| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezva porod na Bulovce

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 177 [Dalších 57 >>]
cizinka
  • 
22.9.2005 16:34:08
Libiku, na tema prozrazeni podvedene lasky: Lisaci miluje svoje dite, a jeho narozeni bylo velice hezke. Nic proti tomu nenapsala jsem. Miluje Lisaci take PA z Bulovky?
Libiku, zeptej se radej pani dulu Kvetu, jestli zatim jeste chce diskutovat, jak casto se stava, ze porodni plan se nedodrzuje bez udani duvodu. Lide delaji hodne veci ze zvyku. Skutecne nebyl zadny duvod v osmdesatych letech podavat pitocin vsem rodickam. Delalo se to plosne a temer vsude. Nechci tahat horsi veci, ze mohli by chtit nejake procedury vyuctovat. To delaji drsnejsi kritici medicinskych postupu, nez ja. Ale ledacos clovek stale se dozvida... Treba o natlaku a uplatcich, ktere farmaceuticke firmy davaji lekarum. Jestli skutecne by se sporily penize verejne a soukrome, hodne medicinskych praktik by neexistovalo. Ale snad to nebyl tenhle pripad.
Co jsi chtela rict s touto odbornou a laickou verejnosti, moje znalosti cestiny mne nestaci. Skutecne bych byla velice rada, jestli nekdo co se vyzna, prezentoval soucasne nazory na pitocin...
22.9.2005 16:20:44
Šáry, protože si myslím, že laik tomu nerozumí, jeho informace jsou neúplné. Dovedu pochopit, že někdo chce naprosto přirozený porod, ale diskuse o tom, jak medikovat porod, pokud jeho medikaci připustím mi přijde..no legrační, fakt.
22.9.2005 16:18:14
Nevím, jestli tak chabě cítíš češtinu, ale já jsem nepsala, že je někdo o někom říká, že je blbý. Já jsem psala o tom, že se tak může cítit rodička s dobrými pocity, které je dáno k úvaze, jestli ji náhodou zdravotní personál nepodvedl.Když budu žít velkou lásku a pak se dozvím, jak si ze mě dělal legraci,rp. mě podváděl, tak se budu cítit jako blbka, to je to, co jsem myslela. Takže o blbé klientce a zářném personálu a naopak, nepadlo ani slovo.

Bylo to o tom, co sleduješ tím, že již druhým dnem veřejně předpokládáš následující:Spokojená rodička mohla být podvedena personálem, který si celý porod lámal hlavu, jak jí zaškodit, až na to přišel a úlisným hanebným podvodem ji vmanipuloval do situace, kdy jí podal oxytocin, aniž ho kdy chtěla, což svědčí a deviaci, respektive neúctě k samostné podstatě světa. Cizinko, nepřipadáš si trochu jako komik?

Vědecké články a laická veřejnost, hezký téma. Z jakých pozic vedeš oponenturu, z toho, co ti vyplivne Google a ty to během zářijového odpoledne vyhodnotíš? Dobře,dobře,dobře.
Šáry
  • 
22.9.2005 16:03:27
Libiku,

proč si myslíš, že debata laiků o syntetických hormonech je směšná?
Šáry
  • 
22.9.2005 16:02:39
Jířo,

já jsem v tomhle spíš na straně Cizinky než Libika. Libik je na můj vkus moc agresivní. Opravdu nevím, co je špatného na tom na něco se zeptat, a taky nechápu, jak by mi jediná otázka mohla zkazit krásnou vzpomínku na něco.

Jinak taky doufám, že na Bulovce bude všechno OK. Byla jsem se tam podívat a vypadají docela vstřícně ;o))

cizinka
  • 
22.9.2005 16:00:35
Jiro, ale kde jsi ode mne vycetla proboha, ze neverim, ze nekdo muze skutecne krasne porodit v porodnici i pres ty drobne chyby. (Zda se mi, ze nedavno psala jsem neco uplne opacneho) Ani zatim nevime, jestli to byla chyba, tak co vyvadite? Napsala jsem te nekdy ze te neverim? O co te jde? Sama jsi psala ze jsi narocna, asi o porodu hodne informovala jsi. Proc by nejake informace, diskuse o ZATIM JEN MOZNYCH nedokonalostech mely by byt tabuizovane?
22.9.2005 15:54:45
Libiku jsi úžasně trpělivej člověk.Fakt.Mě to nějak nebaví.a z cizinky kvetu:-)))já si o našem zdravotnictví myslím svoje a kdybych mohla tak radši rodim doma,ale proč někdo nechápe,že můžou bejt maminky spokojený v naší porodnici??? jsem asi už těma hormonama nějak mimo.
Mě s enapříklad předloni PA ptala jestli mmi může píchnout Endometrin(či jak že s eto jmenuje)řekla jsme že ne a dostala sjem bylinkovou tinkturu.
tak doufám,že sem v únoru nebudu psát,že na Bulovku nikdy:-))))))))))))))
cizinka
  • 
22.9.2005 15:48:38
Kde jsem napsala ze je blba? Vedela co chce lepe nez vetsina zen, ktere jdou rodit. Jestli to by tady slo o "obalamuceni" kdo by za to mohl - klientka nebo profesional?
cizinka
  • 
22.9.2005 15:46:03
Libiku, netajim, ze v oblasti biochemii jsem laik. Ale odborne clanky jsem zvykla cist a jestli mne neco zajima, jdu si kouknout. Jestli chces mne opodstatnene zpochybnit, je to snadno. Dej v googleu, nebo v jinym vyhledaci slovni spojeni: pitocin placenta, pitocin postpartum depression. Vyjede te pres deset stranek odkazu. Vse precist opravdu nestihla jsem - jen tak asi jednou patou cast. Vybirej si ty odborne casopisy a pak napis na co jsi prisla. Slibuji te, ze neurazi mne zadna nova informace. Lide ctou, bavi se, studuji aby se neco dozvedeli. Cekala jsem den na reakce z lekarskych nebo farmaceutickych kruhu, nic neprislo, tak jsem chtela jen trochu nalit oleje do ohne. Zadny z vedeckych nalezu neni ani konecny ani definitivni. Hrozne je ne to, ze je lidi vedecke clanky kritizuji. Hrozne ze se jich nevsimaji.
22.9.2005 15:42:42
No jednoduše, myslím-li si, jak jsem frajersky porodila a šup, najednou mi chytrá cizinka ukázala, že mě vlastně obalamutili, takže jsem pěkná blbka a žádná šťastná rodička, co na tom nechápeš, milá empatická cizinko.

Slavná plzeňská porodnice je podpásová rána:)))))
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 177 [Dalších 57 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.