| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 182 [Dalších 32 >>]
Apolena.
15.8.2005 19:42:59
Lukysko,
rodila jsem doma v koupelně v březnu 2003. Informace mám přímo z porodnice - z Českých Budějovic. Rodila jsem doma i kvůli tomu, že mi jejich nabídka nevyhovovala, vlastně jediná porodnice, která by vyhovovala mým požadavkům, je Vrchlabí a nemám čas ani peníze na to, ubytovat se tam v penziónu a čekat, jestli porodím v termínu, případně se během první doby porodní trmácet přes celou republiku. Vybrat si porodnici je fajn, když máš z čeho vybírat.
Jinak úklid po porodu spočíval v tom, že jsem vypustila a opláchla vanu, což mě nijak neunavilo a na pizzu jsem po porodu zrovna chuť neměla (a pokud vím, do porodnice si ji u nás stejně objednat nemůžeš).
15.8.2005 19:33:04

Sylvo, prosim te, kde a kdy jsi rodila? Nic z toho, co jsi uvadela jako negativa nemocnice jsem nezazila. Mela jsem tam kamaradku, jedla pila hodovala, nikdo mi nic nenutil, zadny klystyr, zadne holeni, dite hned ke mne, nikdo dceru neodnasel, fotky mame taky z porodu. Priste mozna vyber lepe porodnici. Jako prispevek do diskuze. Doma bych nerodila, jsem na to lenoch. V porodnici po porodu uklidi a moji milovanou pizzu si proste objednam tam.4leta dcera se mnou u porodu bude, tak jak to mne a ji bude prijemne. Kamaradka a manzel taky. Mozna zalezi i na tom, jak se clovek o sebe dokaze postarat a co si necha libit. Rodila jsem a rodit budu na Polni v Brne.

Apolena.
15.8.2005 19:05:25
Libiku,
nemůžu srovnávat obývák a slušnou porodnici, protože jsem rodila v koupelně. Ale pokud to nevadí, pokusím se odpovědět, v čem JÁ vidím rozdíly mezi DOMA a V PORODNICI - jen tak namátkou, jak si zrovna vzpomenu (srovnávám NAŠI krajskou porodnici).
Tedy:
- během první doby porodní můžu doma dělat, co chci - takže třeba jít na vycházku x v porodnici jsem omezená většinou na pokoj
- můžu mít u sebe, koho chci (takže třeba i děti, domácí zvířectvo a spolužáky ze základky - za sebe musím napsat, že jeden člověk u porodu mi připadá až moc) x v porodnici povolují většinou účast jen jednoho člověka a jen na druhou dobu porodní
- doma rodím, kde chci a jak chci (vleže, vkleku, vestoje, ve vodě, v obýváku, na stole, ve špajzu) x v porodnici na sále na porodnickém křesle (nebo lůžku nebo jak se to jmenuje) a vleže, maximálně v polosedě
- během porodu se nemusím nikam přesouvat, pokud sama nechci x v porodnici cestuju z domova do nemocnice, z příjmu na pokoj, z pokoje na sál, odtud na šestinedělí
- můžu jíst i pít, kdy chci a co chci (neměla jsem nejmenší chuť) x v porodnici se pít ani jíst nesmí (pít dostanu, pokud natrefím na tolerantní sestřičku a ta zamhouří oko)
- klystýr ani holení mi nehrozí x pokud obojí odmítnu, vyslechnu si kázání
- nemusím se bát nástřihu od jednoho konkrétního lékaře, kterému přezdívají "řezník" x nemám jistotu, že mi jakýkoliv lékař vyhoví a nástřih neprovede, i když to budu mít uvedeno v porodním plánu
- nikdo se mě neptá, jak se jmenovala matka mého manžela za svobodna x vyplnění dotazníku při nástupu se nevyhnu
- nikdo mě nenutí tlačit, když se mi nechce x tlačím podle pokynů
- nikdo mi nenutí žádné medikamenty, pokud o ně sama nepožádám x oxytocin atd. dostanu jaksi automaticky, pokud se stihnu ubránit, musím ihned podepsat revers
- po narození dítěte si užívám miminka x po porodu dětská sestra miminko ihned odnese
- když se mi chce, zalezu si i s dítětem a parnerem do své postele x ležím v pokoji mezi cizími ženami a dívám se na dítě v plexisklové krabici
- chodím na svůj záchod, sprchuju se ve své vaně x o vanu a záchod se dělím s cizími ženami
- jím svá oblíbená a vhodná jídla a jím tehdy, když chci x jím hnusná a naprosto nevhodná jídla z nemocniční kuchyně podle jejich časového rozvrhu
- kojím tehdy, když se dítě ohlásí x kojím tehdy, když rozhodne dětská sestra
- spím dosytosti a budím se podle dítěte x spím mizerně jako kdekoliv jinde mezi cizími lidmi a budím se podle personálu (úklid, vizity atd.)
- návštěvy přijímám v posteli (nebo v obýváku, jak chci) x za návštěvou se musím vyplazit i s dítětem do chodby, kde posedává a postává dalších 20-30 úplně cizích lidí, někteří kašlou, jiní posmrkávají, támhleten pán odložil vajgl do květináče s umělou kytkou...a mému dítěti je sotva pár hodin
- v každém okamžiku vím, kde je mé dítě, co se s ním děje a kdo se ho dotýká x vím pouze to, která sestřička dítě odnesla a jak dlouho byla pryč

