| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem přežila šestinedělí

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 95 [Dalších 55 >>]
Panoramka
18.1.2006 18:27:38
Jsem prave v 10tt a taky mam asi dost naivni predstavy... Nicmene, diky Tvym clankum vidim, ze mytus usmevave, krasne stihle mlade maminky s mesicnim spicim miminkem v naruci je opravdu realite zivota vzdaleny.
Tak se pripravim na obe moznosti a nebudu prkvapena ... :o))) Hlavne at Tve clanky nikdo nemaze - myslim, ze je v srpnu budu potrebovat... :o)))))
Pis dal, prosim, jestli je tedy o cem psat... :o))))) Jako budouci maminka potrebuju vedet vsechno... :o))))))
markéta, Tereza 7/03
  • 
18.1.2006 15:57:38
Mně trvalo asi dva měsíce než jsem vnitřně cítila to, že "to mimino" je moje :-) A teprve v tu dobu jsem si uvědomila, že si ho můžu různě šmudlat a oNuŇávat, protože je MOJE, takže si s ním můžu dělat co chci, nemám ho jen na hlídání. A co s ním neudělám já, to neudělá nikdo jinej. :-))

Do dneška mi přijde divný, že v člověku roste jinej člověk. U zvířat mi to připadá normální, ale u lidí - a zvláště u mě!- mi to pořád připadá divný :-)
markéta, Tereza 7/03
  • 
18.1.2006 14:42:06
Můžeš mi vysvětlit, jak si dojdeš zacvičit s dítětem, které leze, popř. začíná chodit? To ho jako necháš lézt po tělocvičně a šplhat na "mučící nástroje"? Možná, že sem tam existují nějaká cvičení, u kterých poskytují hlídání. Ale! Zpravidla je to až od 3 let a zpravidla je to za příplatek. A když nemáte moc peněz, musíš setsakra počítat, jestli na ten příplatek máš nebo ne. Já měla celkem klidné mimčo, takže do 5 měsíců jsem s ní chodila do restaurace. Ale od 5 měsíců už to nešlo protože už nevydržela jen ležet v kočárku nebo sedět na klíně.
S kamarádkou, která má také malé dítě si moc nepokecáš, protože cca od 8 měsíců ti dítě leze, takže musíš neustále být u něj a hlídat ho a navíc to dítě se neustále dožaduje tvé pozornosti. Stále leze (později chodí) za tebou a neustále ti něco vnucuje a "říká" a dožaduje se tvých hlasitých reakcí. Pokud se nedočká, začne ti řvát, takže už se pak neslyšíte vůbec. můžete si trošku popovídat, je-li s vámi jen jedno dítě. A idea, že dětičky si hrajou spolu platí až tak od 3 let a to stejně mají mezi sebou spory a každou půl minutu chodí za vámi abyste je řešili. Pokec mezi kamarádkama, který maj děti, z mé zkušenosti vypadá tak, že občas prohodíte nějaké to slovo mezi sebou a jinak se spíš těšíte ze vzájemné přítomnosti než z dalekosáhlé diskuse.
Také není pravda, že každé ženě hned splaskne břicho. Mně kupříkladu nesplasklo do dnes :-(((( A to jsem poctivě cvičila celý rok. Někomu ano, někomu ne. Ale i když třeba nemáš břicho, trochu se ti rozšíří boky rozestupem pánevního dna a najednou zjistíš, že se nevejdeš do žádných kalhot ani sukně. Já nosila po porodu kalhoty těhotenský, ale asi po třech měsících mi byly velký, jenže předtěhotenský zas byly malý. A když jsem si chtěla koupit nový, žádný mi pořádně neseděly. Navíc se teď furt nosí bokovky, což pro nás - s faldíkem po dítěti je fakt nevhodný.
Na tvém příspěvku je poznat, že nejen nemáš vlastní dítě, ale nemáš ani zprostředkovanou zkušenost kamarádky nebo sestra apod. Tedy ne že by to byla nějaká tvoje osobní chyba. Když nemáš zkušenost, nemůžeš vědět, jaké to je. Od toho jsme tady my, zkušené maminy, abychom tě poučily :-))) Ono to fakt trvá, než si zvykneš na nový režim s dítětem. Někdo to má jednodušší, někdo těžší. Ale v žádném případě to není jako před tím :-)) Věř tomu, co ti píšeme. Není to prostě stejné jako když si pořídíš psa. tomu všechno určuješ ty, takže si v podstatě ponecháš svůj rytmus. S dítětem se musíš podřídit ty. Ale klidně napiš, co tě zajímá, jakou máš o něčem představu a jestli to tak jde nebo nejde uskutečnit.
  • 
18.1.2006 12:37:49
Ahoj,výborné, vše so jsi napsala můžu podepsat. S mojí dcerou jsem začila něco hodně podobného a vstávají mi s toho vlasy hrůzou ještě po těch letech (je jí 7). Ale nezoufej, druhé dítě může být pravý opak. O mém druhorozeném jsem ani nevěděla a vše šlo jako podle těch chytrých knížek.
18.1.2006 12:32:34
Bell, opět smekám a tleskám nadšením!! Tvé články jsou více než suprové. Díky Ti, že je zveřejňuješ tady na rodince, opravdu se při nich bavím a posílám je odkazem všem známým maminám :))

