| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem přežila šestinedělí

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 95 [Dalších 45 >>]
Dana
  • 
17.1.2006 17:34:40
Díky za tento tvůj článek, přesně vystihují i mé pocity a zážitky z šestinedělí. Jen jsem dosud měla pocit, že jsem asi jediná já, ta neschopná a nestíhající :-).Nyní už vím, že jsem v tom nebyla sama.Některé maminky tvůj článek kritizují, ale jsou to tvé zážitky a zkušenosti, tak proč o nich nenapsat, každý to měl a má jiné.Nenech se tím otrávit. Těším se na další tvé články!
17.1.2006 17:25:33
Bellano,
naprosto přesně jsi popsala průběh mého šestinedělí.
(Jen babička docházela každý den k nám. Vždycky přišla v pravý okamžik: dítě řve, já vlasy jako čarodějnice, v pyžamu, hladová, těsně před zhroucením.....)
I úchylku s vyvařováním a desinfekcí naprosto všeho, o které jsem se "hrdě" domnívala, že je moje originální...

Děkuju za krásné čtení. Jen škoda, že jsem neměla možnost si něco podobného přečíst po porodu, když jsem byla stejně jako Ty zmatená. Dnes už vím, že normální je úplně všechno.
Dana, 2děti
  • 
17.1.2006 17:22:13
Já se, co by prvorodička, těšila na porod a hlavně až své mimi uvidím.Jak asi bude vypadat, komu bude podobné?S pocity, že snad něco vydržím, jsem se po 14dnech dočkala vyvolávaného porodu, stahy jsem měla po3minutách a trval více jak 30h, zakončený císařem :-((.Bylo to pro mne velké zklamání a porod hrozný zážitek. Když jsem viděla dcerku prvně, tak se k mému údivu ihned nedostavily ony mateřské city. Dívala jsem se na ni, jako na cizí, na človíčka, kterého mi nějak přidělili.Bylo mi trapně. V porodnici jsem též řešila, jak jí mám obléknout,vykoupat, nakrmit...cítila jsem si strašně nešikovná. Kde jsou ony mateřské pudy, které přijdou samy, jak se starat o miminko?V domácnosti jsem se snažila fungovat stejně jako před porodem, ale vůbec nic jsem nestíhala.Mimi snad vůbec nespalo, fakt chaos :).Až časem se to ustálilo. Dalo by se říct, že u prvního dítěte jsem se zaučovala a u druhého si teprve to šestinedělí a mateřství užívala.Každopádně miminko vám život změní- k lepšímu, nesnažte se stíhat vše jako před porodem a nesnažte se být "dokonalá"žena v domácnosti.Nikdy to už nebude takové jako dřív :-).Mějte se
17.1.2006 15:52:59
Bell,

někde jsem četla, že dokonce doporučují k dětem zvířata..pesany a kočiny, kočky s námi žijí v domě, tak jsem zvědavá na společné soužití:-)
andy 2 syn 6/04
  • 
17.1.2006 15:39:28
myslím, že to strašení není..ale každý si musí vyzkoušet sám..přesně jsem si ale vybavila události po návratu z porodnice. Jak jsem si říkala, co všichni mají, mimčo spalo, já byla plna euforie a do 2 dny jsem byla K.O. z košile jsem nevylézla celé dny, zuby si čistila kolem 14h, své dny trávila mezi sprchou (před kojením nahřát prsa, po k ojení umýt a namazat, po vykonání potřeby umýt rodidla no atd., WC, kuchyní a kojením :) po 14 dnech jsem naprosto zkolabovala, brečela jsem u dítěte, co nechtělo jíst a stagnovalo na váze, když jsem volala laktační poradkyni, tak jsem asi musela v telefonu znít jako "psycho-matka" nebyla jsem schopná souvislé věty a stále vzlykala. Nebýt manžele a babičky co nás zásobavala hotovými jídly, tak fak nevím, jak bych přežila. Vrchol byl, když jsem se snažila prcka kojit přes kojící podprsenku a divala se, že nesaje :) Je fakt, že zpětně si říkám, že nikdo neví jaké to bude a teprve až si to prožije, tak pochopí, co to je za vzácnost spát třeba 6h v kuse, moci si normálně sednou na tvrdou židli a klidu se najíst u stolu :)
petra
  • 
17.1.2006 15:35:23
Hehe, tohle me vazne moc pobavilo :)) I pro me bylo sestinedeli sokova terapie... Detaily vypustim, bylo by to totez v blede modrym, ale je to proste tak - porodem ta spravna "sranda" teprve zacina :)
17.1.2006 15:27:58
Káčulo, kočky jsou v pohodě, jsou štěstím bez sebe, že jsem přes den doma, a díky tomu na mně vyloudí večeři už po poledni :-)))
Agátce se kočky strašně líbí.
Jim je zatím Agi celkem ukradená.
Však až je začne prohánět, tak ony ještě poznají, jak vypadá peklo na zemi :-) Ba ne, co jsem kdy slyšela o soužití koček a dětí, tak to většinou proběhlo bez ztrát na životech.
17.1.2006 15:21:20
Bell,

už se moc těším na další čtení.
Betynku a další maminkovský časopisy radši nečtu,myslím že je v nich stejně jen všeobecný názor, který se dá aplikovat jen na omezené procento maminek a dětí a radši si přečtu názory a skutečné články maminek.
Hodně štěstí při psaní a už teď se nemůžu dočkat dalšího pokračování:-)

Katka

P.S. Co dělají kočičky? Jsem zvědavá, jestli se naše kočiny nebudou děsit řevu miminka...
Jiřina
  • 
17.1.2006 15:10:06
Tybrďo, to by se mi u toho druhýho tááák hodilo!
17.1.2006 15:04:57
To jsem moc ráda, že neděsím nebohé matky v očekávání :-)

A teď se budu snažit být aspoň chvíli vážná, jo? :-) Chci moc poděkovat vám všem, kterým se moje články líbí. Začala jsem psát pro svoje vlastní potěšení, a teď vidím, že můžu potěšit i někoho jiného, a to je moc hezký pocit.
Nevím, jak by na mě podobné informace působily, když jsem byla těhotná. Ale jedno vím jistě - právě díky tomu, že jsem věřila všemu, co se píše v Betynce a Mamince, jsem pak byla z reality mateřství tak překvapená.

A ty "negativní" rakce úplně chápu. Já nezažít to, co jsem zažila, tak svým článkům taky nebudu věřit.

Ale ujišťuju všechny, že i když se snažím psát s nadsázkou a humorem, tak jsem v tom, co píšu, upřímná. Nedokázala bych dělat z lidí, co moje články čtou, blbce, a něco jim nalhávat. Píšu o tom, co prožívám a jak to prožívám. A jsem ráda, že to vzbuzuje ohlasy, byť i ne třeba kladné. Vlastně chci poděkovat za všechny ohlasy, protože jsem ráda, že to, o čem píšu, v lidech vyvolává nějaké emoce.

Všem přeju krásný den a jdu na další psaní (už mám navařeno, uklizeno, vyčištěné zuby, a dítě ještě tak 10 minut bude spát, tak snad můžu, ne? :-)

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 95 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.