| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nohy do X nebo do O? Ploché nohy?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 43 [Dalších 3 >>]
Jaga10, syn, 3 roky
  • 
28.9.2005 14:42:10
Trošku z jiného soudku: lékařka na moji stížnost, že synek v noci pláče kvůli bolesti nohou(plosky, jednostranně), konstatovala, že má ploché nohy a ať bolesti tlumíme léky a poslala na nás na rtg - s negativním výsledkem.To bylo před rokem. Někdy má třeba čtvrt roku pokoj, teď si stěžuje skoro denně. Nemáte s tím nějakou zkušenost?
28.9.2005 13:44:19
Tak s tými papučkami by si synovi asi veľmi nepomohla. Pokiaľ ja viem, tak na vývoj nožičiek sú úplne nevhodné. Pre batoľatá aj väčšie deti sa odporúča buď chodiť a loziť na boso hlavne po nerovnom teréne alebo koberci. Malé deti spontánne pri lození a chôdzi vystierajú a krčia pršteky na nohách, tým si posilňujú klenby nôh a pri chôdzi si zase masírujú nožičky. A ak už má mať doma dieťa niečo obuté, hlavne pri rovných dlážkach (dlažba, linoleum..), tak určite radšej ortopedické topánočky alebo sandálky.
Katka...
28.9.2005 11:27:19
Simčo, synovi ortopéd přímo doporučil sezení v tureckém sedu, takže si myslím, že na tom není nic špatného.
27.9.2005 20:16:44
Chacha, tady taky Kamila s čerstvě tříletým synem :-)))
To se povedlo :-)

Vojta má Xka už delší dobu a moje máma do mě furt hučí, že je to tím, že nenosí doma bačkůrky... Už jsem byla fakt nahlodaná, že to na tříleté prohlídce musím probrat s doktorkou... Ale uklidňovala jsem se, že má Xka po mě :-) A jak teď koukám, tak možná ještě bude mít nožky úplně normální :-)
Kaca
  • 
27.9.2005 18:05:42
Hm, oba tyhle sedy se používají při meditacích - teda, sedí se spíš na patách, než mezi nima. Na turka je to poloha nejblíž tzv. lotosovému sedu, upravená pro západní lidi, kteří prý mají horší kyčelní pohyblivost. Podle mě v tom problém není, pokud má dítě v turkovi či na patách rovný záda (což většinou spontánně nemá)
Evča, 2 neposedové
  • 
27.9.2005 17:04:07
Simčo, nevím, co poradit. Nejsem odborník a navíc z vlastní zkušenosti vím, že staršímu jsme pořád říkali, že nemá klečet mezi patami, ale za chvíli byl v téhle poloze znova... a znova... a tak pořád dokola. Takže - zkus dceři připomínat, že by tak neměla sedět - aspoň ne pořád - ale jestli máš tak "poslušný" dítě jako já, tak to bude málo platný :-/

Synáček měl ty iksky fakt příšerný, byla jsem z něj nešťastná. Když měl kolínka u sebe, tak měl paty dobrých 20 cm od sebe- hrůza. A přesto se to NĚJAK samo spravilo - bez jakékoliv naší snahy, bez zásahu doktorů, bez cvičení... Takže taky držím palce.

27.9.2005 14:05:04
tohle - o tom postupném tvarování nohou - jsem už někdy četla....
Já se chtěla ale zeptat k tomu sezení - naše malá zase sedí pořád "na Turka". Myslíte, že je to lepší, než "mezi patami", nebo bych ji měla nutit aby polohy při sedu střídala? Ona si "na Turka" sedá i na židli, když třeba píše úkoly a to se mi moc nelíbí....
S.
27.9.2005 13:37:36
Náš nejmladší syn vždy seděl v kleče se zadečkem mezi patami. Ale od ortopeda jsem se dozvěděla, že to není pro něj dobré a že ho to máme odnaučit - kvůli správnému vývoji nohou. S tímto posezem si hrál a na všechno dosáhl a byl mobilní, s jiným to nelze a dělá mu to velké problémy. Všimla jsem si, že i když mu říkáme, jak má sedět a on si tak sedne, tak jakmile si myslí, že ho nevidíme, okamžitě jde zase zpátky do kleku.
Lucka
  • 
27.9.2005 13:25:43
Jejda, tak to se těším, že budu taky pyšňoch za pár let :o) Manžel má totiž nožičky jak z plakátu a já mám lehké iksky, takže jsem se obávala, že syn zdědil iksáče po mně :o)

L.
Evča, 2 neposedové
  • 
27.9.2005 12:24:30
Jojo, ten vývoj je podivný a úsměvný, ale asi na tom něco bude. Oba mí synové měli nejdřív nohy do O jako kovbojové. Sotva se to jakžtakž narovnalo, začalo se to křivit do X. Navíc starší syn moc rád "seděl" vkleče = jako když si člověk klekne, ale zadečkem si sedme mezi paty. Takže to X bylo skutečně velmi důkladné. Dnes je mu 15 a nohy má už hodně let krááásně rovné, pěkně svalnaté a hezky mužsky tvarované (Jojo, mateřská pýcha :-)) Mladší synek už téměř vyrostl z X-období a začíná mít také normální rovné klukovské nohy :-) Takže žádný strach.

Pro úplnost dodávám, že oba synové vždy jedli hodně jogurtů, mléčných výrobků, ovesných vloček a dalších zdravých věcí. Vždycky jsme se dost hýbali, jezdili na kole, chodili na pořádné túry atd. Takže žádná podvýživa nebo tloušťka, žádné ochablé svalstvo :-)
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 43 [Dalších 3 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.