| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Úvahy jednoho městského člověka

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 326 [Dalších 246 >>]
28.9.2005 21:35:04
Holky,
já taky potřebuji k auto k životu. Všechno a všechny, co mám ráda a co patří do mého života, je moc daleko na dojití nebo i dojetí MHD, vlakem, busem.. Ale tak používám aspoň katalyzátor!! Znala jsem jednoho "ekologa", který byl nejekologičtější ze všech, až na půdu, a když si pořídil rodinu a auto bylo třeba, tak koupil asi 20 let starou šunku, která smrděla ještě čtvrt hodiny všude, kudy projela a moc bych chtěla vidět, co všechno do toho ovzduší vyprděla!!
Odpad třídím taky :)) (a taky chodím sbírat odpadky kolem našich popelnic :) (nojo, já jsem ta pořádkumilovná, viz jiná diskuse :))
28.9.2005 21:30:37
Pavlo, a to si vem, že my kluka musíme budit v 5.45, abychom stihli vlak v 6.50 do školy. Je to tvrdý a je mi ho děsně líto, protože zároveň se vracíme z té školy před šestou večer (aby byl co nejvíc mezi dětmi - což nám zase doporučil psycholog jako lék na synovy problémy se zapojením v kolektivu). Ale vstávat zatím jinak nemůže, bohužel. --- Taky když jsme se sem na vesnici stěhovali, jsme ani zdaleka netušili, co všechno to bude obnášet (a to jsem na vesnici sama prožila dvacet let života). Netušila jsem, že mě nebude bavit zahrádka (protože nebudu zvládat zároveň pečovat o batole a zároveň se hrabat v hlíně a kytičkách). Netušila jsem, že mi nesedne doktor obvoďák a že budu stejně muset za praktickým lékařem jezdit do města. Netušila jsem, že synovi nesedne kolektiv ve škole (a mně přístup pedagogů), takže budeme syna vozit do školy opět do města. --- Teď bych nakonec strašně ráda, abychom se mohli do města přestěhovat, ale asi nebudou penízky:-(
M.
PajaMM
28.9.2005 21:03:18
Mirko,

uplne souhlasim. Prave s muzem resime obdobne problemy - dum mimo mesto nebo byt ve meste...A ne tedy z duvodu ekologie...
28.9.2005 21:00:16
No jo, Fíďo, ale ona není JENOM ta ekologie. Podívej se, třeba bydlení ve vlastním domě se zahradou je ohromně dobrá věc z pohledu malého dítěte: může kdykoliv vylítnout ven, rodiče VÍCEMÉNĚ nemusí mít strach, že zaběhne pod auto, může tam mít třeba vlastní (= čisté) pískoviště a houpačku, lano na šplhání, mohou tam být stromy na lezení, je kde s děckem hrát na "obyčejné" venkovní hry jako házení míčem nebo kreslení křídama na chodník... ALE! Domy ve městech jsou NEHORÁZNĚ drahý. (Taky někdo miluje pěstovat kytky, pár řádků mrkve, sekat trávník na anglicko anebo chtějí mít psa a pro psa pěknej výběh atd.) Zkrátka z nějakých důvodů cítí potřebu žít v domě. K tomu pochopitelně chtějí někam chodit do školy, práce a k doktorům, a k tomu MOHOU i navíc chtít děti vozit do nějakých kroužků. ALE - nemají ty miliony na vilku ve městě! Co jim tedy zbývá, než koupit barák na vsi (každopádně mnohonásobně levnější), a za věcmi typu doktor, škola a kroužky NĚJAK dojíždět? Že autobusy jezdí do některých míst jednou denně, to ale není věc obyvatel vesnice, ne? To je přece věc politiků, případně společností obecně, že si řeknou - všichni maj auta, na co autobus.
M.
28.9.2005 18:04:41

Díky za pobídku k lepšímu čtení:-))), ale teď mi trochu vkládáš slova do úst, abych tak řekla. Psalas tam myslím něco jako "vzhledem k tomu, že jednorázovky vyjdou na 1000 - 1500 měsíčně" - a to bych řekla, že je poměrně obecný výrok (i když ani teď netvrdím, žes tím myslela KAŽDOU ČESKOU RODINU"). Asi jsi to trochu schytala i za lidi, kteří mi tenkrát říkali "a to jste tak bohatí, že si můžete dovolit papírové?" přičemž věděli, že bohatí nejsme a nemohla jsem jim vysvětlit, že se nedostáváme přes tu pětistovku za měsíc. Ta představa, že papírové plíny jsou "děsně drahé", je totiž podle mých zkušeností dost rozšířená.

