| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Karcinogenní dudlíky – nejspíš jim to zase projde

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 65 [Dalších 5 >>]
28.11.2005 19:27:05
Heleno, já jenom špásovala - jsem už takový šprýmař, a proto s oblibou používám smajlíky, aby to bylo jasné.

Ale jinak moje zkušenost s dudlíkem není nic moc, kdysi jsem o ní napsala článek Dudlíkové hororstory :o)

S.
Hanka, syn 3 měsíce
  • 
28.11.2005 19:11:39
Já jsem odolávala použití dudlíku do 4 týdnů věku mého syna (babička nám je koupila napřed, o to se odolávalo hůř). Byla jsem rozhodnutá ho nepoužít a zkraje pro to ani nebyl důvod. Ale cca ve 3 týdnech začal malý strašně plakat (resp. spíš křičet, "pláč" je eufemismus...) kvůli prdíkům. Jelikož jsem se řídila zásadou kojit vždy, když si dítě řekne, kojila jsem téměř permanentně (nakojit, odkrkat, poté křik a jediné co zabralo - znovu kojit...). Až jsem nakonec nevydržela (po ujištění dětské lékařky, že pokud malý nemá problémy se sáním, dudlík mu v tomto věku už nemůže ublížit) - a výsledek? Malý se dudlíkem opravdu uklidnil a kojí se bez jakýchkoliv problémů dál. Pokud se potřebuje jen uklidnit a nezabírá chování apod., dostane dudlík a dudá, pokud má hlad nebo žízeň, dudlík odmítně (resp. mně často odmítně dudlík, i když se chce jen uklidnit, a chce mlíčko, zatímco od babičky mu dudlík vždycky stačí:-). První dudlíky jsme měli silikonové, teď máme latexové, obojí od Aventu, ten má snad dudlíky nezávadné...
Vlasřta, 2 děti + mimi každou chvíli
  • 
28.11.2005 17:10:09
Musím se zastat Sylvi. Mám dvě děti a ani u jednoho jsem dudlík nepotřebovala. Když jsem se snažila jim ho vnutit, tak ho nechtěli. Nijak nestrádaly a nemusela jsem řešit jak je dudlana zbavit.
Laktační ligou nejsem nijak jetá, ale mám ve svém okolí maminy, které kojit chtěli a nešlo to, až když porodily robátko v porodnici, kde na to dbají tak to šlo. Někde píší kolik bodů kojení dodržují, ale skutek utek. Nacpou dítěti dudan, nebo příkrm lahví se slovy, že se nebudou zdržovat.
Uznávám, ale že to někdy opravdu nejde a že to neznamená, že když máma nemůže kojit, tak že je špatná.
Helena
  • 
28.11.2005 16:39:15
Sylvie, fakt rada do pranice! Mne teda uz nazev Laktacni Liga zni trochu extremisticky a na jejich zfanatizovanem kojeni za kazdou cenu taky nevidim nic zazracneho.
Lucie
  • 
28.11.2005 15:13:10
Jod a kyselina listova jsou sice v tehotenstvi hodne dulezite, ale daji se celkem snadno zajistit z potravy, pokud o tom clovek vi a dava si na to pozor. Kyselina listova je ve veskere listove zelenine, burskych oriskach, pomerancich a myslim ze i v kvasnicich (ale tim si nejsem jista), a mezi tim si snad kazdy muze najit neco, co mu nedela problemy. Kdo neji ryby a morske veci, muze kvuli jodu pit IQ vodu, ta je snad bez problemu.

Co jsem nedokazala v tehotenstvi doplnovat a mela jsem z toho docela obavy, bylo zelezo a vapnik. Vapniku je v mlecnych vyrobcich spoustu, ale ty jsou vsechny z mleka, tak kdo nesnasi mleko, ma celkem smulu (Gravimilk je taky z mleka), a pak je jeste v maku a mandlich, to je zase dosti tucne. Zeleza je vyznamne mnozstvi v samych spatne stravitelnych vecech, jako je tmave maso, fazole, kapusta a celozrnne pecivo, a zelezo v kapslich spousta lidi nesnasi.

Ale mozna existuji zeny, kterym je v tehotenstvi spatne i po dzusu a hlavkovem salatu a pro ty je pak orisek i ta kyselina listova. A IQ voda je zase strasne tezka na noseni a nemaji ji vsude, tak je unosnejsi koupit si jod v lekarne.
28.11.2005 14:59:02
Rosie, jednoduchý - řiď se radami Laktační ligy:ŽÁDNÝ dudlík není vhodný ;o)

Jinak tá při prvních dvou těhotenství taky vitamíny nebrala, protože mi po nich bylo zle a zvracela jsem.

S.
Rosie
28.11.2005 14:42:42
Evo, ale nějaké ty vitamíny pro těhotné bys měla užívat, ne? Přeci jen teď jich máš vyšší spotřebu. Hlavně jde o jód a kyselinu listovou.
K těm dudlíkům - já dětem dávala jenom silikonové, jednak ty latexové mi moc nevoněly a už v době před téměř 7 lety, kdy se mi narodilo první dítě, se objevovaly zprávičky o závadnosti latexových dudlíků. Ale upřímně, kdo se v tom má vyznat - jednou je zatracovaný výrobek "a" a doporučovaný výrobek "b", za měsíc přijdou s tím, že ani ten "b" není zcela vhodný, ať si lidi pořizují zásadně "c" a za dva měsíce se zjistí, že vlastně ani "a" ani "b" není tak špatný. A chudáku zákazníku, vyber si...
28.11.2005 13:36:53
Je to fakt, doufejme, že to nebude tak zlý, ono kdyby člověk přemšýlel fakt nad vším, tak bychom asi brzo vymřeli. Občas mě taky napadá, do jakého světa se ten náš malý vlastně narodil...:-)
Eva K, 23tt
  • 
28.11.2005 13:25:30
Četla jsem, že silikon je v pořádku. Tak snad jo. Jak už tady píšou jiná děvčata, nevezmu si jako těhule ani tabletu vitamínu, že je umělý, pořád si ověřuji co dělám a pak dám cucat děcku závadný dudlík... Eva
28.11.2005 13:19:29
Je to fakt strašné!!
Já koupila dcerce (ještě jako těhotná) dudlík od Lavety (firma Vulkán). Dcera byla na něj zvyklá od malička a bez něj neusnula. Hned jsem psala do Lavety a byla jsem ujištěna, že tento dudík závadný není. Věřím jim, tak doufám, že je to opravdu OK.
Jinak kupujeme silikonový od Nuku (jak dudlík, tak na lahve) od malička. Ty jsou snad v pořádku.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 65 [Dalších 5 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.