| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 182 [Dalších 22 >>]
Líza
15.8.2005 17:42:56
Míšo, kdo mluvil o asociálech? Nepleteš si asociace s asociálama???
Evča
  • 
15.8.2005 17:27:02
Mám za sebou 3 porody - 1.+3.klasický, mezitím 2.císař. Klasické porody taky bolely, ale šlo to, bylo to přirozené a po porodu jsem měla pokaždé strašně moc energie, pořád se mi chtělo někde chodit atd :-)) Zato císař - brr!!! Ano, vlastní porod byl bezbolestný díky celkové narkóze, ale když jsem přišla k sobě já i ta rána na břiše, tak to bylo naprosto šílené. Příšerné bolesti, prosila jsem je o další a další prášky proti bolesti, myslela jsem, že to fakt nevydržím a zemřu. Hrozně dlouho jsem se nemohla vzpamatovat, ploužila jsem se slabá jako moucha a bílozelená kolem stěn. Fuj... Kdybych si mohla vybrat, tak radši 10 klasických porodů než jeden císař!!!! A to jsem rodila v "klasické" poloze téměř na zádech, žádný porod do vody, žádné míče atd. Ale pořád to bylo 100x lepší než císař...

(Jediná výhoda císaře je, že jsem byla brzy schopná normálního sex.života ;-) protože po klasických porodech jsem vždycky byla šitá. Ale po tom císaři jsem byla tak vyřízená, že jsem na to stejně neměla chuť...)
Misa, 3deti
  • 
15.8.2005 17:13:06
Ivule,
a ty povazujes za zcela normalni, aby se starsi sourozenec ucastnil pri porodu sveho sourozence??Koukal jak jeho matka lezi s roztazenyma nohama, jak z ni jde krev a vse mozne, pak dite, snura a placenta????Tak to jsi divna ty a ne ti, kterym to normalni nepripada.Me to opravdu taky jako prijemna scenka z rodinneho zivota nepripada.A asocial urcite nejsem.
Je k smichu, jak si hned nektere myslite, ze kdyz nepovazuji dalsi za normalni , aby se male dite koukalo, jak jeho matka rodi, ze jsou hned asocialniho citeni.Haha!
Zeptal se nekdo tech malych deti, zda chteji tento zazitek podstoupit, zda jim to neco da, zda je to zajima a zda pak treba nebudou mit nejake problemy, ze porod takto male videly????
15.8.2005 17:07:48
No já už si to taky vlastně nepamatuju .. :)) Ono je při tom porodu dobré vědět, že když ti už dovolí tlačit, tak máš vlastně to nejhorší za sebou.. Já to nevěděla a pořád jsem si při těch prodýchavacích kontrakcích říkala, jak asi bude vypadat porod, když už teď chcípám, a vlastně ještě nic pořádně nezačalo .. :) Není nad to pozorně sledovat, co učí na předporodních kurzech :)
15.8.2005 17:00:31
hm, to máš dost zvláštní asociace, když pokládáš porod (resp. porod, který sleduje starší sourozenec) za morbidní ..
15.8.2005 16:37:30
Třeba si to rozmyslím...a budu doktory při bolestech ukecávat:) Dneska jsem už stejně zapomněla jak to bolelo - naštěstí:-) Pamatuji si jen že jsem si na JIPu slíbila, že nikdy více...no a neuplynul ani půlrok a já už věděla, že časem do dalšího půjdu:)
15.8.2005 16:29:05
Klaudie, já se rozhodně nechci přít o to, že by císař měl být pro rodičku "jednodušší" než přirozený porod a ani vzdáleně si nic takového nemyslím :)
Já sama jsem chtěla rodit přirozeně a jsem ráda, že jsem mohla, nicméně, když už z kontrakcí skoro šilháš, usínáš mezi nimi z vyčerpání (tři minuty spánek, dvě minuty kontrakce - žůžo) a pořád ještě nemůžeš tlačit, protože se teprve otvíráš, tak jediné, co si přeješ je, aby ses už konečně toho břicha zbavila, a to třeba i tím císařem.. :)
Tak to jen tak pro vysvětlení, že mám v tomto bodu pro autorku "bezbolestného císaře" pochopení :)
Lenelka
15.8.2005 16:23:40
Hmm, Lucko, ja jsem se natrhla prave az "tam" a v pohode jsem sedela po 12-ti hodinach. Samozrejme me mohli strihnout, ale v porodnim planu jsem mela "nestrihat", takze poslechli. Ono se totiz natrzeni hoji lepe nez nastrizeni.
MarkétaP + 4 dcerky
15.8.2005 16:22:25
Jani, gratuluji ke krásné a krásně narozené holčičce! Zbytek už za mě řekla o kousek níž Sláfka.
Marie
  • 
15.8.2005 16:08:25
Uplne souhlasim s Denisou.
Ctu rozhovory a clanky o porodech doma a nekomentuju to.Protoze ja bych to nikdy neudelala, zaprve zdrav.problemy, zadruhe proste si nemyslim, ze deti narozene v porodnici jsou nejak menecenne nebo maji vetsi sok ze zivota, jsou mene citlive a pod.

Mit divadlo pro X lidi kolem a jeste k tomu pro me deti mi pripada legracni.Sama jsem pri svych 2porodech byla rada za co nejvetsi klid, pritmi...a ke konci jsem byla uz i nervozni na sveho manzela...kdyby k tomu mely pobihat jeste deti a koukat mi mezi nohy, jak leze mimino ven, krev ato vse s tim spojene...tak to bych teda byla cela bez sebe.
Nechapu, jak nekdo muze pripravit takovy sok malemu diteti, ze jej necha ve spolecnosti s rodici matkou a nechat jej civet mezi roztazene nohy.Trosku morbidni.

Jinak nic proti tem, co rodi doma.At si rodi.Je to kazdeho volba, ale tahat do toho i mladsi sourozence je podle me fakt uchylny.
A je mi uplne jedno, kolika ctenarskam se ma odpoved bude pricit, svuj nazor jsem projevila a vic se vyjadrovat nebudu.
[<<Předchozích 150] Příspěvky 151160 z 182 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.