
My máme tři psy, takže se odkládají jen těžko, naštěstí jsou celkem flegmatičtí (už taky nejsou nejmladší) a taky nemají zvlášť kladný vztah ke koupelně, takže to proběhlo v klidu, bez jejich pomoci :-).
Apolena.
16.8.2005 10:35:59
Sysy,
já jsem popsala, jak to chodí v jedné konkrétní porodnici. Někomu se to může zdát jako mučírna (třeba mně), někomu to může vyhovovat. Naprosto s tebou souhlasím, že každému vyhovuje něco jiného a že nám chybí tolerance. Nicméně já (nebo jakákoliv domorodka) jsem k tomu byla vyzvaná - abych srovnala porod doma a v porodnici. Kdyby se nikdo neptal, nemám potřebu o porodnici vůbec psát, a řekla bych, že ostatní domorodky jsou na tom stejně.
Kdyby nějaká spokojená porodnicorodka nelenila, sedla a napsala článek, jak úúúúžasný porod měla v porodnici, tak si třeba řeknu, že takhle bych si to taky představovala, kdybych musela z jakéhokoliv důvodu do porodnice, nebo se podivím, že TOHLE považuje za hezký porod - ale rozhodně jí nebudu psát, že je hazardérka a co ji proboha vedlo k tomu, že se nechala takhle zmasakrovat. Proč, když byla spokojená, že. My jsme také spokojené, a přesto nám některé všeznalkyně píšou, že bychom vlastně vůbec spokojené být neměly, tak se nediv, že se pak ozveme.
Lenka, dcerka 7
  • 
16.8.2005 10:28:17
Rodila jsem jednou v porodnici. Po první zkušenosti už vím o co jde a co by se mohlo pozměnit, ale stejně bych zase rodila v porodnici. Popis porodu doma mi místy připadá až nevkusný, i když racionální a malé děti by měly být poučeny na úrovni " Krtek porodníkem". Škoda, že tu není příspěvek maminky, která nějaké komplikace při porodu doma měla a jejich řešení. Porod doma je určitě velký stres, takže komplikace z tohoto důvodu nejdou vyloučit.
Určitě bych ale od porodu vyloučila kamarádku, která mluvila chraptivě, protože byla právě nachlazená. Tu bych tam já určitě nechtěla.
Sysyna
16.8.2005 10:15:47
Pavlo3,
presne ,jak pises, kazdy porod byl jiny....i ty moje a jsem moc zvedava kam dospel Obilnak:-))jeste po dalsich 2letech, az budu rodit tretiho prcka:-))

Myslim si, ze konkretne tato porodnice udelala velky skok dopredu a rok od roku je pristup a metody, ktere se tam daji vyuzit lepsi a lepsi..jen to sestinedeli:-(, ale i to se da prezit, budme radi, ze nerodime v porodnici na Ukrajine,Bulharsku a pod.:-))
To ,co rikala mamka o Obilnaku, kdyz rodila me r.1971, pak teta bratrance r.1986, ja prvniho r.1991, pak druhyho r.2003...se velmi a velmi lisi od horsiho jen k lepsimu.
Jasne, ze je to vse o toleranci.Ja toleruji clanky matek ,,domorodicek", ale vytaci me, kdyz se takova nejaka obhajkyne navazi do porodnic jako takovych- div ne muciren a personalu pomalu vrahu nevinatek.I takove odezvy tu obcas byly a nejen na Rodine.Kdyz tolerance, tak oboustranna.Ne?
Mam jednu kamaradku, ktera rodila doma.Ukazovala mi video, manzel vse natacel.Psa dali k sousedce, kocku vyhnali ven, sourozence dali babicce a byli ve sve loznici, udelali si skvelou atmosferu..poslouchali oblibenou hudbu, zkoukli romantickej film Modra laguna:-)......popijela dzusika, a mlsala zmrzlinu....az se proste mimi narodilo.Fajn, zkoukla jsem, zajimave, nic vic.Ja bych se presto nerozhodla rodit doma.Ale nenapadlo by me to nejak vehementne kritizovat a rejpat do ni, ze je hazarderka.Byla a je to jejn jeji vec.Ne moje.Matky rodici doma jsou pro me jen odvazne..nase babicka vzdy rikala,,Clovek mini, Buh meni".Jeden nikdy nevi, komplikace se muze prihodit i uplne zdrave rodicce doma nebo v porodnici.Ja odvazna nejsem a proto a i vzhledem k mym zdrav.problemum radeji budu v porodnici.
Jina ma kamaradka by za nic na svete nerodila doma a ona je zrovna ten typ, co se diva na domarodicky jak na blaznive zenske, hazardujici se sebou i s miminkem...a stalo se ji to, co neocekavala..prekotny porod, tak tak stihla dobehnout do koupelny, vlezt do vany a malej byl venku.Pak ale stejne jela sanitkou do porodnice.A jaky byl jeji dojem???Hlavne , ze je mimi zdrave a ze ho pry nevyplkla na chodbe na kachle!Jinak nic.Zkratka jsme kazda jina.

