| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Fusak do kočárku pro větší děti

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 85 [Dalších 25 >>]
LAJ
5.12.2005 23:01:12
Tahle diskuze mne velmi pobavila......
Já dítě budu klidně vozit i ve třech letech, pokud bude chtít:o)) Bohužel moje batole se už dlouhou dobu vozit nechce, tudíž kočár slouží povětšinou jen na odložení nákupu, tašky apod.

Kdo má krásně capající batole držící se matky či otce za ruku, tak může bez kočáru vyrazit...naše chození se ovšem sestává z věčného utíkání, sedání či lehání na zem, kopání do všech věcí okolo apod. Proto jsem vděčná, chci a potřebuji-li někam dojít, že dítě po vyjíti z domu zabořím do kočáru a vydrží mi tam alespoň pár minut...
Naše cesta např. k autu, která netrvá víc jak dvě minuty...se s batoletem bez kočáru změní ve dvacetiminutovku, a to nepřeháním....když kolem je tolik zajímavého!

A jak už tady padlo...dítě co mělo problém s kyčlema...tak by nemělo být přetěžováno chůzí....a nevidím nic divného na dvouletém dítěti v kočáru..
/Pominu-li dítě narvané do pidi golfek,o)/
  • 
5.12.2005 21:49:29
Kdyz se jedna o fusak pro starsi ditko, je super, pokud ma fusak "nozicky" rozstrizene, tj. diteti couhaji ven boticky. Jinymi slovy, nedavate ditko se zablacenymi botickami dovnitr do fusaku, ale nozicky mu obepnete fusakem.

Mimochodem, kocarek do 4 let je pro me naprosto pochopitelny, napr. pri vyzvednuti ditete ze skolky po obede (ne po odpocinku) si Vam ditko rado v kocarku na chvilku odpocine, ZOO v prudkem kopci, atd... Hlavne s rozumem a citem ;-)
Lucie
  • 
5.12.2005 21:48:18
Myslim, ze fusak pro vetsi dite smysl ma.
Cim je dite vetsi, tim spis se pro nej kocarek bere, jenom kdyz se pocita, ze bude chtit spat. A na spani je potreba byt o dost tepleji obleceny (nebo nabaleny), nez na chuzi.
Samozrejme to zalezi na tom, jak je dite spave nebo behave a jak daleko a kam se s nim chodi.
Irena+2
  • 
5.12.2005 21:38:13
Milé dámy,
o co tady jde. Snad je to každého věc, jestli dítě vozí v kočárku nebo ne. Mě naopak mrazí, když navlečená máma veze jen tak posazené dítě na golfáčích. To bych jí nejraději posadila samotnou na 5 min. na lavičku, aby věděla, jaké to je!!!

Fusak se pochopitelně na zimu hodí. Dítě přece může cestou klidně usnout, a ze spodu kočárku pěkně táhne.

Kdo má jedno dítě, a potřebuje s ním toho hodně a RYCHLE oběhnout, možná kočár opravdu nepotřebuje. Na krátkou procházku asi ne. Ale jinak?

A ještě jedna věc. Skoro všude v zahraničí /jedno zda na východ či západ/ se děti dlouho vozí nebo nosí. Klidně i do čtyř let, právě, když jdou někam třeba na výlet. Každá máma totiž tady ví, že přetěžování kloubů, zejména kyčelních, je pro tyhle malé špunty dost nezdravé. Zvlášť pro děti, co nosily široké balení.

Stejně tak je tady naprosto normálně, že dítěti se nabízí konfort možnosti odpočinutí si v kočáře, a to prosím na beránčí kožešině!!

