| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 182 [Dalších 152 >>]
23.8.2005 10:41:09
Zuzi, já na to měla taky jiný názor, fakt..ještě v Davidových třech letech...pak jsem z něj byla už nešťastná, obešla jsem spoustu psychologů a spolu s nimi jsem našla systém, který nám nejvíc vyhovuje...David se uzklidnil, všechno má organizované, ale zjišťuju, že dneska můžu už trochu i uzdu popustit, že je hodně samostatný, začíná při všech činnostech přemýšlet a já si třeba ten život s ním po dost krušných letech taky budu moci víc vychutnat....
23.8.2005 10:29:52
Federiko, na toto radsej nezareagujem, dobre? Nechcem vyvolat vlny odporu a ani posudzovat to, co ty musis. Robis urcite najlepsie, ako vies a to je dolezite. Co na tom, ze mam na vychovu (aj problemovych deti) iny nazor ja.
23.8.2005 10:29:44
Federiko, na toto radsej nezareagujem, dobre? Nechcem vyvolat vlny odporu a ani posudzovat to, co ty musis. Robis urcite najlepsie, ako vies a to je dolezite. Co na tom, ze mam na vychovu (aj problemovych deti) iny nazor ja.
23.8.2005 10:27:53
Zuzi, děti jsou různé...Nevím, jak na tom bude můj druhý syn, ale můj starší syn-7 let je problémový, má diagnostikovanou LMD, je hyperaktivní a celkově obtížně zvladatelný, používá hlavě ty emoce, mozek až naposledy, přestože je poměrně dost inteligentní. On potřebuje a vyžaduje hranice, jinak by byl naprosto nesnesitelný...
Magda, Adélka (5 m.) a Kubík (3 r.)
  • 
23.8.2005 10:22:01
Ahoj, děkuji za velmi hezký článek o tak krásném zážitku. Ukáplo mi pár slz. Doma jsem nerodila a ani bych nechtěla. Neměla jsem odvahu. Navíc oba moje porody byly komplikované a hodně náročné, proto taky už žádný další neplánuju. Přesto porod doma považuji za ten nejkrásnější způsob jak může dítě přijít na svět.
Madla
  • 
22.8.2005 23:11:08
Možná proto, že 99 % českých žen si na ten současný, štědrý a bezpečný nestěžuje.
Anna B.
  • 
22.8.2005 22:12:17
Díky moc za tento příspěvek - konečně někdo napsal jak to taky jde -tedy "vlk se nažral a koza zůstala celá" aneb porod co nejpřirozenější, ale zároveň s maximálně minimalizovanými riziky pro maminky, drobečky a celou rodinu - a to jak po fyzické, tak i po psychické stránce. I z administrativního hlediska všechno vymakané - nedokážu si představit, co by proti tomu mohl někdo namítat. Nechápu, k čemu všechny diskuze a proč prostě neokopírujeme holandský model porodnictví - fungující a ověřený!!!!!!!!!!!!!!
cizinka
  • 
22.8.2005 16:10:52
Mišo, prozradila bys, prosím, co je zdrojem tvých informaci o šancích dítěte na přežiti? Prohlížela jsem několika článků, srovnávacích nemocniční a domácí (anebo jinou nepřemedikalizovanou) statistiku v různých Evropských zemích a nevypadalo to, že by se dálo mluvit o značně větších anebo vůbec jen větších šancích v nemocnicích. Ve kterých zemích nemocnice jsou vybavené jako ty české v sedmdesátých let? Prohlížela jsi vůbec webové stránky porodnic v Německu nebo v Rakousku, znáš jak vypadají? Kde jsou nedostupné ani porodní baby? Nechceš snad porovnávat ČR s africkými a jihoamerickými státy, aby vynikla ta česká sláva porodnic? Není rozumnější porovnávat se s tím, co máte za rohem (čili za horami?). Snad máte dost vyspěly zdravotnický systém, nebo ne? Znám několika holek, které rodily doma v Německu nebo v Skandinávii. Mluvily o tom jako o své volbě, ne o jako své prohře. Pokud byly zdravé, nikdo je do porodnici necpal, a jako nezodpovědné matky neurážel. Také nebylo proč.
Hanka+dcéra+syn
  • 
22.8.2005 12:44:36
Osobne nič nemám proti porodom doma, takže toto neodsudzujem vobec. Čo ma ale zarazilo najviac je pri tej všetkej "prirodzenosti" prítomnosť nachladnutej kamarátky pri porode. To je naozaj hazard a iste to nik neodškriepi. Mne sa zdalo, že maminka si za každú cenu urobila zo svojho porodu "kultúrnu akciu", ale je to jej gusto. Ale chorá kamarátka??? Ešte som chcela napísať k prítomnosti detí pri porode. Moja tiež 5 ročná dcéra videla v telke "porod" Rachel. Bolo to o ničom, ale dcérka mi potom celá vystrašená oznámila, že ona nechce mať nikdy deti. Takže toľko skúsenosť. Podľa mojho názoru je 5 roč. dieťa malé na to, aby sa porodu zúčastnilo bez psych. ujmy.

Mne pri poode pomohla prítomnosť manžela, takže toto si možem aj ja len pochvaľovať. Pekný deň.
Lynxová a tři :c) :c) :c)
22.8.2005 11:43:00
Rodila jsem první dítě - holčičku 2,70kg "normálně" a druhé mimi - kluk byl koncem pánevním, bála jsem se ho rodit a tak jsem si domluvila CS, nakonec měl jen 3,20kg ale řeknu vám toto - porod je hodně bolení před a pak okamžitě klid, to šití nic moc, ale dá se to. CS jsem měla za spinální anesteze, vše jsem si prožila při vědomí, břicho bolelo jak blázen, stahy rozřezané dělohy, brnící nohy,v noci se nemůžete ani otočit na boku, máte pocit, že spodek tam zůstane ležela hořejšek se otočí, pak péče o mimi a následně doma o starší sestřičku - výsledek = ZLATEJ ZDRAVEJ POROD!!!!! Břicho cítím dodnes, jak někde narazím do stolu a to je klokovi 20m! Doufám, že do třetice si to napravím a budu rodit jak se patří, někde v klidu a koutku, bez oxitocinů a nervních sester... ovšem doma to nebude. Porodní dům bych ráda.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 182 [Dalších 152 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.