| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Fusak do kočárku pro větší děti

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 85 [Dalších 15 >>]
Dáša 2 kluci+ holčička
5.12.2005 20:28:47
To je hrozné,tyhle diskuse,šikovná mamina dá bezva tip a hned se to otočí a úplně zbytečně řeší.Ať si každý vozí dítě v kočáru jak dlouho chce,je to jeho věc,každé dítě je jiné,má jiné potřeby.
Nejmenší dcera má 17 měsíců a klidně ji budu vozit i do 4 let.
5.12.2005 20:26:40
Tomáši,
vzít dítě na ramena můžeš ty. Já jsem třeba dva najednou unesla jen ztěžka a jen chvilku. Pak se ten kočár fakt zatraceně hodí. I to jedno dvouapůlleté dítě bylo na mě dost těžké. :-(
Tomáš
  • 
5.12.2005 19:54:43
Že by syn byl z chození unavený, jsem zažil jen jednou, na jaře v pražské zoo. Tak jsem ho vzal na ramena a byli jsme oba spokojení.
Pokud je dítě zdravé, tak ve dvou letech kočár podle mě prostě nepotřebuje, nechodím s ním přece dálkové pochody. Jiná věc je zda se v něm vozit chce - pokud je na to zvyklé tak se může změně hodně bránit (my jsme před týdnem začali bojovat s dudlíkem na spaní).
Co třeba místo kočáru odrážedlo? Ve městě stejně na chodnících žádný sníh není a aspoň se zahřeje :-)
petluše
5.12.2005 19:46:14
JENO, používáme golfky jen občas, na dlouhé cesty (do města máme poměrně daleko) nebo na výlety protože M ještě po obědě spí. Fusak dávám jen na celodenní cestování ale dávám, nemáme ty "obyč" golfky, máme polohovací s pultíkem, tam se slabší fusak vejde, je fakt že z kabátu by se tam nevešel.
5.12.2005 19:40:17
Li,
tam ale jde spíš o ty delší výšlapy, třeba celodenní výlety a tak. Do čtyř let bych taky kočár nenechávala, ale i po druhém roce se nám občas dost hodil.
5.12.2005 19:36:42
Splechtulko, a Ty dáváš do golfek fusak?

Eleonoro, to dítě na fotce nevypadá zrovna obézně :-) Ale je fakt, že třeba naše sousedka, která má dítě s postavou jaká by pohyb zrovna potřebovala, koupila nedávno místo kola dobíjecí motorku na elektriku, což bych teda na jejím místě nedělala.
petluše
5.12.2005 19:31:10
Markovi je 25 měsíců a při jízdě do vzdáleného města (vyřizování na úřadech apod) se mi golfky ještě před měsícem hodily..... Postižený se mi nezdá, na vycházky chodíme ale při cestě na celý den bych golfky brala
Li.
5.12.2005 19:30:44
Lído, to si snad děláš legraci. Čtyřleté dítě v kočárku?

Teď ale vážně. Já vůbec nemám ráda tyhle generalizace, jako např.: "čtyřleté dítě má mít kočárek". Myslím si, že každé dítě je jedinečné a všechno se musí posuzovat indivuduálně. Jako příklad musím uvést botičky. Všude jsem četla doporučení, že děti mají mít kotníčkové boty. Pak syn začal pajdat a všichni doktoři (neurolog, ortoped, ortoped v nemocnici...) mi najednou říkali, že kotníčkové boty jsou u syna hloupost, že mu nedovolují hýbat nohou.

Mimochodem, jsem ráda, že se syn ve 2 letech obejde bez kočárku. Pravda, cestování s ním je mnohem komplikovanější. Kdybych ho naložila do kočáru, byli bychom mnohdy v cíle dříve. Nemohl by po cestě pozorovat dlouhé minuty broučky, rýpat se v zemi apod. Na druhou stranu mi ale tahle zdržení tolik zas nevadí (tedy alespoň většinou). Vím totiž, že pohyb děti potřebují.
eleonora
  • 
5.12.2005 18:50:12
Ony se ani moc takové fusaky nevyrábějí a to z jednoho prostého důvodu. Taková velká děcka už většinou chodí po svých a pohyb jim také prospívá, protože děti potřebují pohyb. Není nic horšího než vidět matku tlačící kočár s dvouletým obézním děckem!
(Když budete například shánět "bodíčka" na dvouleté dítě, také moc nepochodíte, protože výrobci předpokládají, že takové děti už plínku nenosí a v jejich nabídce najdete jen nátělníky a trička.)
Tak radši dejte děckám v tomto věku oteplovačky, teplou bundu a hurá na sáňky! Nedělejte z nich postižené! Omlouvám se, pokud dítě autorky článku je opravdu postižené.
5.12.2005 18:36:35
Sarino, na procházky od devíti do 19. hod asi vyrážíš spíš v létě,než v mrazech, kdy je počasí na fusak - nebo se pletu?

Lído, však já taky měla na kluky dvojčatovej kočár pro případ, že by se unavili - abych nemusela oba táhnout domů v rukou. Ale od chvíle kdy chodili, byli v kombinézách, aby mohli kdykoli z kočárku ven.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 85 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.