Určitě je toho víc, ale pro ilustraci snad stačí tohle...?
15.8.2005 18:43:37
Nezbývá mi nic než souhlasit tady s názorem. Příjde mi to vše takové jako že:"My budeme něco výjimečného, a budeme se odlišovat, že rodíme doma a ne standardně v porodnici." Jinak, já bych doma v životě nerodila!
Irma
  • 
15.8.2005 18:25:42
srovnání s potratem je v této souvislosti velmi, velmi demagogické
da-da-
  • 
15.8.2005 18:25:24
Když nám ve škole v rámci výchovy k rodičovství promítali porod, hodně z nás pak neobědvalo - já osobně bych při porodu děcko nechtěla (hned po porodu už ano) a asi by mě i vadilo, že zatímco já mám bolesti, ono si jezdí okolo na koloběžce. Taky jsem byla ráda, že mi v nemocnici před nos přinesou jídlo, mít kontrakce a přitom vařit rizoto, to nééé... Jsem zhýčkaná civilizací, nejsem holt "přírodní člověk" :-).
Misa, 3deti
  • 
15.8.2005 18:03:05
Libiku, tak ted sis dovolila moc.....takove otazky, ty to proste nechapes??:-)))
15.8.2005 17:56:16
No je to věrná reportáž, ale v čem je, prosím, ta suprovost o níž hovoří Gabe a další? Záměrně nechám stranou děti u porodu, těch bych se na to zeptala, až vyrostou. Ale já jaksi opravdu nechápu v čem byla svoboda, úleva, jistota, štěstí a pohoda větší ve svém obýváku než ve slušné porodnici. Dotepanej pupečník a novorozenec zachycenej bez rukavic? Jablečnej koláč? Hm
Misa, 3deti
  • 
15.8.2005 17:51:01
Liiizo, jezis , tak jsem se prepsala...abys tu nahodou nechybela, to by bylo nestesti!!!!!!!
15.8.2005 17:49:15
Mám za sebou dva porody, jeden přirozený, druhý císařem. Nedá se to srovnat, první porod vůbec nebyl lehký, ale radši bych desetkrát rodila tak než jednou císařem. Přestože jsem druhý den už "chodila", byl to docela děs, připadala jsem si úplně neschopná a měla jsem se hned starat o miminko..
Míšo, já měla v době druhýho porodu šestiletýho kluka, porod viděl i s detaily několikrát v televizi, chtěl k němu jít a kdyby to nebyl plánovaný císař a ta nemocnice to dovolila, klidně bych ho tam vzala. Jsem si jistá že by to bral úpně normálně, včetně tý krve a " roztažených nohou"...Asi taky záleží na tom dítěti a na vztazích a poměrech v rodině...
[<<Předchozích 140] Příspěvky 141150 z 182 [Dalších 32 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.