A chtěla bych se zeptat Zuzky S., zda má děti? Předpokládám, že nikoliv. Obdobné představy o mateřství jsem totiž před několika lety měla také, ovšem praxe je zcela jiná. Samozřejmě, že se snažím vypadat k světu, ale někdy jsou dny, kdy to opravdu nejde a v době po porodu takových dnů bylo víc než dost. Představy o tom, že se břicho po porodu všem opět smrskne do původního stavu jsou zcestné, znám minimum maminek, které tohle štěstí potkalo. Stejně tak je mylná představa, že pokud máš na hrázi čerstvou jizvu s deseti stehama, že tvá chůze bude ladná. Také se asi dost těžko zalíbíš svému partnerovi v posteli, pokud krvácíš tak silně, že k zachycení potřebuješ několik vložek, které se do tang jen těžko vejdou a z prsou ti teče permanentně mlíko proudem. Mám stejně starou holčičku jako je Agátka a (naštěstí) o mnoho mnoho klidnější,ale i tak jsou dny, kdy zůstanu do oběda v pyžamu a nezdá se mi to nikterak ponižující. Samozřejmě, mohla bych si najmout chůvu, přejít na umělé mléko a mít na sebe víc času,ale to by bylo známkou toho, že pořídit si dítě byl fatální omyl. BTW. opravdu bych ráda věděla, jak se například s třítýdenním miminkem chodí ve třicetistupňových vedrech na koupaliště :))) Poradíš???

Vali + 4/2003 + 4/2006
  • 
18.1.2006 9:08:46
Belano,
velice ti fandím, sama jsem si užívala něco podobného, bohužel bez babiček, jedinou záchranou byl pro mne večer manžel. Obvykle mne našel ubrečenou se spokojeným dítětem. Problémy s kojením byly také, ale spíše jsem měla problém já (záněty, popraskaná prsa), dcerka byla úplně v klidu. Dodnes jí to zůstalo :-)
Už před porodem jsem byla rozhodnutá to doma nepřehánět s čistotou, sama jsem dítě převelice čistotné mámy a dnes na to doplácím alergiemi (prostě se mi ten imunitní systém nastavil jinak), uklidit mne nakonec donutily moje vlastní alergie a to velice rychle... Ale vyvářet, to neee.
Jsem zvědavá, jak to zvládnu na jaře :-)
Všem šestinedělkám přeju pevné zdraví a chápající okolí :-)
V.
18.1.2006 9:03:42
Sylvie,
na tom možná něco bude, já měla nejdřív dvě pohodový holčičky, který od dvou měsíců spaly celou noc. Teď mám kluka, kterej je fakt šíílenej. Nenechal mě vyspat asi 7 měsíců, to je při mym celkovym nasazení dost průšvih. Zhruba od dvou měséců jeho věku mi skončila MD :-))).
Ale stejně mi nikdo nevymluví, že práce je s více dětmi víc. Taky teda záleží na věkovym odstupu. Já mám 3apů a 3ačtvt.
18.1.2006 8:57:28
Pavlo, možná záleží na tom, JAKÉ první dítě je ;o) Já začala látkovy používat u TŘETÍHO dítě (poté, co jsem je u prvního zavrhla, že je teda fakt nestíhám). Péče o domácnost s třemi dětmi mi přijde méně náročná, než péče jenom s mojí prvorozenou - už jenom z toho jednoduchého důvodu, že nejstarší holčina chvíli v postýlce nepoležela, furt jsem ji musela tahat, jinak by řvala, pomalu nespala, jedla často a po troškách... mezitím co další dvě děti se kojí ukázkově po třech - čtyřech hodinách (v podstatě bych si podle nich mohla řídit hodinky ;o) ), v noci mě nechají vyspat, přes den i to nejmenší mimino (nyní 5 měsíců) vydrží v klidu ležet v postýlce a koukat, jak si starší děti spolu hrají (nebo se rvou, jemu je to jedno, jen když má na co koukat...)...

S.+++
18.1.2006 8:41:00
No Petro nevim o tom, že by něco bylo při dalším dítěti jednodušš. Podle mých zkušeností jedno dítě=žádný dítě. První moje dítě, mmch naprosto pohodová holčička, mi zdaleka nezabralo veškerý čas, byla jsem svobodná matka, tudíž mi doma nikdo další nepřekážel a nedělal bordel a nemusela jsem nic vařit. Taky jsem u prvního dítěte z počátku používala aktivně látkové pleny :-)) Bylo i důležitý, že jsem měla asi 8měs skoro klasickou MD pracoval jsem malinko a zkoušky ve škole jsem si udělala v předtermínu a pak se zpožděním.
U dalších dětí to bylo už podstatně horší, protože musim vařit, prádla mám asi tak 5 praček do týdne, všichni dělaj bordel (málokdo si ho uklízí) a do toho školka, škola, kroužky atd. atd.
Milé mamky jednoho dítěte nevěřte nikomu, že u dalších dětí je míň práce, je to naprostá pitomost, tý práce je logicky víc a víc.
Pole levandulové
18.1.2006 0:04:25
Bellano,zase jsem se pobavila a zavzpominala si - az na par detailu jsem mela sestinedeli velmi obdobne jako ty. Dite jsem sice obleci umela, teoreticky jsem byla taky vyzbrojena dobre, ale skutecnost predcila ocekavani. Dokonce si pamatuju, jak jsem jednou, po nekolika neprospanych nocich i dnech, zcela vazne premyslela, jakym zpusobem se syna legalne zbavit, aby bylo vsechno jako driv. Nakonec se to nejak urovnalo, prvni zablesk normality prïsel asi po trech tydnech, pak se to zlepsilo natolik, ze dnes uz na videa z te doby koukam z ndsenim a laskou k tomu malemu tvoreckovi. A hadej, co mam na sobe pri vsech zaberech s miminkem, tocenych v jakoukoli denni dobu - nocni kosili :-))
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 95 [Dalších 55 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.