| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezva porod na Bulovce

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 177 [Dalších 47 >>]
cizinka
  • 
22.9.2005 15:38:07
Jiro a Libiku, ja vam skutecne preji. Z ceho soudite ze nepreji? Ale jak jedna otazka, ktera smeruje na spravnost postupu personalu muze zkazit hezkou vzpominku? Tato otazka nezpochybnuje cenu krasneho zazitku, nebo volbu anebo chovani matky, jak to s oblibou dela Libik. Muzete mne vysvetlit, proc nikdo muze drze napadat cenu zazitku porodu doma, anebo vycitat matce ze dostatecne nebranila se v nejake slavne plzenske porodnici? Proc nesmim se slusne ptat o okolnosti postupu personalu, ktery z informaci, ktere byly podany ve clanku, se zdal pochybny?
22.9.2005 15:26:56
Cizinko přej lidem,kterým se porod jejich dětí zdá být krásným.Já jsme moc ráda,že někomu s ena Bulovce rodilo dobře a s radostí tam pojedu i po třetí,i když ne do Capu.O to víc mě tyto porody těší:-)
22.9.2005 15:21:23
Cizinko, ty nevíš, jestli byla podvedena.
Navíc podvod je příliš zavádějící termín, v této zemi je to dokonce trestný čin. Chybí mi motiv, proč by jí sakra kdo podváděl.
V úvodu diskuse(hned ti zaplo, že by mohlo jít o oxytocin) jsi připustila, že víš prd o tom, jestli se používá něco jiného a jak to funguje, případně škodí.
To je odbočka k mému pochybování, že se jako dívky mnoha profesí opravdu můžeme bavit o aplikaci oxytocinu a dalších.....
Já nevím, jestli je tvůj vklad do diskuse o bezva porodu na Bulovce až tak úplně o úctě, když nemáš úctu k tomu, že někdo něco pozitivně prožil a je to jeho čistá vzpomínka.
cizinka
  • 
22.9.2005 14:56:24
Libiku, a jeste o absolutni pravde. Jestli bys zalistovala na stary clanek od Petry Z. "jak se rodi nadstandartne" tak asi bys zmenila nazor na to, ze touzim po nejakou absolutni definici dokonaleho porodu. Tam jsem vlastne obhajovala postoj zeny, ktera rodila cisarem a nekojila. Skutecne si myslim, ze kazdy musi dostat to, co vyhovuje jeho pranim, vzdelani, psychycke povaze a fyzyckym schopnostem. Jenom nemam rada, kdyz nekdo nedostane to, co se preje bez udani dulezitych duvodu. To vis, ta vecna otazka ucty...
cizinka
  • 
22.9.2005 14:50:10
A proc je smesna? Jestli nekdo vi neco odborneji, tak at promluvi. Tady bylo polozeno par otazek, na ktere bychom radi dockali odpovedi.
cizinka
  • 
22.9.2005 14:48:32
Libiku, nejde o zadnou absolutni pravdu. Lisaci vzpomina o svym porodu jako "bezva", tak asi ani podane hormony nezpusobili ji zadnou ujmu a zadnou depresi netrpi. Jde o pravdepodobnosti statisticke... I nejvice vynervovana rodicka pri normalnich okolnosti za 24 hodiny se uklidni, a bude schopna racionalne uvazovat.
Lide pisou tady clanky aby se diskutovalo a aby se sirily informace. Otazka je tou nejslusnejsi formou vyjadreni pochybnosti. A jestli i nahodou by se ukazalo, ze Lisaci byla podvedena kvuli tomu, ze nevedela, ze se jedna o pripravek hormonalni, anebo souhlasila ve chvili slabosti, tak zadnem pripade nedala bych ji to za vinu. Jenom dalsi zajemkyne o Bulovku by vedely, na co by mely davat pozor. Prece nevolam po pohrome na porodnici...
22.9.2005 14:21:32
Úplně mimo diskusi je odborná debata laiků o syntetických hormobech a jejich užití, myslím si, že je to trošku směšné.
22.9.2005 14:07:36
Ale ty se domníváš, že to mohl být oxytocin a cpeš jí, že personál zradil její porodní plán, čímž jí (asi nechtěně) můžeš ten porod otrávit.
Ty jsi brečela 16 hodin pocitem viny, že se ti tvým křikem dusilo dítě, jelikož ti to blbá PA takto podala(mně to přijde jako blbost, protože jsi velmi chytrá na to, abys věděla, že jsi nikoho neohrozila, ale prosím, říkáš to, bylo to tak, je mi to líto, tečka.)Ale mám radost, že na Bulovce někdo porodil a má z toho dobrý dojem. A je úplně jedno, jestli tam u toho lítala uklízečka Matylda se špinavým hadrem, PA byla neosobně-psychicky-nadřazená nebo jestli tam všichni podporovali východní porodní tance a nasvicovali stydkou štěrbinu pouze svitem luny.
Absolutní pravdu o dokonalém porodu nelze definovat, nemuže to udělat ani WHO, ani přední pražský porodník. Ale matka, je-li jí hezky a drží v náručí své dítě, snad může říct, to byl bezva porod.
cizinka
  • 
22.9.2005 14:02:40
A jeste Libiku, jak jsem tady naznacila uz par krat, pitocin zachranil urcite vice zivotu nez je promaril nebo zneprijemnil. Zadna fanaticka prirozenosti nejsem. Mozna Lisaci odpovi, a se dozvime, ze k jeho podani duvody byly. To byla opravdu jen otazka.
Petra, Dominik (3/04)
  • 
22.9.2005 13:47:55
Ahoj Blanko, mam takovej trochu soukromej dotaz - mohla bys napsat, kolik ten nadstandart stojí? díky
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 177 [Dalších 47 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.