| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 182 [Dalších 12 >>]
15.8.2005 15:52:48
Hm, bohužel nepoučené dvacítky, masírované našimi celebritami, jež císařský řez tak chválí, jsou skutečně povětšinou přesvědčené, že je to něco bezbolestného, o čem vlastně ani nevíš:-( Tak kolikrát ani nevím, jestli jim to mám rozmlouvat, anebo je nechat, ať si to zkusí. Nejpozději pár hodin po akci mi dají za pravdu:-( To vím jistě. Prostě každé má své, já věřila celé těhu, že to přirozeně půjde, leč jedno z mých dvojčat odmítlo ležet jinak než napříč, takže jsem si pak užila své. Přeřezané a sešité strije, visící nezatažené bříško přes jizvu a nějaké další drobnosti z toho fakt neudělají procházku růžovou zahradou. Stejně jako péče o mimi (resp. o dvě). Ono po jakékoli jiné břišní operaci se doporučuje klid a po téhle tě nutí cca 8* (tedy mě 16*) denně přebalit, nakojit a dokrmit mimi....no, věřím že třetí mimi bude přirozeně....taky to bude bolet, to čekám...no a navíc budu mít srovnání, takhle to vím jen zprostředkovaně (mamka měla dva porody přirozené a jednoho císaře)
15.8.2005 15:42:00
No já myslela, že ta doba, kdy císař byl něco "lepšího", už pominula. Tak 10 let zpátky to bylo něco jiného - moje kamarádka rodila v té době své obě děti císařem a údajně snad jenom proto, že měla zakalenou plodovou vodu a miminku se zrovna ještě nechtělo. Nerozumím tomu, kdy je císař nutný a kdy ne, ale zrovna tenhle případ mi přišel jako ukázkový, kdy byl císař zbytečný. V současné době "návratu" k přirozeným porodům si fakt myslím, že takových případů je už jen hooodně málo, pokud vůbec.. (alespoň v mém okolí.. :)
15.8.2005 15:32:47
Ivule, buď ráda že jsi nezažila. Věřím, že při bolestech myslí člověk na všelicos....ale dnes je opravdu běžné, že mladé holky, co děti vidí za pár let mají představu, že si zaplatí císaře, protože "to nebolí"...což fakt není pravda...
15.8.2005 15:28:46
Nechci se přít o to, zda a jak císař bolí nebo ne, ostatně jsem ho nezažila. Jen bych ráda dodala, že se mi něco podobného jako autorce honilo hlavou, když jsem už několikátou hodinu rozdýchavala kontrakce a mimino pořád nikde (teda v bříšku :).. Zcela zřetelně si vzpomínám na to, jak bych v tu chvíli brala císaře všemi deseti, kdyby mi ho náhodou nabídli :). Tak to jen tak na okraj..
15.8.2005 15:10:57
Kajo, já jsem si jen dovolila podotknout, že císařský řez není bezbolestný, což jsi i Ty ve svém příspěvku potvrdila....
Denisa
  • 
15.8.2005 15:06:21
Jako vždy se tu rozpoutá válka příspěvků pro a proti, už to tu bylo x krát. Podle mého, ať si každý zvolí způsob porodu, který mu vyhovuje a rozhodně bych do toho nikomu ze známých nekecala, neradila, či neodsuzovala. Já sama jsem odpůrcem porodů doma a tak nějak mi ze všech článků domorodiček vyplývá, že se starají o takové podružné věci - viz. aby bylo rizoto, aby nebylo dítě bráno do rukavic, aby tam byl syn /který z toho samozřejmě ve svém věku nic nemá (cože je jen dobře, já sama jsem viděla jako 7leté dítě porod v TV a měsíc jsem z toho nespala)/, atd. Já osobně bych asi řešila aby byla v porodnici dětská JIP, abych měla spolehlivého lékaře, abych byla já i dítě pod neustálou kontrolou atd.
15.8.2005 15:04:44
No uplna utopie to neni. Mas pravdu, ze kdyz epidural odeznel, tak to docela bolelo, ale jak jsem sledovala reakce ostatnich po nastrihu hraze, tezko rict co bylo horsi. Asi to zalezi na situaci.
Ale dalsi porod cisarem me nedesi i kdyz doufam, ze tentokrat to pujde prirozenou cestou.
15.8.2005 15:04:05
Kdyby rozhodovala jen za sebe??? A není náhodou celé tažení za svobodnou možnost potratů vedeno v lini "žena si může se svým tělem nakládat jak uzná za vhodné"??? Aha, takže žena může dítě zabít ještě než se narodí a to je správné, protože nijak nehazarduje a pouze nakládá se svým tělem. pokud se ale rozhodne opět se svým tělem naložit jak uzná za vhodné a to ještě s přihlédnutím k tomu, aby miminku připravila co možná nejpříjemnější příchod na svět, tak hazarduje a na to už právo nemá...zajímavá teorie.
Jak už někdo psal, i v porodnici se může stát, že miminko umře, ale zhruba devadesát procent žen rodí bez problémů. Ty ostatní povětšinou doma ani nerodí, protože buď jim o riziku řekne někdo při vyšetření a pokud je to něco, co se nedá zjistit, funguje u většiny těhotných zdravý instinkt, který říká, když se něco děje tak, jak by nemělo...Jistě, že i tak jsou rizika, ale riziko největší je vůbec se narodit, neznám nic rizikovějšího, než život sám. Já jsem se rozhodla doma nerodit, protože jsem si po deseti letech od posledního porodu na to netroufla. Ale vybrala jsem si alespoň přátelskou porodnici, kde jsem mohla mít svého manžela a synka. Obdivuji však ženy, které jsou natolik sebevědomé (myslím, že o sebevědomí a vědomí vlastní schopnosti), že to dokáží. Kromě toho - někde jsem četla, že pro fyziologický porod jsou nejvíce rizikové jsou právě porody v porodnicích...
15.8.2005 15:01:07
Ahoj Jani,
clanek jsem precetla jednim dechem. Musel to byt super zazitek. Az jsem skoro brecela, pri Honzikove reakci. Posilam mu moc pusinek a male Katie taky. Kdyz budes mit chut, tak se ozvi na mail, rada si zase neco o vas prectu. Nemam moc casu co se tyce chozeni na diskusi(zari 2003), tak at vim co se deje noveho:-))
Gabe
  • 
15.8.2005 14:38:25
Mila Sabo,

nevim jestli je Ti znamo, ale v nemocnicich umiraji take deti. Porod doma musi splnovat patricne pozadavky... kdyz nejsou, rodi se v nemocnici.Ale uprimne, ani v nemocnici nemas zaruku, ze porod probehne bez jakyhkoliv komplikaci at uz u matky nebo u ditete.
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 182 [Dalších 12 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.