| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem přežila šestinedělí

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 95 [Dalších 15 >>]
  • 
17.1.2006 12:47:13
navíc když je podaná s humorem a zakončená happy endem. Také mám zkušenosti s čištěním zubů po poledni. Mně se navíc den i noc slévaly v jedno, protože náš maličký spal zpočátku po 5 - 20 minutách ve dne i v noci, a to pouze ve vaku ZA CHŮZE! Naučila jsem při chůzi jíst, ale se skrášlováním a uklízením bytu to tak jednoduché nebylo. Vše ja šťastně za námi a partner vydatně pomáhal a vše vydržel.
Lenelka
17.1.2006 12:32:40
Teda Zuzko, pokud by mel tatinek maminku opustit v sestinedeli kvuli tomu, ze je nenalicena a nedepilovana, pak si myslim, ze je pro ditko lepsi takoveho tatinka ani nemit!
No Betynka je opravdu "super" casopis.
17.1.2006 12:31:07
No,o kvalitě Betynek,Maminek a jiných -inek si dovolím pochybovat,kupovala jsme si je pouze ,když jsme se snažili o mimčo jako fetiš a sebeukájení:o))),po porodu jsme se z nich osypávala.

Zuzko,já jsme zrovna případ,co se po porodu moc nezměnil,nemaluji se nikdy,depilaci provádím pouze v létě,takže v době Vánoc,kdy se děti narodily to bylo bezpředmětné.Kila šla opravdu dolů,byla to pěkná zábíračka,na jídlo ani na nic jiného nebyl absolutně čas.V pyžamu jsme nechodila,ale volné tepláky a rozpínací košile XXXXL rozměrů ze mne také sexbombu nedělaly.Manžel mě neviděl jinak než s některým dítětem u prsu,popřípadě s stříkačkou jak dokrmuji,časový rozvrh se vcucnul do doby před kujením,po kojení,před koupáním,po koupání.Náš styk se omezoval na "zaplaťpánbůh že jsi doma",vrazila jsme mu dva balíky a s výhružkou,že 4 hodiny ať si s nimi dělá co chce,ať si třeba píchne prolaktin:o))Co jsme si opravdu užila,bylo noční reprízy pořadů na TV a Teleshopping,ve 4 ráno nic jiného nejde.
To co ty píšeš jsme si začala užívat až po 3 měsících,kdy jsme přestala kojit,zavedla jednotné krmení z flašky,zavedla určitý řád,děti vydržely v kočáře 4 hodiny spát.Podnikala jsme tůry po lesích,kila šla dolů,já se začala cítit líp,mohla jsem večer vypadnout.

Bellano,naprosto tě chápu,i když mám tendence podceňovat matky,co mají jen jedno dítě a říkat si proboha,nad čím naříkáš?:o)))Nade mnou by zase zaplakaly trojčatovky,čtyřčatovky apod.:o)))Každá to prožíváme jinak ,ale hlavně když to ve zdraví přežijem.o))
Martina, 2 kluci
17.1.2006 12:25:33
Jeno, taky jsem si představila to blaho vzít si ráno mimi do postele a poležet si s ním :-))
Nikdy jsem to nezažila, chlapci po tomhle blahu netoužili a ráno řvali...když to ten druhý přestal po měsíci dělat, nechtěla jsem mu to věřit :-)))
Článek Bellany se mi líbí, děsit matky nemůže, protože podle mých zkušeností to může být většinou jen lepší...tak jaképak děšení :-)...a to máme za sebou duo neštovice (mimi v 6 týdnech), duo salmonelózu (mimi v 9 měsících)..oboje jsme s chlapci přežili ve zdraví, tatínek pomáhal a péči o sebe nevyžadoval, zůstal s náni taktéž, jedná se asi o méně náročný typ :-))))
17.1.2006 12:21:32
Vikino přesně tak,souhlasím s tebou :o))
Vikina
  • 
17.1.2006 12:17:48
Já moc nevím, co tady Zuzko řešíš, ty články byly napsané pro pobavení a svůj účel splnily, myslím. To bys mohla kritizovat každou vtipnou knihu nebo komedii, protože ta nadsázka je všude. A není to o supermatkách a neschopných matkách.
17.1.2006 12:16:58
Lucko, co by moje články byly bez tvých velmi vtipných komentářů. Díky za ně! :-)))