Takže jistě Vaše děti, které do kočáru nechtějí jsou stejně "normální" jako ty, které tam chtějí.
Milada.
5.12.2005 21:31:09
Li.,

mam jedno rozene koncem prosince a druhe v listopadu. Spinave boty do fusaku jsem tedy musela resit uz resit ve veku kolem roku. Treba na horach 14 mesicni syn ci 17 mesicni dcera spali v hlubokem kocarku klidne 2 hodiny a ani randal od pomy je neprobudil. Na boty jsem jim dala navleky vlastni vyroby a to cele do fusaku do kocarku nebo na sanky. Zapocene nozky nemeli.
Li.
5.12.2005 21:25:34
Aido, i já nebydlím na malém městě, ale v Praze, kde je všude daleko. Uznávám, že kočárek se může občas hodit, jen nechápu, jak dvouleté dítě může někdo dávat do fusaku. Takhle velké dítě přeci v kočárku (potažmo ve fusaku) nevydrží dlouhou cestu (na krátkou přeci kočárek neberete, že?). Myslím, že takhle velké děti se chtěji alespoň chvilkama proběhnout a v tom případě si nedovedu představit, jak je se špinavými botami dávám zpátky do fusaku. Malá larisa mi příjde mnohem vhodnější.

Asi mám svůj názor vážně hodně zkreslený svým synem, který pohyb prostě potřebuje. Nedokážu si představit, že by vydržel sedět delší dobu v kočárku a jen se vozit. Ve svých 25 měsících ujde v pohodě 5 km (jen mu to trvá sakra dlouho :o)).

P.S. Nic to nemění ovšem na faktu, že je autorka článku moc šikovná. Fusak z kabátu se jímoc povedl :o).
5.12.2005 21:20:19
Jako inspirace je to super. Ovsem mne uz taky dcera (26 mesicu) zasadne v kocarku nesedi. Bud jde pesky, nebo se veze ve stoje na zadnich stupackach golfacu. Takze oblikam kombinezu a fusak neresim. Jak tu nekdo psal - nemusite moc nabalovat, kdyz dite strcite do fusaku. Ale - co kdyz se chce probehnout? Nanoznik nam nevyhovoval, tak jsme minulou zimu resili dekou a pripnutou plastenkou shrnutou k madlu (aby deka nepadala).
*Aida*
5.12.2005 21:14:16
Tak moji mladsi dceri jsou 2 roky 7 a pul mesice a minuly tyden jsme koupili novy kocar (pro ni). Postizena neni :o). Nekolikrat tydne s ni musim ujit 2 km tam a 2 zpet (delam dobrovolnou praci a beru ji s sebou) a nejak si neumim predstavit, jak dlouho by nam to bez kocaru trvalo. Obzvlast ted v zime a desti by to bylo celkem zabavne, mam na to cca 30 minut pote, co vypravim syna do skoly. Pak ho take musim jezdit vyzvedavat ze skoly, mam to dvema autobusy a kus pesky, cesta tam a zpet nam trva minimalne dve hodiny, domu dorazime kolem pate vecer a opravdu od ni necekam, ze to "ujde". Snim o malem mestecku, kde se da vsude dojit :o).
Jinak kocar jsou golfky a fusak se do nich vejde, ale uz je ji maly, skoda, ze neumim sit....
5.12.2005 20:48:57
koukám, co se tady rozpoutalo za diskuzi, už tady na Rodině jednou taková podobná byla...Já vozila dítě v kočárku do třech let, druhýho budu vozit tak dlouho, dokud to půjde...Kamarádka vozí dítě ještě teď, kdy jsou synovi 3,5 roku. Bratranci mých dětí, kteří žijí v Německu se vozili v golfkách minimálně do 4 let...
Ale ve skutečnosti je to jedno, ne? Já jezdila vyřizovat spoustu věcí v centru Prahy, dítě mi v kočárku usínalo, jedlo, bavilo se a hlavně: neutíkalo...Bez kočárku bych s ním mohla leda tak na krátkou procházku....A sice mi do ostatních dětí celkem nic není, ale nesnáším ty vláčený děti po Praze, většinou je dítě unavený a vzteklý, totéž matka....
PajaMM
5.12.2005 20:39:01
Od toho jsou to diskuse - aby tu kazdy mohl vyjadrit svuj nazor, at uz kladny nebo zaporny...
Nekoho (i me) to proste udivi, ze dvoulete dite se vozi v kocarku...

Ale je to kazdeho vec...kazde dite je jine...
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 85 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.