Synovi bude 5, takže já jsem plíny kupovala od listopadu 2000 asi do konce roku 2002, a podle mých zkušeností se HH a někdy i Aro zhruba vyrovnaly Huggies (krom toho, že nepojmuly tolik tekutiny, ale nám to takhle akorát stačilo). Pravda je, že Bebisous a další značky, které jsem už zapomněla, byly děsné, protékaly, nedržely atd., tak jsme od nich taky utekli. Nicméně vzhledem k tomu, že v akcích (které tenkrát byly, možná ne tak často jako dnes - už nemám přehled - ale byly) jsem klidně nakoupila na 2 - 3 měsíce dopředu, zvládali jsme to s Harperskami v pohodě.

Tímto jsem se asi na téma plíny definitivně vyčerpala. Doufám, že to budete číst pořádně, když už jsem si s tím dala takovou práci:-))))).
28.9.2005 10:56:32
My jsme kupovali jednorázovky v době, kdy Huggies a Pampers, pokud nebyla akce vycházely také na 10 korun za kus. Při spotřebě 5 -6 plen za den je to 1500,- natošup. Těch 1000-1500 za měsíc to tak dalo lehce. Dnes už asi 1500,- za měsíc není dosažitelné, ale 1000,- za měsíc je reálná cena, pokud používáš Pampers, Huggies. Není to otázka jen finanční situace - taky jsme penězi neoplývali, ale holt jsme se ošidili jinde. Nicméně pravda je, že pokud ty peníze nemáš, není se kde uskromnit. :-) I proto mi plenky typu Popolini přijdou geniální, protože jakkoliv je to najednou větší výdaj, pak už to jsou výdaje minimální. A je ti úplně jedno, jestli má dítě větší spotřebu -prostě se častěji pere.
28.9.2005 10:45:26
Víš, já jsem velmi tvrdá přísná matka (na dnešní styl výchovy), ale budit ráno děti mě normálně rve srdce. Teď jsem v situaci, kdy ráno vypravuju Káťu do školy, která je naproti. Což to je super, ale taky musím vyhrábnout Tínu do školky, která je už kus cesty takže musíme autem a k tomu musím oblíknout Martínka a vzít ho sebou samozřejmě. Tína musí bejt ve školce do půl devátý a je to pro nás dost honička. Sebekriticky přiznávám, že ráno je pro mě nejvíc stresující část dne a prostě to nezvlácám :-)))) Kdeže jsou ty časy, kdy jsem se jako svobodná bezdětná všude vytahovala, že ráno odcházím za 20 min od zvonění budíku skvěle oblečená, učesaná, lehce nalíčená z uklizeného bytu :-)))))))))
28.9.2005 10:37:23
Já tedy používám levnější pleny HH a ty vyjdou taky asi na 3,50 a jsem s nima spokojená. A musím říci, že taky za ně neutratíme těch 1500,-. Ale uznávám, že každý má jiné potřeby,jiné nároky a taky jinou finanční situaci.
28.9.2005 10:32:54
Pavlo teď jsi mě s tím vstáváním dostala. :o) Jsme zvyklé vstávat později a v zimě vyrážíme až když nám cestu prohrábne traktor. Ale až bude škola... Sice tři km není taková dálka, ale tři kilásky v zimě a tři kilásky v létě je sakra rozdíl. Maličkou asi bude hlídat babča. Tedy doufám. A nebo třeba nebudou takové zimy jako v loni.
28.9.2005 10:10:51
Mirko,
souhlasím s tebou. Plen, které vy mě vyšly na 3,5 za kus jsem za den spotřebovala tak 10, takže finanční efekt veškerý žádný. Často protékaly, trhaly se lepítka, pokud bych je chtěla měnit méně často, peníze které ušetřím mi spotřebuje praní dupaček a kalhot, které jaksi po protečení nezůstanou ušetřeny. Používali jsme většinou Pampers, Huggies, jsou dražší, ale vydrží. Myslím, že s penězi na tom na mateřské je dobře málokdo, ale jak se říká, nejsem tak bohatá, abych si mohla kupovat levné věci. v tomto případě to platí dvojnásob. A pro Hanku - nikde nebylo řečeno, že je to průměr : psala jsem Evě své zkušenosti. Pokud se podíváš, kdy jsem pleny kupovala, bylo to před sedmi lety, kdy se cena jednorázovek s dnešní nedala srovnat, akcí se také právě hodně nekonalo. Takže i 1500 za měsíc to vyšlo.
Lépe čti, o tom, že by to byly průměrné výdaje české rodiny tu nepadlo ani slovo. Pouze jsem popsala SVÉ zkušenosti.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 326 [Dalších 246 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.