| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 182 [Dalších 122 >>]
Kacii&Matýnci
17.8.2005 8:15:14
No dobre Jani ja ti to teda zkopiruju: Byla zrovna nachlazená a hlas jí trochu přeskakoval. Myslim, ze teda byla;)
A s tou placentou? No verim, ze Indiani, jako vsechny prirodni narody, vedi, co a hlavne JAK delaji.... U Evropanu, kteri o tom vi houby (i kdyz to maji "nacteny a nastudovany") mi to prijde taky trochu jako hazard... Navic si to neumim predstavit, jak tak dlouho taham dite spojeny s placentou... Ale beru to, je to jejich vec...
Jitka,Honzík 15m
  • 
17.8.2005 0:35:27
Ozvy miminka sledovali. Nevim proc se to stalo, snad se pry na posledni chvili nadechl plodove vody. Ja bych doma asi nebyla klidna ani s kyslikovou lahvi, co kdyby to priste bylo neco jineho... necekaneho? Musim vsak uznat, ze jsem pri dalsim pobytu v porodnici mockrat zatouzila po intimite a klidu domaciho prostredi.
16.8.2005 23:46:14
Jitko, ja samozrejme nejsem odbornik, ale pripada mi divne, ze behem porodu nekontrolovali miminku tep. Moje porodni asistentka jej behem porodu kontrolovala casto. Krome toho s sebou nosi kyslikovou lahev...
Blahopreju ke zdravemu klucikovi!!!
Jitka, Honzik 15m
  • 
16.8.2005 23:34:34
Neda mi to a musim se podelit o svoji zkusenost. Nikdy jsem o porodu doma ani neuvazovala a byla jsem rozhodnuta rodit v porodnici. Cele tehotenstvi bylo naprosto bezproblemove, porod zacal presne v terminu a dle vyjadreni porodni asistentky jsem rodila "jako po masle". Vse bylo O.K. az do okamziku, kdy se mel Honzik nadechnout. Bylo ticho, Honzik byl modry a ja jen zoufale cekala, jestli se aspon pohne...nejhorsi okamzik, na ktery se neda zapomenout.Okamzita pece, kterou mu v porodnici poskytli, by v pripade domaciho porodu asi nebyla mozna. Urcite ne tak rychle, jak bylo potreba. Prestoze Honzikovo Apgar skore bylo jen 2 body, je to dnes ciperny, sikovny a zdravy chlapec :-) Priste opet v porodnici.
16.8.2005 23:05:16
Opravdu to zní jako pohádka, já první dcerku rodila do vody, super, podruhé synka /KP/ císařem, a kdyby náhodou třetí, tak chci zase přirozeně. Ale v porodnici /byla jsem ve Vrchlabí a super, i ten císař/, doma bych se bála, že kdyby byl nějaký problém a něco by se stalo, tak bych si to vyčítala celý život. Mimochodem -třeba do Vrchlabí si můžeš taky vzít "celou rodinu vč. starších sourozenců"
16.8.2005 23:05:08
Ale ona nebyla nachlazena, jen myslim zakricela, nebo tak neco a uz ji to na chvili zustalo :-)
Mam znamou a ta nechala dite spojene s placentou pet dni, temer do te doby, nez pupecnik sam odpadl. Placenta byla osetrena soli a eterickymi oleji. Delaji to tak americti indiani, nebot veri, ze placenta jsou vlastne nase koreny - snad prave kvuli strukture cev, ktere ji protkavaji.
aja + dandy 9 tydnu
  • 
16.8.2005 22:25:20
Hezky se to cetlo, protoze to melo happy end, ale co kdyby...? Ja bych nerodila doma ani omylem. I kdyby to bylo urcite prijemnejsi byt doma, pouzivat svuj zachod a vanu atd...ale ve chvili porodu je dulezite predevsim dite. Aby se dostalo ven, aby se nadechlo a zilo. To,jestli po porodu zalezu s celou rodinou a prateli do postele - to je prece vedlejsi a nepodstatne. Ve srovnani s tim, co to dite musi podstoupit, je holeni, klystyr a nemocnicni strava proste uplna pitomost, na kterou zenska okamzite po porodu zapomene.
Jak uz bylo napsany hodnekrat - nejlepsi porod je v prijemnem prostredi, ktere neevokuje zrovna spital, s prijemnym personalem a baby friendly ve vsem podstatnem.
16.8.2005 22:20:11
Moc me dojal Tvuj prispevek o štěňatech!!! Jinak ja jsem prvni porod - po odtekle vode vyvolávala ricínovým olejem. Píše se o tom v "Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš?" tady na Rodině.
16.8.2005 22:14:11
Promítaný porod ve škole mě taky moc děsil... A co Ty jsi dělala při kontrakcích??? Mně to rizito přišlo jako dobrý způsob, jak na ně zapomenout. Měla jsem je víceméně celý týden...
Bouděnka
16.8.2005 22:12:55
No článek byl super a hlavně vše se podařilo a nebyly komplikace. Já sama bych do porodu doma nešla. Mám 3 děti a rodila jsem normálně a v porodnici. Bála bych se komplikací. První a druhý porod byl bez komplikací a téměř bez bolestí - super.:-)))
Třetí porod, protože byl po hodně letech, byl zdlouhavý, ale přesto se povedl a narodil se nám zdravý chlapeček.
Jediné co mě mrzí, že jsem neměla manžela u porodu. U prvních dvou porodů to nebylo možné a u třetího jo, ale manžel nechtěl jít. Ale přišel 3 hodiny po porodu za námi. To je snad jediná výhoda, že máte doma rodinu u sebe.
Ať je miminko zdravé. :-))))
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 182 [Dalších 122 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.