| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezva porod na Bulovce

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 177 [Dalších 97 >>]
ove, 28 tt
  • 
23.9.2005 12:33:27
Dík, znamenám si, zatím se srneček docela hbitě klubíčkluje sám, žebro nežebro, měchýř neměchýř...
ove
Apolena.
23.9.2005 12:07:13
Jo, s tím souhlasím - odpověděla jsem otázkou na dotaz, proč někdo odmítá klystýr a holení.
Takže někdo to odmítá proto, že mu to připadá zbytečné a nepříjemné (zbytečnou příjemnou věc bych určitě neodmítla :-)).
23.9.2005 11:56:59
sylvi díky:-))) já už jsem nějaká mimozní a zapomínám:-))))
Eva K
  • 
23.9.2005 11:55:31
Myslím, že pokud ti to připadá zbytečné, tak to vydržet nemusíš. Když to někomu připadá nepříjemné, ale potřebné, tak to vydrží. V tomhle na výběr dostaneš snad ve většině porodnic. Eva
Apolena.
23.9.2005 11:19:30
A proč bych měla "vydržet" něco, co je nepříjemné a podle mého názoru úplně zbytečné?
23.9.2005 11:15:28
Ten domácí miniklystýr se jmenuje Yal. Mně je holení putna - poprvé jsem oholená byla, u dalších dvou porodů ne (v porodnici, kde jsem rodila, se jaksi neholí... a já se doma holím v jiných místech, než mě holili prvně v porodnici ;o) ). Klystýr ani Yal jsem neměla ani jednou, pokaždý jsem před porodem lítala na záchod, pokaždý jsem se při porodu hezky nacpala (no, vždycky mě chytla žravá, no...), ani jednou jsem se nepo. Mám kamarádku, která se po i po klystýru, takže kdo nemá štěstí, stejně má smůlu ;o)

S.
PajaMM
23.9.2005 11:09:20
Ahoj Heleno.

Ja ti taky napisu svuj nazor - ja v predporodnim planu mela, ze nalev bych si prala, holeni ne.
Holila jsem se totiz sama, takze to bylo vyresene.
A v den porodu jsem byla na WC asi 20x, takze jsem byla vyprazdnena az az:-) A ten nalev mi dat nestihli, po prijezdu do porodnice jsem sla hned tlacit...

A myslim, ze oboje je jen a jen veci nazoru kazde z nas. Ano, holeni je jednodussi z hlediska siti - ale proc by to mela zena delat, kdyz nechce?
A nalev je to stejne. Musi ona sama vedet, co chce a co ne...
23.9.2005 11:07:42
Heleno holí se řekla bych většina maminek sama doma.A řeknu ti holit bych se nenechala.Párkrát jsme to dělala na praxi v porodnici a rodičky litovala.Přirození je moje a nevim co by ho má břitvou nekdo cizí holit.Když ti to nevadí tak je to tvoje věc.Stejně jako je věc ostatních,že se holit nechtějí nechat.A klystýr.Já ho poprvé měla a po:-)druhé to nestihli.Mě osobně nijak nevadil,ale jsem ráda,že po druhé jsme ho neměla.Doma si m,ůže každá maminka použít gel na domácí klystýr(jé jak on se jmenuje?? ach jo ty hormony:-))
a já teda nevím já osobně jsem toho u porodu moc nesnědla,takže jsem se ne po...
Helena
  • 
23.9.2005 10:51:37
Nevim, ale nechapu odmitnuti holeni a klistyru. Ja vim,ze je to kazdeho osobni vec,ale myslim si ,ze trocha nepohodli mi zas tak neublizi. S prominutim p....t
pri tlaceni bych nechtela, at jsou na to sestry i lekari zvykli nebo ne. A holeni je snad pohodlnejsi v pripade siti. Nevim nechapu, je to muj osobni nazor a mozna se na me sesypete, ale kdyz vydrzite porod tak tech par neprijemnych minut u klistyru nebo holeni vydrzite taky..
Eva K
  • 
23.9.2005 10:02:43
Ještě je otázka, zda přítomnost duly nemá pozitivní vliv na podávání zbytečné medikace, už jen tím že tam je. Květa mi Bulovku chválila, plán tam dodržují.
S těmi léky máš pravdu, mám v rodině lékařku, věčně nám vnucuje nějaké krámy od prodejců léčiv, vitamíny zdarma, poukazy do lékáren apod.. Gynekolog mi už 3x dělal utrazvuk a doporučil mi užívat umělé vitamíny, přestože je vše v pořádku. Obvoďák mi předepsal Zirtec, aniž by mi udělali testy, zda mám skutečně alergii. Každé lékařské doporučení si ověřuji na internetu či jinde a prověřuji ho zdravím rozumem. V dnešní době je to nutnost, svět je zaplavený prášky a je v tom příliš mnoho peněz a pro mnohé je to snadné řešení, takže se to asi tak hned nezmění. Tak to vidím já. Eva
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 177 [Dalších 97 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.