| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezva porod na Bulovce

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 177 [Dalších 87 >>]
cizinka
  • 
23.9.2005 9:59:05
Sylvo S, ach tak:-). Ja jsem mivala prvni tyden takovy vztek po kojeni, ze jsem nemohla s nikim mluvit. Dobry bylo jen to, ze mam takoveho manzele, ktery z vlastni iniciativy moc nenamluvi, tak ani si toho nevsiml:-).
Eva K
  • 
23.9.2005 9:43:09
Je mi jasné, jak to myslíš. Tahle diskuse asi nikam nevede.. Eva
Eva K
  • 
23.9.2005 9:39:31
Myslím, že i laici si můžou o oxytocinu popovídat, obzvlášť když se to některých z nás bude za chvíli týkat a můžou usměrnit postup personálu. A myslím, že díky dnešním možnostem může i laik získat přehled k danému tématu a je fajn získat i další podněty.
Eva
Eva K
  • 
23.9.2005 9:35:46
Myslím, že na rodině je problém říct svůj názor, aniž by ostatní měli pocit, že jim říkáš, co mají dělat nebo to vnímali jako kritiku.
A jestli té mamině podstrčili rafinovaně oxytocin nebo ne, se můžeme odhadovat do nekonečna a na nic nepřijdeme:-).
Eva
Apolena.
23.9.2005 9:29:28
Cizinko,
to vůbec nebyla divná nálada, to byla naprosto normální reakce na to, že chlapi využili příležitosti a vyflákli se na domácnost :-).
cizinka
  • 
23.9.2005 8:08:41
Sylvo S, mas pravdu, ja jsem te meopravovala, jen upresnila - mezi poporodni depresi a psychozou je rozdil, jak i vubec mezi temi nemocemi ne porodniho puvodu. To jsem prece nepsala. A ze jsi mela nejake divne nalady po porodu to je take normalni. Teoreticky jsi mohla dostat i ty nejtezsi onemocneni, jak jsem psala, jde o statisticke pravdepodobnosti. To znamena, ze poporodni deprese (ty jsi to asi nemela) postihaji vsich zeny, ty co mely umely oxytocin i ty co nemeli. Jen ze u nemedikalizovanych porodu takove poruchy se projevuje vzacneji.
Cora
  • 
23.9.2005 1:08:55
Teda Libiku, to je přesny.Souhlasím
Apolena.
22.9.2005 23:08:02
Cizinko,
rozhodně jsem nechtěla nic bagatelizovat, tím méně poporodní depresi. Nejsem odborník, lovila jsem v paměti, a taky jsem to chtěla napsat co nejjednodušeji.
Ale podle toho, co v paměti uvízlo, je mezi poporodní depresí a laktační psychózou opravdu velký rozdíl.
Mimochodem já jsem rodila doma a neměla jsem nic z uvedených lahůdek (dokonce ani to blues, o kterém se tvrdí, že ho mají po porodu všechny ženy). Zato jsem měla poporodní vztek, a řádnej, když jsem asi po 2-3 dnech procitla z vytržení nad tím, že je porod taková brnkačka a uviděla jsem neskutečnej binec, poznámky v žákovské ("nenapsal domácí úkol"), žíznivé a hladové psy atd.
cizinka
  • 
22.9.2005 20:08:37
Jiro, uz nevim proc diskutujeme. Jestli informace pred porodem jsou dulezite, tak asi neni hrich o nich diskutovat? Zvlast, kdyz diskutujici udrzuje vsi slusnost pri vyjadreni sve pochybnosti. Ja jsem take frustrovana intelektualka, pred porodem cetla jsem jako blazen. Nebylo to mne na rozdil od tebe nic platny, obranit si nedokazala, a proto pro mne nebylo by snadny nekomu naznacit, ze jestli v treti fazi porodu k nicemu prikyvl, tak muze za to sam. Jsou za nami to proste rozdilne zkusenosti. Sklanim te po celym svete rozsirene myslence, ze porodni plan je dulezity, a sestavuje proto, aby se dodrzoval pokud se nevyskytne zadne duvody odchylit. Totiz celosvetova porodnicka literatura uznava, ze rodicka byva omamena, a se zda, ze je ji vse jedno. Opiram se o ceske zakony, ktere rikaji o pravu pacienta se dozvit o vsech zmenach terapeutickych postupu. Stejne tak PA ma povinnost zrozumitelnym zpusobem vysvetlit svuj postup. JESTLI PA to neudelala (to zatim NEVIME), stoji to za kritiku. V jakym smyslu dulezita v teto diskusi je tvoje poznamka, ze prvorodicka ma se informovat vseobecnym zpusobem, nedokazala jsem pochopit.
Jestli nekomu porod se libil, a povedlo se mu dopracovat do euforickeho konce, to je super, a zadna kritika praci PA tomuto zazitku neuskodi. Alespon podle me logiky.
22.9.2005 19:42:06
Cizinko já vím,já vím že se na oxytocin ptal někdo jiný a vím,že paní co psala o porodu ho nechtěla.Taky jsme jen napsla,že když nebudu jako prvorodička a laik vědět co je to oxYtocin,tak mi přijde lepší že se mě zeptají všeobecně.A pokud budu chtít vědět co to něco je a co způsobuje tak se zeptám.Ale já osobně teda po pordu všechnu sílu soustředila do miminka a řešit co to něco je bych nechtěla..Mám to štěstí že to vím,tak rovnou řeknu že nic nechci.
a chápu že personál má být milý,vstřícný,ochotný a informovat atd.Ale taky si plno věcí zjistím sama.Před prvním porodem jsem nedělala nic jinýho než zjištovala fakta a různé paragrafy a názvy léků a neléků atd.
Ale hlavně si myslím,že je prostě důležité,že se rodičce porod líbil.To je celý.
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 177 [Dalších 87 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.