| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nohy do X nebo do O? Ploché nohy?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 43 [Dalších 13 >>]
28.9.2005 22:14:13
Lízo,
jak to máš zařízené, že praktického lékaře nemáš? Máš svojí zdravotní dokumentaci (tu, co ti vedl praktický lékař ještě, když jsi ho měla) doma? My s manželem přemýšlíme, jak to udělat. Přestěhovali jsme se, dokumentace je 100 km daleko, a když jsme nemocní, tak manžel chodí do jakéhosi soukromého zdrav. zařízení, které mají hrazené od zaměstnavatele, přímo k danému specialistovi a já zatím nechodím nikam. Akorát manžel by tu zdravotní dokumentaci docela potřeboval (jen tak doma a že když by bylo třeba, tak by jí vzal k Dr. s sebou).
Jo, a dobrého rodinného pediatra bych brala všema deseti. Hlavně takového (pominu-li odborné kvality), u kterého bych nemusela s nemocným dítětem sedět v čekárně (vůbec nemluvě o tom, že nemocné dítě má ležet v posteli a ne trajdat někde po doktorech) a mohla mu zavolat na mobil třeba v 11 večer, když by malá měla nejaký akutní problém, nebo o víkendu. Nevíš o někom takovém :)? (jsme z Prahy a zaplatím, kolik si řekne :)
Líza
28.9.2005 22:12:07
To zní jako dobrá fabrika...
Milada.
28.9.2005 22:09:26
Vis Lizo,

ja si ted nadavam, ze jsem si neco o plochych nohach mela zjistit, mela jsem uz tenkrat (leden 2004) jit se synem nekam na ortopedii, hned jak rekla, ze ma ploche nohy. Takhle se to resi UPLNOU nahodou koncem srpna 2005. Vic jak rok uz mohl mit ty vlozky.

Kdyz mel syn petiletou prohlidku a zkousela mu sestra oci, taky to bylo velmi rychle, nebyl cas. Tehdy si mne pozvali na 5letitou u syna (napr. v ramci toho bylo ockovani, postavu si mel nakreslit DOMA! a aby se to tam urychlilo, mel obrazek jen prinest) a zaroven s tim byla sestinedelni u dcery...tak jsem proste sla pak asi za tri mesice na normalni ocni, aby mu to zkontrolovali znova, abych mela jistotu. Z moji strany jsou nejake bryle, proste jsem mela strach, ze pri te petilete to vzali hopem, neverila jsem tomu... Oci ma kluk opravdu OK, ovsem tu ortopedii - to jsem zanedbala, verila jsem tomu, ona tomu opravdu neprilozila zadny vyznam, rekla ze je to NORMALNI.

Nebo se to mohlo za ten vic jak rok treba zhorsit? Pokud ano, tak by to dr. zjistila (mozna) pri te devitilete, ktera vsak bude zrejme? delana stejnym zpusobem, tj. se tridou. Vzhledem k odkladu meho syna to vsak bude az v 10 letech.
Líza
28.9.2005 21:52:15
Panebože :-(((((((
No to asi nemá cenu mluvit o tom, že se jaksi u té prohlídky, aby vůbec byla co k čemu, přítomnost rodičů předpokládá, žejo... že sedmileté dítě o sobě spoustu věcí ani neřekne ani kolikrát neví (a to nemyslím jen poměrně snadno ověřitelné plomby).

No nevím, jestli bych přežila jediného pediatra, kterého si nemůžu vybrat. Asi bych musela, co :-(, ale kleplo by mě. Já jsem fakt na doktory náročná (až tak že praktického lékaře vůbec nemám, protože mi žádný nevyhovuje....škoda že naše pediatrička není rodinná lékařka :-))))
Milada.
28.9.2005 16:36:51
Lizo,

