| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Úvahy jednoho městského člověka

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 326 [Dalších 226 >>]
27.9.2005 23:23:35
Fíďo, to nesouhlasím. Ono asi jak kde a jaké děti. Jsem z města a děti by byly venku pořád, kdyby mohly, má sestra bydlí na vesnici a jejich děti jsou tak max. na dvorku, prý kam jinam, když dětí je málo.
Sestřenky holky /20 a 10 let/ zase chodí na vesnici ven a s dalšími dětmi sedí na návsi v autobusové čekárně - to je taky bezva trávení volného času. Na kole je to podle nich blbý, brusle nemají, s míčem je to trapárna apod.
Takže z toho, co vidím já, městské děti jsou venku více a nebo tráví mnohem víc času ve sportovních kroužcích. Ve městě si mohou vybrat cokoli, na vesnici už kolikrát není ani ten fotbal a ani kroužek hasičů.
27.9.2005 23:00:58
Fíďo a co když už někdo na vesnici bydlí a vybírat si nemohl. A prostě nakupovat musí jezdit, děti do školy taky musí chodit a občas je potřeba i doktor. V dnešní době je doprava mezi vesnicemi moc špatná. Jak já říkám jezdí ve středu a v dubnu.:O) A není to chyba těch lidí "dole". Tak musí mít auto a zamořovat ovzduší jak ty říkáš.
fíďa
  • 
27.9.2005 22:30:19
Myslím, že tady někdo psal, že jede i 4-krát denně, aby odvezl děti, přivezl apod.. To je ale opravdu také velká zátěž pro přírodu. Já prostě nechápu, že někdo, kdo chce bydlet na čistém vzduchu, pak klidně jezdí a jezdí a jezdí. Chápu, že dnes to není jednoduché, ale to je právě to. Proč utíkat z města, když tam neustále něco potřebuji? Já sama bydlím ve městě, ale na nákupy jezdím na kole, nebo jdu pěšky. Do centra s autem nejezdím a další věc je, že prostě holt některé věci nemám.
27.9.2005 20:16:34
absolutne nechapu co si tim chtela rict.. ze je treba lidstvo vyhubit, aby to tady bylo super EKO?
27.9.2005 18:58:52
Nevím jestli ta poznámka o podkuřování z výfuků patřila mě, ale odpovím. Když jedu autem, tak většinou s manželem, který jezdí služebně a nebo na kole s dětmi ve vozíku. Tož tak.
fíďa
  • 
27.9.2005 18:18:03
U nás je to s kamarádama podobné a to jsme ve městě. Ono už to není takové, jaké to bývalo za mého mládí, už je těch dětí o hodně méně a také se to začíná rozvrstvovat a ven chodí čím dál méně dětí. Já mám spíš zkušenost, že děti ve městě víc sedí doma a na vsi se víc scházejí venku.
fíďa
  • 
27.9.2005 17:39:04
To je fakt hrozný, tak vy si spokojeně žijete v "čistějším" prostředí od centra a přitom nám všem podkuřujete z výfuku.
27.9.2005 16:33:51
Mirko, řešíš to jako já. Taky jezdím hodně pryč, taky nejsem moc společenská nebo jak jsi to psala. Nesedíme pořád doma. Jenže na Eli vidím jak jí ty děti chybí. Vždycky se někde zakouká na nějaký dítě, jde a pohladí ho. Ségra je ještě malá a tak s tou si hrát nemůže. V centru je spokojená když je míň dětí, stačí jí tak pět. Jakmile je větší kolektiv, tak se sice nebojí a nestydí, ale drží se stranou a spíš pozoruje.
27.9.2005 16:26:16
Jo, Hanko, my jsme to s příjmy neměli taky nikdy nijak růžový, šetřit jsme museli i tehdy, i teď. Ale když jsem viděla, že "zlatej průměr" vydrží tři a v noci i více hodin, zatímco laciná se může vyhodit po hodině (a v noci v nich byl "durch"), tak jsem zjistila, že je prostě ekonomičtější si trochu "připlatit". Ani tak to nebyl žádnej luxus - třeba Bobi happy boy, Rossmann a tak, takže i tak to byly akce.
M.
27.9.2005 16:16:50
Řekla bych, Vranimůrko, že záleží na povaze dítěte. Když se Ti sejdou totálně blbý okolnosti, tak je to hřiště ve městě s kupou dětí mnohem výhodnější, než čistý vzduch a kolektiv jen "občas". Příkladem je můj ctěný syn. Sice bydlíme na vesnici s tisícem obyvatel, takže dětí jeho věku tu pár je, ale zase jsme se sem nastěhovali, nikoho tu neznali - a nejsem družná, navíc jsem měla psych. problémy, takže jsme radši jezdili pryč do okolních měst, včetně občasného MC - jinými slovy - děti občas. A syn má dodneška problémy se začleněním do kolektivu. Ovšem pochopitelně se k tomu připojuje několik dalších "nepříznivých" okolností, jako jsou odlišné zájmy, jakési zpoždění v praktických dovednostech, jeho nechuť zkoušet něco nového, bojácnost...
M.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 326 [Dalších 226 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.