| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nákup výbavy a oblečení

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 120 [Dalších 50 >>]
markéta, Tereza 7/03
  • 
8.11.2005 14:18:34
Dokud byla holka mimčo, na matraci se mi nikdy nepročůrala. Takové ty neigelitové plínky mají vyšší absorpční schopnost, tak ty jsem jí dávala na noc, ty igelitové přes den. Při tomhle systému se nikdy nepročůrala ven. Než jsem na tohle přišla, občas se mi pročůrala. Ale já to dělala tak, že na matraci byla nadvakrát přeložená taková ta velká bavlněná osuška a na tom prostěradlo a to stačilo. Když třeba měla přes den tu igelitovou plínku a spala nezvykle dlouho, nadzvedla jsem jí zadeček a šoupla pod ní takovou tu přebalovací podložku.
Teď má dcera plínky jen na noc. Zatím jí má skoro každé ráno mokrou, takže noc bez plínky neřeším. Až bychom to začli zkoušet, dala bych igelit, nato zase tu bavlněnou osušku, možná ještě froté ručník a na to prostěradlo. Ale dávat mimču igelit mi připadá zbytečně předčasné. Alespoň u nás to tak bylo. I když je fakt, že kluci se asi pročůrají častěji, když se jim pindík posune ke straně plínky :-))
Eva K, 20tt
  • 
8.11.2005 14:15:19
Až děti budou, jistě zjistím spoustu věcí:-). Navíc chceme tři. Díky za typ. Pro to nejmenší chci nevietnamské věci, pak už asi nebudu tak punklich.
Určitě co je na těle přímo je nejdůležitější. "Naštěstí" má moje dodavatelka poděděného oblečení obě holky alergičky a na to obleční reakci neměly, tak snad to bude v pohodě.
Eva
8.11.2005 14:06:47
Igelit je blbost, dítě se na tom potí...Mně se teda ani jedno z dětí na matraci nikdy nepročůralo, ale měla jsem a mám takovou tu nepromokavou bavlněnou podložku, už to prodávají normálně nebo se to koupí tam kde prodávají matrace jako chránič matrací....Já sama bych teda na igelitu taky spát nechtěla...
Já tenchránič extra do postýlky kupovala v Německu, je to takovej silnej bavlněnej plát, u nás se asi spíš prodává to, co je nahoře bavlněný, dole umělotina,nevím, něco takovýho mám na matraci pro staršího....Nepočůrává se, ale občas zvrací...
Eva K, 20tt
  • 
8.11.2005 14:03:25
Máš pravdu, vyprat a vymrazit:-). Dřív se přeci dávali peřiny na sluníčko ven. A jak pak voněly:-) Eva
Eva K, 20tt
  • 
8.11.2005 14:00:37
Jojo, seznam protialergeních opatření celkem znám, doporučují ho dnes i nealergičkám.
Matračka se prý do igelitu má dát kvůli pročůrání. Ale řešení tohoto problému zatím odkládám. Kámoška má matračku, igelit, dvě pleny a pak prostěradlo. Myslela jsem, že přes ten igelit dám zdravotní obal na matrace, který je pratelný a vícevrstvý, aby bylo mimčo co nejdál od igelitu. Řeší se tedy pročůrávámí matrací jinak? Jsou lepší kokosové matrace nebo molitanové? Ráda si nechám poradit. Máme jeden starý slamníček po známých, poměrně kvalitní, ale asi koupíme nový.
Eva
Eva K
  • 
8.11.2005 13:45:47
Díky za typ. Mají pěkné věci. Otvírají prodejnu v Olomouci, to je kousek od babiček, což je výborné. Mohou tak uspokojit svou potřebu vnučecích nákupů a nezlákají je zahraniční značky:-). Eva
Tana
  • 
8.11.2005 13:44:56
Zkus www.laveta.cz
Mají hezké české věcičky.
Milada.
8.11.2005 13:31:43
Ja bych treba pro miminko doporucila madarskyho Prince Olivera, to je bavlna, maji bodycka od tech nejmensich velikosti, tricka az do velikosti 140 (ty jsem ovsem nikde nevidela, nejvetsi je 134). Vzhledem k tomu, ze Eva ceka potencionalniho alergika, tak je treba mit vse z bavlny a nic s chlupem (flanel v zadnem pripade), dal treba i fleese (ted nevim jak se to pise) taky ne.. treba veci site v cesku, kde majitelka byla ochotna mi zavolat a rict mi: toto je cista bavlna, je to predeprane a tuhle velikost uz nesijeme, ale pro Vas ji usijeme (dcera mela atop a potrebovala na noc overaly s tapickama, aby se neskrabala) tak to byl obchod http://www.kojenecke.cz/ - pani Faskova. Veci z tohodle obchodu, at neznackove se rozhodne netrhaly..
Taky jsem neco kupovala na http://www.baby-land.cz/.

A matraci balit do igelitu?? Aby se mimino zaparilo? :-(
Petra, Dominik (3/04)
  • 
8.11.2005 13:19:36
Evi pro mimina je dobrá (česká) značka Loana. Mají poměrně dobré ceny a pěkné oblečení. Teď malýmu kupujeme většinou oblečení "Frog" - není to úmysl, ale většinou se mi něco líbí a je to levné a má to tuhle značku. Ale nevim jestli mají na úplná miminka.
8.11.2005 13:14:44
no tak možná nepoznám, jestli jsou v ní škodliviny...Jinak ale vybírám ne podle toho, jestli je tam uvedeno 100%bavlna, to je uvedeno skoro na všem, ale musí bejt ta látka měkká, silnější,neprůhledná, neškrabavá, bez nitek, hele, fakt to vždycky takhle asi nezkoumám, u staršího dítěte určitě ne, ale řekla bych, že kvalitní bavlna na omak poznat jde...
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 120 [Dalších 50 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.