jo u nas, ve meste s jednim pediatrem, je stredovek. Separatne na sedmiletou prohlidku si pediatr zve pouze deti, co nechodi do mistni skoly. Jinak jdou proste vsichni najednou, cela trida. Muj syn sel tedy na sedmiletou az v osmi, protoze mel odklad.
A ty deti, ktere nechodej k mistni dr. maji ten den, kdy je ta prohlidka, volno ze skoly, nebo, kdyz si je rodice nemohou nechat doma, jsou v jine tride.
Líza
28.9.2005 15:49:43
No u nás to je tak, že ortoped tam má jednou týdně přímo někoho, kdo mu ty otisky dělá a objednávají to rovnou z ordinace. Jinak je to asi totéž.
Ale ta prohlídka mě zaujala. Jak to myslíš, hromadná prohlídka se školou? Na 7-letou prohlídku přece jde k dítě k registrujícímu pediatrovi, ne? Takové to hromadné nahánění stáda dětí bez trochy soukromí do ordinace, bez rodičů, kteří by mohli podat nějakou relevantní informaci, jsem považovala za přežitek hlubokého dávnověku... Jestli mi takhle Verču někam povlečou, to bych se na to podívala.
Milada.
28.9.2005 15:45:16
Lizo,

a je to takhle normalni postup? Nam dr. na ortopedii napsala akorat ten poukaz na vlozky do bot a mame si dojit do prodejen (od nas je ta nejblizsi na Hradcanske v metru) a tam teprve budou synovi ten otisk delat. Bohuzel u nas se to zrejme zanedbalo. Pediatricka pri prohlidce v 1. tride rekla, ze ma plochy nohy, ale ze v tomhle veku je to OK. Podotykam, ze tato prohlidka mela byt ta v 7 letech. Dr. si proste vezme vsechny prvnaky najednou, jde tam s nima ucitelka, ktera je kroti v cekarne a dr. si je bere po skupinkach do ordinace. Skupinka je asi tak 5 deti. V cuku letu je necha vsechny svleknout, koukne jim na nohy, zapise si do PC napr. ploche nohy. Pak v cuku letu je zkouska oci, ctou ty radky..pak se kazdyho zepta, zda ma plombu a kolik. Podotykam, ze jsou to prvnaci (delalo se to v lednu prvni tridy), nekteri mozna ani nevedi CO to plomba je a KOLIK ze jich to dite ma taky moc nevedej.

Ja byla jako jeden z mala rodicu te prohlidce pritomna, protoze muj syn mel tou dobou asi 4 dny sundanou sadru na noze a jeste dost spatne chodil. Takze jsem se domluvila s pani ucitelkou i s dr. ze ho tam odvezu. Jit ze skoly na stredisko a pak zase zpet do skoly by s tou nohou totiz moc nezvladl. Takze jsem docela zirala, jak to bylo vsechno honem honem.. Ploche nohy jsem tedy neresila, kdyz je v tomhle veku normalni (i kdyz tim, ze syn mel odklad tak to vlastne u nej byla uz prohlidka v 8mi letech). Ted v srpnu jsme byli ovsem v soukromem zdravotnickem zarizeni (kvuli vyslovnosti), kde se na nej podival prvni dr. a hned - ma ploche nohy, chodite nekam? Ma vlozky? Ja koukala jak puk. No a ted v zari jsme hned naklusali na ortopedii, dr. rekla: plocha noha a jeste jako nejak ten palec nebo co vtoceny dovnitr a napsala nam ten poukaz/recept nebo jak se to jmenuje. Jeste jsme se tam ovsem nedostali, hruza..za chvili nam ten poukaz propadne. Musim to zaridit pristi tyden..
Líza
28.9.2005 15:30:48
Fuj.
:-((
Jaga10, syn, 3 roky
  • 
28.9.2005 14:57:06
Právě jsem zjistila, co chtěli zjistit : nádor kosti. Br.
Líza
28.9.2005 14:54:15
Jago, moc mi není jasné, co hodlá z rtg zjistit. Při vyšetření na ortopedii moje dcera dělala takové otisky šlapek ve stoje, podle nich potom i dělali vložky do bot. Rtg ortoped vůbec nechtěl.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 43 [Dalších 13 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.