| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 182 [Dalších 112 >>]
16.8.2005 22:11:39
Ano, ja jsem Honzíka i Věrku na porod poctivě připravovala. Nikdo je nenutil u toho být (proto ta další osoba navíc, aby s nimi mohla kdykoliv odejít, kdyby si to přáli) Založila jsem na tuto tému, ještě před porodem diskusi, kde jsem našla zajímavé odkazy. Viděla jsem i fotky z porodů,kde byly děti bez problémů přítomny. Ostatně je známo, že děti mají v okamžik samotného porodu spíše tendence samy odejít. A znovu upozorňuji na to že MEZI NOHY MI OPRAVDU NIKDO NEKOUKAL!!! Snad jen PA, ale to je její práce.
Pro mě byl důležitý právě ten okamžik po porodu, ta euforie. I když si to Honzík nebude pamatovat, ta pozitivní informace v něm zůstane.
16.8.2005 22:06:29
Jak je vidět, v životě se učíme pořád. Opravdu jsem v sobě měla docela zažitý ten mýtus o bezbolestném císaři... nechtěla jsem se nikoho dotknout.Jediné, co o něm vím je, že jako každá jiná operace má svá velká rizika...
16.8.2005 22:03:29
Mne to teda neda... tohle presne byl argument mojí tchýně. Nevím, kde přesně jsi ve článku vyčetla, že mi někdo koukal mezi nohy???? Porod doma není porod v TV!!!!! A takový bych nikdy svému dítěti neukázala, to by myslím znechutilo každého. Honzík si během porodu jezdil po bytě na tříkolce. A po porodu přišel k mojí hlavě se podívat na Kačenku. Tak jak je to na fotce.
Apolena.
16.8.2005 18:27:34
To je těžký. Já jsem úmyslně nenapsala, o jaké porodnici píšu, ale padlo pár dotazů, kdeže taková porodnice je, tak jsem to napsala.
Doktorů se musím trochu zastat (a taky PA a sester). Nikdo jim neřekne, že takhle to není úplně ono, tak to holt dělají pořád stejně. Pokud si někdo stěžuje, tak brblá doma nebo u kamarádky, přitom primář je vstřícný a staniční sestra taky, kdyby si víc maminek KONSTRUKTIVNĚ stěžovalo, dalo by se leccos změnit. Jenže proč by se něco měnilo, když všichni mají dojem, že to takhle je dobře...
mmar+2
  • 
16.8.2005 17:53:53
Ono to v CB podle meho gusta taky neni, ale ja jsem proti doktorum vseobecne zaujata, tak muj pohled neni moc objektivni :-). Presto jsem nad tim, ze bych rodila jinde moc nepremyslela. Proste jsem tam sla s tim, ze ja SAMA tam porodim SVE dite a vim, ze to zvladnu a vsechno bude OK.Nesla jsem tam s tim, ze se jim sveruju, aby mi pomohli porodit. Ja totiz ve sve naivite verim, ze i v te nejhorsi porodnici muze byt nekdo spokojeny, protoze treba cirou nahodou natrefi ve spravny cas na spravne lidi.
Kdybych na to mela podminky a podporu manzela, kdo vi, mozna bych rodila i doma.
Napsala jsem to hlavne proto, aby nejaka tehule, co to cte, nepropadla panice, ze CB je nejhorsi porodnice na jihu Cech.
A v cem s Tebou nesouhlasim?
Nic z toho co jsi napsala, se neda uplne poprit.
Snad jen trochu zmirnit.Treba pohybovat jsem se mohla v 1.dobe kde jsem chtela, na pokoji, na chodbach, ve sprse. Ven jsem teda fakt nemohla a snad ani nechtela:-)
Pak jsem taky kojila kdy se mi zachtelo. Do toho mi nikdo nemluvil.Osobne se domnivam, ze toho ty sestry moc o kojeni nevedi.(Jak jsem psala, jsem proste zaujata:-) Za cely pobyt jsem byla jednou pozadana, jestli bych si nesla zvazit miminko pred a po kojeni.
Spala jsem vic nez doma, jelikoz me starsi ditko je od narozeni nespavec, co se rad tuli a tam jsem se o postel delila jen s miminkem:-)

Proste, neni to idealni, ale prezit se to da. A souhlasim, ze se maji doktori i sestry snazit dal.
Apolena.
16.8.2005 17:39:12
vždyť už jsem to psala, odpovídat bylo zbytečné, víš to přeci líp, než my. Proč se teda ptáš...?
Kacii&Matýnci
16.8.2005 17:04:01
Ja se ani nechci vyjadrovat k porodum, at uz doma nebo v porodnici. Nema to moc smysl, kazdemu, co jeho jest;) Kazda jsme jina a kazde vyhovuje neco jineho...kazda ma ty svoje spravne duvody a nejlepsi umysly, ne?:)

Co me ale zarazilo, byla ta zalezitost s placentou. Nikde jsem necetla, ze by se nechala spojena s ditetem 5 hodin! Je to pro me uplna novinka, vsude se nechava max. dotepat pupecnik. Mam pocit, ze par hodin po porodu uz dochazi k jejimu rozkladu... Nevite nekdo neco bliz?
Dalsi vec: pritomnost nachalzenyho cloveka pri porodu...z toho bych mela minimalne hodne neprijemnej pocit.
Ale jinak fajn, kazdej porod, co krasne skonci, je dojemnej:)
Gabe
  • 
16.8.2005 17:03:16
Mila Olino,

rodila jsem doma kvuli sobe a tim padem i kvuli diteti. Moje dcera se narodila doma za pritomnosti mojeho pritele a porodni asistentky. Zadny stres, zadne problemy (nastesti). Jinak bych se nechala prevezt do nemocnice, i kdyz si myslim, ze i pres nejake problemy by to moje porodni asistentka uhrala (muj nazor). Take si myslim, ze kdyz se matka pri porodu a po porodu citi dobre, prenasi to i na dite. TUDIZ... kdyz se citim dobre a bezpecne a chci rodit doma ( a mam k tomu tu prilezitost), tak to proste udelam.

BTW nechapu, jak muzes rict, ze nekdo pri porodu neni klidny. Kazdy, a to podotykam, opravdu kazdy rodi jinak a jinak to proziva, tak prosimte negenarilizuj svoji osobu s ostatnimy. Pokud jsi histericka pri porodu, nemusi byt ostatni matky prave takove.


Simča
  • 
16.8.2005 16:46:04
Já fakt nevím kde se ve mě ten strach vzal, nedokážu to nějak vysvětlit, ale byl opravdu obrovský, to se nedá nějak popsat. Kdybych nepotkala svýho současnýho manžela tak fakt asi děti nemám. Všichni mě měli za kariéristku, která si dětma nechce kazit život a ono to ve skutečnosti bylo jinak :) Proto si myslím, že když dítě je u porodu svého sourozence tak to nemusí být nijak traumatizující, právě naopak, uvidí že je všechno v pořádku dopadne a že je maminka i miminko štastná, že je to prostě normální. Jsou to jen dohady já to samozřejmě nevím a vzhledem k tomu že děti u porodu dnes prakticky skoro nikdy nebývají těžko někde bude nějaký výzkum na toto téma.
16.8.2005 16:07:52
...mě fascinovaly, pardon, ne mně.....ach jo..
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 182 [Dalších 112 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.