Sestrenice v USA ma 3deti a porody vsechny jen ambulantni.Do porodnice dojela, porodila a za par hodin jela domu.A to kdyz ukazovala video, jak vypada porodni pokoj tam, tak se fakt dal srovnat s 5ti hvezdickovym hotelem.Ale presto, jela domu.Tyden mela doma neco jako chuvu/zdrav.sestru, ktera ji pomahala na zacatku a pak uz vse sama.
Spoluzacka na Novem Zelande rodila take ambulantne,porodnice srovnatelna s tou v USA za trochu vyssi priplatek, ale i ona si to chvalila.2mesice pred porodem ji byla pridelena porodni asistentka, ktera az do porodu nechala na ni , jak se nakonec rozhodne, ci doma nebo ambulantne, pripravovala ji na vse.
Temer 5let jsme -manzel natrvalo a ja a syn a pak deti:-))zili na stridacku v Nemecku.Poznala jsem tam spoustu cechonemek, slovenek....ktere mely deti a ruzne typy porodu.Ambulantni, doma, v porodnici....dokazaly se o tom bavit uplne normalne, bez afektovanosti, respektovaly jedna druhou, nikdy se nedohadovaly o tom, co je nebo neni lepsi.Proste ty ses rozhodla rodit doma v posteli s celou rodinou, OK.Ty zas v porodnici s doktorem, OK.
Proste tolerance a rozhodnuti na spravnem miste.
Na nemeckych TV stanicich nechybi rada dokumentu, poradu, filmu o tehotenstvi a porodech.Cele tydny a mesice jedou v TV cele bloky o ruznych parech od poceti az po porod, at uz doma nebo v porodnicich, klinikach a pod.zarizenich k tomu urcenych.Je to moc zajimave.Neco takoveho tady dost chybi.Mozna by pak ta vzajemna tolerance po sledovani takovych poradu byla vyssi.

Trochu od veci, ale prave sledovani techto poradu cca v casovem horizontu 1roku, privedlo meho manzela bez natlaku a rozhodnuti k tomu, ze u porodu chce byt.Do te doby pojem nemocnice, doktor, porodnice ho privadel do stavu zezelenani a na omdleni.Tim, ze vse sledoval, dospel k rozhodnuti, ze bude asi fajn byt u toho, az se mu narodi jeho dite.Kdyz jsem ja rekla, ze bych chtela , aby u toho byl, rekl, ze do toho jednoho at ho nenutim , ze to nikdy neudela.Respektovala jsem ho, a kdyz sam prisel s tim, ze chce u porodu byt, byla jsem moc rada.A nakonec i on, kdyz prestrihl pupecni snuru byl ten nejstastnejsi tatka na svete:-)
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 182 [Dalších 82 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.