| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nákup výbavy a oblečení

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 120 [Dalších 20 >>]
Rosie
8.11.2005 8:21:44
Jenom malou poznámečku k oblečení. Ono to, co mají Vietnamci na svých tržnicích, pochází z naprosto stejných zdrojů, jako "normální" oblečení z kamenných obchodů. Pouze na tržnici je to levnější. Mám potvrzeno z několika důvěryhodných zdrojů, že v Číně jsou velké tovární haly, kdy v jednom odděleném prostoru sjíždí z pásů značkové oblečení a v druhém prostoru to obyčejnější. Takže si nevyberete. Já mám děti odrostlé miminkovským oblečením, před 7 lety byl v sekáčích - alespoň tady na sídlišti -slušný výběr právě pro miminka, koupila jsem tam několik snad vůbec nenošených dupaček. Pro starší děti je to už horší, to jsem si tam moc nevybrala. Miminka to tolik nezničí, maximálně je na tom sem tam flíček a tomu se stejně nevyhnete. A já tam kupovala i body a v pohodě jsem to vyvářela, dokonce v prádelním hrnci, protože pračka měla dlouhou dobu poruchu a na nejvyšší teplotu prostě neprala. Ono když se přijde do sekáče, tak je poznat, jak je veden - pokud to byl styl hrabárna s velkými koši a prodavačka kouřila jako o závod, tak jsem se mezi dveřma otočila a šla pryč. Ale je to jen můj náhled na věc, nic víc.
Olina
  • 
8.11.2005 7:15:04
Ahoj Mirko s romantickou přezdívkou. Já taky pořád váhám mezi novými věcmi z kamenných obchodů, protože jejich kvalita nebo bezpečnost může také být pomyslná (viz solidní oblečení s otvorem na hlavu malou jako kuželka) a levnými věcmi, kde je ta pomyslnost téměř jistotou. Tady nejsou jen plísně a breberky, ale i chemie při zpracování látek a v tom jsou orientálci dost laxní, k sobě i jiným.
Snažím se maximalizovat vzájemné vypůjčování, i když pro mě je to snadné, když neplánujeme další. Ale všechno co se dalo jsem darovala, někdy i lidem, které vůbec neznám, protože chci pomoct někomu, kdo to potřebuje a já jsem to tenkrát moc potřebovala. Ale bylo mi u toho, jako kdybych jim dávala kousky našeho miláčka :o).
Předností použitého oblečení je dle mého názoru skutečnost, že už je vytahaný a tím pádem se lépe obléká.
Tímto s tebou nebou nepolemizuji anóbrž souhlasím.
Carlin, dcera5 let
  • 
8.11.2005 7:06:09
Tak u nás se problémy s ekzémem vyskytly a lékař nám doporučil používat POUZE starší a oprané věci - nic nového. Naštěstí mám dvě starší sestry, každá má tři děti, takže u nás se dědí banánové krabice plné hadříků pro děti, kde jsou věci i po nás. Každá něco starého či nepoužívaného nebo nehezkého vyhodí a zase přidá něco, co koupila nebo dostala nové. Zcela nové kupuju jen botky.
Olina
  • 
8.11.2005 7:01:44
To mě pobavilo. Troje dupačky při osmi divokých stolicích za den. Každé dítě je jiné. Když jsem ho nosila, tak jsem si říkala: "Na co tolik oblečení? Mimino přece nechodí ven, aby se umazalo."
Přednost darů a obnošeného oblečení od příbuzných a známých(Vietnamci a sekáč pro novorozence nevím, já asi ne) vidím především v tom, že jsi připravená na nejrůznější eventuality. Jasně, že to všechno neunosíme.
Mateřství je plné pochybností a nejistot a já se raději pojistím.
Olina
  • 
8.11.2005 6:55:44
Za jak dlouho myslíš to bude plné roztočů u tebe?
8.11.2005 0:29:50
Týno, osvětlovala jsem SVŮJ náhled na danou věc. Mé doporučení v tomto případě nešetřit je směřované k ženám, které si mohou dovolit nešetřit. Je jasné, že když má člověk hluboko do kapsy, tak že to šolichá všelijak, třeba i od Vietnamců, a autosedačky z bazaru atd. Jasně, je to laický náhled. Ale vycházím při něm z toho, co je známé o plísních - že se rozšiřují používáním společné obuvi, ale taky společného ručníku! apod. Jasně, je to moje intuice, nemám to nastudované, a promiň - jsem přesvědčená, že jsou důležitější věci týkající se dětí, které by si měli rodiče nastudovat (pokud se jich vyloženě ekzémy a alergie netýkají). Ostatně - kdo má intuici nastavenou jinak a do sekáče půjde nakupovat na novorozeně přes přetékající peněženku, tak asi na nějaké tlachy nějaké diskutérky z Rodiny bude stejně dlabat, žejo:-)
Neber to jako nějaké omezování osobní svobody kohokoliv, mně je srdečně jedno, jak si kdo obléká dítě.
M.
