| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 182 [Dalších 92 >>]
PajaMM
16.8.2005 14:32:34
Ja rodila v Brne - Bohunicich a nemuzu si stezovat a vsichni si moc a moc chvali Obilnak...tak si zkus vyhledat informace a pozeptat se...treba se ti to bude libit!!! Preju hodne stesti a zdravi!!!
Iva
  • 
16.8.2005 14:23:46
K přítomnosti dětí u porodu - na první pohled to vypadá úchylně, ale na druhý je jasné, že se třeba může dítě víc vyděsit a poškodit tím, když mu nikdo nic neřekne, a přesto slyší mámu křičet, někam ho odvezou a ono moc neví proč a co je mamince a prožívá úzkost co vlastně bude...Takže záleží na atmosféře v rodině, jak o věcech mluví, jak se k sobě navzájem chovají, jestli jsou některé věci tabu nebo se probírají způsobemaby to pochopily i malé děti. Například v naší rodině mě děti běžně vidí při převlékání, takže zážitek z nahého lidského těla pro ně není nic zvláštního, berou to jako přirozenou věc, zatímco od známých vím, že jejich děti nahou maminku nikdy neviděly. My bereme děti i na pohřby, které bohužel v poslední době v naší rodině proběhly, a povídáme si s nimi o tom, jak je smutné, když někdo umřel, ale taky vzpomínáme co jsme s těmi lidmi hezkého prožili...no a taky se bavíme o tom, jak je miminku v bříšku, jak roste, co už umí, díváme se do knížek, a děti ví, že to, aby se miminko narodilo dá hodně práce, námahy, že to i trošku bolí, ale že se na miminko maminka i ostatní těší a proto jim to ani nevadí...
Je to prostě o přístupu, o přípravě dítěte, a atmosféře v rodině, a když ta je dobrá, tak by účast dítěte u porodu mohla být pro něj přínosná, a ne traumatická.
Olina
  • 
16.8.2005 14:18:05
jako někde medu. Ty taková stará větev a jediný co tě zajímá aby ses nenakazila a ten malinkej nevinnej bezbranej novorozeneček s nedovyvinutou imunitou na kterýho cizí ženský chmatají a prskají a kolem běhají psi a padají z nich chlupy...tak ten novorozeneček se ani bránit nemůže, ani napsat něco z čeho by bylo jasný jako z těch vašich článků, že myslí převážně jen na sebe na svůj úžasný supr zážitek.
Fakt, to by mě zajímalo, to mi některá vysvětlete tohle, považuju za legitimní, avšak nerozumné rodit doma, je-li lékařská péče dostupná, neboť naše babičky dobře věděly co je dobré, rodily doma a úmrtnost byla vskutku nemalá. A teď dotaz - Proč rodíte doma? l.Kvůli sobě - je to pro vás lepší? 2.Kvůli dítěti - je to pro něj lepší? Poctivě mi napište, jestli si opravdu myslíte, že je to pro novorozence lepší. Mě to zajímá. Pro mě je porod jen cesta jak přijít na svět. Je to těžké a vždycky se všechno nepovede, ale dneska se už spousta lidí opravdu upřímně snaží být matkám k užitku. To nejdůležitější se děje před tím a potom. Z tohoto hlediska mi vaše zaujetí porodem připadá malicherné. Stejně to zapomenete. Prostě se mi zdá, že když se rozhodnete rodit doma, myslíte jen na sebe. Sorry, to je můj názor.
Apolena.
16.8.2005 14:16:27
Ano, snaží se, to nepopírám, přesto mně osobně jejich přístup nevyhovuje. Ale - co z toho, co jsem napsala, není pravda?
Ivka
  • 
16.8.2005 14:09:12
Když jsem rodila já, tak jsem to málem nestihla a porodila jsem málem doma. Celou dobu jsem byla doma a překousávala bolesti, který ale byly nepravidelný. Pak ale už odtekla voda, tak jsem se rozhodla, že se osprchuju a pojedeme do porodnice. Ve sprše jsem začala krvácet, což mě příšerně vyděsilo, a tak jsme okamžitě jeli. Když jsem nastupovala do auta, měla jsem už šílený nutkání tlačit, ale zadržovala jsem to, co to šlo. Po příjezdu do porodnice jsme nestihli ani vyplnit formuláře a jela jsem rovnou na sál, kde mi řekli co a jak. Do půl hoďky jsem porodila. Porod byl bez komplikací, ta krev už byl prostě samotný porod, ale jsem strašně ráda, že jsme to do porodnice stihli. Hlavně mě zkontrolovali, že je vše v pořádku, to mě hodně uklidnilo. Rodit doma - NIKDY, i když se nám to málem povedlo.
mmar+2
  • 
16.8.2005 14:07:54
Hele, Sylvo Š, nestraš budějovické budoucí matky :-)
Taková mučírna to tam zase není. Rodila jsem tam 2x, v roce 2001 a 2004. Poprvé jsem se z toho přístupu vzpamatovávala snad půl roku a podruhé jsem tam šla s tím, že vím do čeho jdu a pokud se mi něco nebude líbit, tak to dám najevo. Změna v chováni personálu(hlavně asistentek) byla dost velká. Oni se fakt snaží :-)
Jinak k článku: Souhlasila bych s tím, že atmosféra u porodu doma musí být úplně jiná než v porodnici. Už proto, že "doma je prostě DOMA". Pokud to někdo cítí jako důležité a pokud to tak oba partneři chtějí, tak proč do toho nejít. Samozřějmě pokud to zdraví matky a miminka dovolí. Žádnou nezodpovědnost ani výstřednost v tom nevidím.
Iva
  • 
16.8.2005 14:07:22
Taky mě příspěvek Libika nenadchl, není zrovna tolerantní ani přátelský, dokonce ani ne vtipný, aspoň podle mě. Myslím, že tu nikdo nikoho nenutí rodit doma, a ty argumenty proč doma rodit tu píšou ty z nás, které to absolvovaly a chtějí se podělit o to, co je k tomu vedlo.
Já jsem rodila dvakrát v porodnici, poprvé to ušlo, podruhé skutečný horror, a to zejména díky chování personálu. Taky mi vadí, když mi někdo diriguje co mám dělat a ví všechno líp a já jsem tam jako na vojně, tedy ve smyslu že mám jen držet ústa a krok.
Od prvního porodu, kdy bych tleskala Libikovi, přes ten druhý jsem o celé věci hodně přemýšlela, a naprosto změnila svůj názor. Teď čekám třetí dítě, a i když doma rodit neplánuju, nemám na to podmínky, ráda bych našla nějakou porodnici kde by se dalo rodit přirozeně v tom smyslu, že nikdo nebude zasahovat zbytečně do tak přirozené věci, kde mě nebudou tlačit do věcí, které nechci atd. Nadchla mě kniha Znovunalezený porod, a zajímalo by mě, jestli v nějaké porodnici v Jihomoravském kraji (bohužel do Vrchlabí to mám opravdu z ruky) se dá rodit s takovým respektem k rodičce, jejím pocitům a k přírodě vůbec.
Co se týká představ některých mamin, že porod v porodnici vám zaručí zdravé dítě, bohužel při mém druhém porodu mohlo všechno probíhat naprosto bez komplikací, nebýt toho, že mi doktoři do průběhu porodu nevhodně zasahovali medikamenty i jinak, což mi potvrdil známý porodník (jsem z lékařské rodiny) s tím, že takto se bohužel v praxi často děje.
janula
  • 
16.8.2005 14:04:09
No, můj chlap se šel asi tři hodiny po porodu normálně zapít prvního syna s kamarády, znamená to že je debil se kterým se nadá žít? Asi by mšl sedět u postele a zírat na nás jak spíme. Důležitější pro mně je, že je skvělý táta a výborný manžel.
misa, 1 x 5mesicu
  • 
16.8.2005 13:23:02
Miso s tremi detmi, ja myslim, ze to nezalezi tak docela na povaze te rodicky, ale hlavne na povaze deti.
Mam kamaradku, ktere prijdou porody nechutne, nikdy by zadny videt nechtela a porod sveho ditete absolvovala s nechuti a nikdy, nikdy by pry zadny porod videt nechtela.
Muj nejkrasnejsi zazitek z celeho zivota (neprehanim!) naopak je prvni porod, ktery jsem videla asi jako sestileta. Nejednalo se sice o sourozence, jen o stenata, ale dodneska si pamatuju na pocit stesti a radosti, ktery jsem mela, kdyz bylo to prvni po nekolika hodinach na svete, a na hlubokou uctu pred zazrakem zivota, kterou jsem v tu chvili poprve pocitila. Pupecniky jsme strihaly s maminkou, stenatka jsme cistily od krve a od vody, podkladaly jsme cista prosteradla a nemela jsem ani na chvilenku pocit, ze je to nechutne, i kdyz upatlane jsme byly vsechny tri. :)
Pripoustim, ze porod maminky by mohl byt traumatictejsi ve smyslu utrpeni, kterym prochazi MAMINKA, clovek od ktereho cekame ochranu a ktery je v ocich ditete svym zpusobem vsemohouci, ale na druhou stranu, treba ne?

