| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezva porod na Bulovce

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 177 [Dalších 137 >>]
25.9.2005 11:30:38
Poprvé ho jen přejmenovaly z centra aktivního porodu na centrum alternativního porodu,protože z něj odešly původní zakladatelky.Taky princip CAPu se trochu změnil.A ted je zavřenej napořád,protože tam byl jistý malér,tak z něj udělali Family Unit.A vybavení CAPu je v normálních porodních sálech
Anka
  • 
25.9.2005 10:56:03
Teda čím vším jsem se tady musela prokousat, abych se dozvěděla něco o Bulovce, tomu by jeden nevěřil. Mám ji blízko, takže podruhé se tam asi vydám.
Minule jsem rodila v Podolí, protože jsem tam byla na jednom naléhavém vyšetřením a personál si mě naprosto získal.
Má zkušenost s holením- já se teda dole párkrát holila sama a vždy to skončilo zarostlými chlupy a záněty. Protože jsem rodila císařem, tak jsem samozřejmě oholena byla a musím říct, že sestřička to provedla velmi citlivě a hlavně vše dobře vydezinfikovala, takže žádný zánět nenastal. Takhle bych to sama určitě nezvládla. Tím ale nevstupuji do debaty o vhodnosti holení před porodem.
Jo a s nemicničním jídlem je to snad všude stejné, já nejsem vybíravá, ale to co jsem dostala v Podolí se snad ani nedá nazývat jídlem, vzpomínám si, jak jsme se s manželem smáli, že nechápeme, jak může někdo z kusu hovězího a rýže vytvořit něco tak odporného :-))).
No a ještě k té Bulovce, vzpomínám si, že jsem tam jednou byla na vyšetření po zamlklém potratu, převlíkala jsem se ve sprše, kde se proháněly rybenky a vyšetřující doktor mě volal na kozu sotva jsem si v té sprše stačila odložit kabát. To na mě příliš příznivý dojem neudělalo... Ale všude se může přihodit něco nemilého a já ráda dám na doporučení mamek z rodiny.
Mimochodem, proč se ten CAP pořád otvírá a zavírá? Já mám dojem, že už se to stalo dvakrát, ne?
Anka
25.9.2005 10:21:00
ty jo tak koukjám,že s ediskuze o porodu na Bulovce zvrtnul v rozebírání cizích špeků:-)já myslím,že je to věc každýho ne? At tlustek nebo hubenej,když je člověk fajn tak se schovávat nemusí ne.
Šáry
  • 
24.9.2005 23:33:16
Pavlo3,

já se ze všeho nejradši podívám na člověka, který vypadá harmonicky. Bez ohledu na to, jestli je tlustý nebo hubený. Který má na sobě oblečení, co mu padne, je na něm vidět, že ho rád nosí a že je vůbec rád na světě :o))

Asi se shodneme v tom, že nemusíme přehnanou péči o zevnějšek stejně jako přílišnou nedbalost. MOžná jsem reagovala na něco, co jsi ani tak nemyslela. Ale jsem trochu alergická na názory, že by měli na ulici vylézt jenom lidi, kteří vypadají dokonale, a ten, kdo dokonale nevypadá, tak snad jenom v jutovém pytli. ;o)) Asi se skutečně podívám radši na někoho bez špeků, ale na druhé straně, když se někdo se špeky, rozhodne jít po ulici v nějakém odhalujícím oblečení, tak mě to nebude drát a pokud je natolik sebevědomý, že se mu jeho tělo líbí i tak, tak mu to budu přát a budu jedině ráda. Je to ode mne trochu sobecké, přiznávám, protože se zakomplexovanými lidmi (ať už jsou tlustí nebo hubení) se mi jedná dost těžko.
24.9.2005 20:31:14
"..ze velka cast Nemek prezentuje svoje telo uplne jinym zpusobem nez Cesky a na svoje telo se vsem vsudy jsou pysni.."

A tak to zase, cizinko, to jo. To si všimli i v Česku :) (možná dokonce už za totáče na toto téma šlo dost fórů).

P.S.: Tím se nechci dotknout Němek, jenom to prostě tak je :))
cizinka
  • 
24.9.2005 19:52:39
Piotro, to je pravda. Skandinavky, treba, take se holi. Americanky, pokud vim, modu holeni prosadily. Legracni pro mne vypadalo jen to, ze v tom nejblizsim zapade od Ceska to vubec neni pravidlo.
24.9.2005 19:45:51
Tak na tohle bych chtěla jenom poznamenat, že ne všude na "západě" se neholí.
Žila jsem nějakou dobu v Anglii a můj tehdejší přítel, když byl u nás a viděl mladou holku s neoholeným podpažím, tak z toho měl šok.
Doufám, že to vyznělo věcně, mně je totiž jedno, jestli si někdo holí nebo neholí cokoliv na svém těle.
cizinka
  • 
24.9.2005 19:10:32
Pavlo3, s tou vyumelkovanou barbinou myslela jsem tak, ze clovek, ktery hodne se venuje svemu telu, nemusi hned budit kultivovany dojem. Jestli mam vybirat, kdo vypada kultivovaneji: studentka s vecnem strihem vlasu a neoholenyma nohama, nebo poulicni barbinka, ktere cele telo prvoplanove krici, ze nema zadne jine moznosti v zivote, nez se dobre provdat nebo prodat, tak nemela bych pochybnosti. Jestli je obdivujes ty, to nemohla jsem skutecne vedet, ani nenaznacila jsem to. Clovek vi o tom druhym jen to, co napsal, a prisuzovat nekomu nevyslovene myslenky je takovy interenetovy zlozvyk:-).
Francouzky a Italky mam take rada, vlastne pro tu neprvoplanovost. Ale i tam je totez - strasne zalezi na mista, odkud pochazi a kde zije, na socialni prislusnosti a pod.
A abych se vratila na puvodni myslenku o pyse na svym tele, tak nektere veci se tyka netolik vsesvetoveho vkusu, ale takovych jemnejsich kulturnich predstav, jak zena vnima svoje telo. Mezi Nemkama je chut si prezentovat jako silna a nezavisla zena. S tim se vaze to neholeni nekterych. Jinak vypadaji velice kultivovane a hygienicky, nikdy by mne nenapadlo ze vypadaji ledabyle.
24.9.2005 18:47:27
Jo, Cizinko, chci říct, že člověk, který se MIMO JINÉ věnuje svému VZHLEDU je kultivovanější. A za tím si stojím. Ale marně jsem hledala ve svých předešlých příspěvcích, kde že jsem psala, že obdivuju vyumělkovaný barbíny?
A taky si stojím za svým názorem ohledně vkusu těch Američanů nebo Němců, tím opravdu nemyslím, že Češi jsou na tom nějak super. Kam se hrabeme na Italy nebo Francouze :-)))
Třeba v Paříži jsem byla z lidí jak vypadali úplně u vytržení a rozhodně to nebylo drahé obleční co mě upoutalo, ale celkový vkus i originalita. Upravenost sladěnost atd. Nedá se to ani popsat. Potkáš třeba černošku, co má určitě hezkých pár kilo navíc, ale je tak krásná že na ni cívíš dvě stanice v metru :-)))
24.9.2005 18:36:26
Báro,sestřička Anička???Má dlouhý vlnitý vlasy a je mladá? A hrozně hodná? Já nějakou potkala loni v poradně a říkala,že na sále už nedělá:-( ale kéž by tam takové byly:-)))
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 177 [Dalších 137 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.