Hanka, Tomík 2 roky
  • 
7.11.2005 23:36:17
Tedy já naprosto souhlasím s matkou se třemi dětmi. Všechno kupuji nové, většinou neznačkové (je to levnější) - také bychom chtěli tři děti, ale druhé budeme mít určitě, takže se snažím kupovat neutrální barvy a počítat s tím, aby to mohla nosit případně i holčička (až se narodí, bude výbavičku mít - dokoupím jen sem tam nějaké šatičky a pokud to bude kluk, tak je úplně vystaráno, tudíž všechny pořizovací ceny dělím dvěma). Při půjčování od kamarádek bych nevěděla co čí je a komu co vracet, už takhle vymýšlím systém, jak to uložit (málo místa) tak, abych po narození druhého dítěte všechno našla. A ze sekáče bych na novorozeně nekoupila vůbec nic (nevím kdo to nosil a kde se to válelo, lze to pouze vyprat, nikoliv vyvařit) a pro starší bych tam určitě nekupovala body a pyžamko. Nějak se mi nelíbí mít onošené věci po bůhvíkom přímo na těle. Rozhodně se ale vyplatí nakoupit tam kalhoty a bundičky, zvlášť když teď pořád prší a z každé procházky se vracíme jako čunče. A přidávám se i k názoru, že na novorozeně toho opravdu není tolik potřeba - vystačili jsme s overálkama - na spaní, na hraní, ... geniální vynález, obzvlášť ty na zip. Až když začal lézt, tak jsme začali s body a tepláčkama. A na novorozeně nám stačilo těch overálků pár od každé velikosti - když se umazaly všechny od té akutální, tak jsem vždy sáhla do zásobičky o číslo větší a holt jsem častěji prala. Máme pár hadříků, ale v sekáči jsem na novorozeně rozhodně nenakupovala.
Tyna
  • 
7.11.2005 21:39:35
Mirko ohanet se tu strachem s ekzemu a vyrazek ze strachu, ze by to tve malicke po pouzitem obleceni ze sekace chytilo neni na miste. Zkus si nastudovat neco o vyrazkach a ekzemech a hned budes mit jasno. Tyna
7.11.2005 20:36:57
A taky počítej s tím, že tam dostávají zboží jednou za půl roku (nepřeháním), takže když přijdeš ve špatnou dobu, tak sice najdeš možná kousky, které by se ti líbily, ale ne v tvojí velikosti :(( (tak jsem aspoň pochodila odehdá já.. :(
Jinak dobrý těhotenský butik je i Tveret (Dětská pasáž - mezi Karlákem a Vodičkovou).
7.11.2005 20:23:02
No, přidám se se svým hlediskem. Mně připadalo dost blbý kupovat na křehoučký, mrňavoučký a choulostivý miminko věci ze sekáče. Říkala jsem si - vyvařit to nejde (myslím třeba samet) - a kdoví, jestli původní majitel neměl třeba nějaký ekzém, vyrážky... Zkrátka, aby to moje robě nechytilo taky. Takže první rok nebo dva jsem kupovala oblečení nové, případně si půjčovala z "adresných" zdrojů (kde jsem věděla, že není žádný problém, žádná infekce a tak). Možná to trochu leze do peněz, ale v téhle oblasti bych nešetřila (pokud bych si mohla dovolit kupovat nové věci). Samozřejmě když je imunita dítěte vyvinutější a rodič ví, že nemá žádné problémy typu ekzém, tak pak už je sekáč dobrý zdroj. Teda býval. Teď bych řekla, že se výběr kapánek umenšuje a že už je trochu problém něco sehnat. Nicméně já stále ještě na kluka většinu věcí kupuju v sekáči. Na nové značkové věci nemám - a řekla bych, že v sekáčích bývají oblečeníčka přece jen kvalitnější a zdravotně vhodnější než na tržnicích.
Ale třeba postýlky nebo židličku jsme měli z druhé ruky - a když vidím ten výběr kočárů v bazarech, tak čekat dneska mimčo, klidně pořídím kočár z bazaru taky. S autosedačkami je to méně jednoznačné - když jsou penízky, určitě je vhodnější koupit novou a kvalitní - kvůli bezpečnosti. Co se týče nábytku, ten bych kupovala taky nejradši nový, značkový, s kulatými rohy, ale - starý český Univerzal slouží taky dobře:-)
Co se týče vaničky, tak u nás to bylo jasné - bydleli jsme ve stařičkém domě, s koupelnou velmi ošklivou, s obrovitým oknem těsně nad vanou, se starou plynovou karmou a s vanou nějakých třicet let obrůstanou kamencem, takže jsme naše miminčátko logicky koupali v dětské vaničce v poněkud útulnější kuchyni na stole... Jo jo, to byly krušné začátky... Ačkoliv - jedna o něco starší známá "začínala" kdysi někde na východním Slovensku, a to bylo ještě horší: praní na valše, máchání v potoce, suchý záchod... Tak to proti tomu jsme měli byt ještě luxusní:-)
M.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 120 [Dalších 20 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.