| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 182 [Dalších 72 >>]
Gooo
  • 
16.8.2005 10:03:15
Ze by me clanek motivoval k porodu doma to ani ne. V podani autorky to je spis jak kovbojka - plno lidi, dite se bytem prohani na trikolce, pocuranej obyvak, experimenty s placentou, iracionalni odpor ke gumovym rukavicim. Ne ne ne, nic pro me!
Simča
  • 
16.8.2005 9:55:10
Co mě zarazilo:
"Jdu na šestinedělí mezi ostatní mámy, všechny jsme šťastné s miminky a můj dojatej manžel si může dáchnout a pozvat Pepu na panáka:)" - Takovýho chlapa bych ani nechtěla raději toho co se o mě bude starat jestli mě něco nebolí a bude se mnou a miminkem, donese mi neco k pití, k jídlu... Vůbec nechápu co Ti přijde divnýho na tom, že se manžel stará.. ???
NO ale jsme asi každá hodně jiná. Chlapa co se po porodu zdejchne a jde chlastat s kamarádem bych nechtěla :-)))
16.8.2005 9:48:45
Možná by stálo za to zamyslet se přoč to proběhlo bez komplikacích.Ono to není náhoda,podle mě je to hlavně o psychice.Když je v poho matka tak je to určitě lepší.Já sama bych doma nerodila,protož mi k tomu chybi odvaha a určitý kus sebedůvěry.Mám však strach i z porodu v nemocnici takže jsem asi exot.Jinak přeji holčičce i mamince zdraví,ostatním zachování hezkých vzpomínek.B
Katka,kluci 3 a 6
  • 
16.8.2005 9:22:59
Já jsem měla prvního kluka císařem,po 10 hodinách nepostupujícího porodu a zažila jsem pak ty divné psychické stavy-připadala jsem si neschopná,měla jsem pocit,že jsem to prostě nezvládla.Bylo mi několik týdnů slabo a blbě,kluk mizerně spal,fakt na tu dobu nerada vzpomínám....Celé okolí si myslelo,jak jsem šťastná mamina,já zatím prožívala jedno z nejhorších období v životě.Nevím proč tomu tak je,celé je to nesmysl,hlavně že se kluk narodil zdravý,ale já si prostě nedokázala nařídit být šťastná.
Druhý porod byl normální cestou,měla jsem předtím hrůzu,že to zase skončí císařem.Ale proběhlo to hladce a já zažila tu krásnou euforii po porodu,celou dobu jsem už pak měla synka u sebe..prostě se to nedá srovnat.
Je mi samozřejmě jasné,že zdraví dítěte je nejdůležitější a pokud vznikne stín pochybností,že porod neskončí dobře,je císař na místě,ale pokud bych měla vybírat,tak normální porod je k nezaplacení..
Borča
16.8.2005 9:13:36
Dobré Libíku, pěkně si to napsala.
Markéta
  • 
16.8.2005 9:00:21
Sylvo,
to jsou přesně argumenty, proč jsem i já rodila doma:-) Můžu to sem nakopírovat ještě jednou a podepsat to svým jménem:-)))? Nejvíc se mi líbilo moc stará a nerada se hádám, to je přesný. Akorát my jsme odvezli k mámě i toho psa, protože on je příliš společenský a chtěl by nejspíš pomáhat...
16.8.2005 8:59:33
Nemyslím si, že matky, které považují porod doma za hazard neví o čem mluví. Je to jejich názor a svým způsobem to hazard se životy je, ale to může být dnes i vyjít na ulici :-)).
Jen mě zaráží, že tady na rodině se sveřepě uveřejňují články o porodech doma jako o super zážitcích a o porodech v nemocnici jako o utrpeních.
Já jsem rodila 3x v porodnici, nikdy mi tam neubližovali (u druhého porodu to nebylo až zas tak super, porod i poby v nemocnici, ale zvládla jsem to) první porod naprosto fantastickej 98 a třetí výborný) teda taky mám tu výhodu, že rodím po dvou h. kontrakcí na dvě až tři zatlačení. Naprosto v pohodě bych asi rodit doma mohla, ale nikdy bych do toho nešla - zas na druhou stranu ukažte mi v ČR pár hotelů kde Vám daj za 150,- denně (prům částka za jednolůžák) najíst, ukliděj vám, máte veškerý servis po ruce a nemusíte dělat nic než kojit a přebalovat :-)))
Gabe
  • 
16.8.2005 8:43:41
Nemyslim si, ze smyslem tohohle clanku je vyvolat(nekdy priblblou diskuzi) na tema : "Kde je lepsi rodit ?", ale ze je to pouze popsani porodu doma se vsim, co k tomu souvisi. Kdo chce rodit v nemocnici, ma tu moznost. Kdo chce rodit doma, ma tu moznost znacne zkomplikovanou (v CR bohuzel)....

jsou matky, ktere oznacuji porod doma za hazard se zivotem (nektere absolutne nevi, o cem mluvi) a jsou matky, ktere by uz nikdy nerodily v nemocnici (bohuzel maji vlastni spatne zkusenosti).

Ten, kdo mel moznost rodit doma, vi o cem mluvi z vlastni zkusenosti a snazi se o ni podelit s ostatnimi. Neoznacovala bych tedy matku rodici doma za osobu hazarduji se zivotem nenarozeneho ditete a snazila bych se tolerovat jeji rozhodnuti. Stejne, jako matky domorodicky neosocuji matky, ktere rodi v nemocnicich... proste zij a nechej zit.
PajaMM
16.8.2005 8:16:56
A proc by nenechali??? Mozna by meli reci, ale to se nedivim, protozeneco takoveho bys nemela jist ani normalne (ne ze bych to taky nejedla, jen pisu, co je zname:-) ), ale v tehotenstvi a po porodu - pri kojeni bys to opravdu jist nemohla....
Ale v porodnici nemaji pravo ti rikat, co smis a nesmis jist....
Martina
  • 
16.8.2005 0:44:10
Libiku, brilantní. Mluvíš mi z duše, těším se na další tvoje příspěvky.
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 182 [Dalších 72 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.