Sice bych asi nemela odvahu rodit doma (pri minulem porodu - odtekla plodova voda dva dny pred porodem a nasledne kontrakce jedenact hodin po minute bez otvirani delozniho hrdla - jsem byla stastna, ze mam moznost pozadat o epidural) nebo spis, nepripada mi to tak dulezite, ale jen pro ty, kdo si mysli, ze rozeni v nemocnici musi byt vzdycky prinosem: moje maminka mne porodila pred triceti lety v porodnici SAMA, po noci stravene na hekarne, kdy videla lekare dvakrat; prisel uz pak jen osetrit miminko (tedy mne) - a vynadat mamince, ze je "roztrhana jako prapor". Samozrejme, kdyz tam nebyl, kdo by ji nastrihl, a musela chudak rodit na stole proti gravitaci. A u detskeho lekare jsem se minuly tyden sesla s maminkou, ktera zrovna takhle SAMA rodila v jedne prazske porodnici, kde za celou noc videla lekare taky jen jednou, a rano uz s ni honem supajdili na cisare, protoze - kdyz se na ni znova po par hodinach podivali, zjistili, ze mimino nema kyslik...
Gabe
  • 
16.8.2005 12:48:10
Libiku,
pro me to super zazitek byl, tudiz jsem to tak napsala. Mluvim z vlastni zkusenosti. Kdybych mela komplikace, jela bych do nemocnice, ale zadne jsem nastesti nemela, takze jsem si to proste uzila doma ve sve posteli, ve svoji koupelne, bez zelenych dlazdicek a anonymnich doktoru ci sestricek.

Pokud budu rodit po druhe, pokusim se o to opet doma.

Btw : tvuj prizpevek (radoby vtipny) mi prijde spis cynicky / ale to je ciste muj nazor.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 182 [Dalších 92 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.