Myslím, že se tu klidně můžeme hádat na téma "jak zvládnout šestinedělí" nebo spíš "jak Bellana nezvládla šetinedělí" :-) Ale to nebylo mým záměrem. Napsala jsem o tom, jak jsem ho prožívala já. Měla jsem toho spoustu načteno, ale realita byla trochu jinde. Ale měla jsem uřvané a nepřibírající dítě, trochu možná poporodní blues ... to se někdy stává.

Ale myslím, že jsem nepsala, že jsem domácnost nezvádala. Jen jsem ji nezvládala tak, jak jsem si představovala, že bych ji zvládat měla, tzn. naškrobené krajky na děstkých peřinkách, denně napečeno, apod. Než jsem šla s kočárkem ven, tak jsem se VŽDYCKY převlékla z pyžama. Fakt :-)



Zita + JDA
17.1.2006 12:14:19
Teda Zuzko S. - ze mne by jsi asi musela odpadnout. Já jsem taky byla po porodu svého 1. dítěte v pyžamu až do oběda, nemalovala se - proč taky, když jsem byla celá flekatá a osypaná a hned jsem se po každém kosmetickém zásahu osypala.

Asi jsi měla štěstí, že jsi si mohla poležet s miminkem v posteli. Mně to mimi řvalo i v té posteli, takže o poležení nemohla být ani řeč. Ano, časem se to spravilo, ale ty začátky byly šíleně krušný. Taky Bell už není v šestinedělí a přece jen už se teď to dítě na chvíli zabaví samo a dokonce už jí i spí (jak jsi se mohla dočíst v minulých článcích). Já jsem šťastná, že tyhle články existují, já naopak šílím ze článků typu Betynka - kdysi jsem díky tomuto časopisu chytala šílené deprese - ne opravdu jsem nebyla klidná a usměvavá maminka s neustále spícím dítětem, které bylo v době bdění naprosto v pohodě (to mé spát nepotřebovalo a řvalo neustále). Nemyslíš si, že je naopak lepší připravit ty maminky i na jiné než ideální řešení.

Ano, teď - po porodu 3. dítěte zvládám i pracovat, zvládám se i namalovat, učesat apod. Jistě, až napíšeš ty článek o ideálním mateřství, tak si ho taky přečtu, ale rozhodně si myslím, že tyhle články jsou přínosnější.

Bell - jen piš dál a nenech se odradit.
17.1.2006 12:10:59
Zuzko, "Vždyť je přece pěkný, že si můžu vzít miminko ráno do postele a ještě si s ním poležet..." no to si piš, že by to bylo pěkný. To ovšem nesmíš mít dítě, který se budí v pět hodin pláčem a brečí v kuse třeba půl hodiny, než se Ti ho podaří trošku uklidnit (což ovšem neznamená, že si pak můžeš zase lehnout).

A pak jsou ještě méně běžné situace jako u nás, že dítě krátce po porodu onemocní a kvůli kašli se dusí a modrá co půl hodiny ve dne v noci, takže i kdybych náhou neusínala ve stoje, vedle zdraví dítěte bych na nějakou depilaci stejně neměla myšlenky a od partnera jsem očekávala stoprocentní podporu, i když jsem byla neupravená a jemu jsem se zrovna vůbec nevěnovala. No, neopustil mě a navíc se o děti od narození umí starat stejně jako já.
17.1.2006 12:09:02
Milá Zuzko,tebe bych teda chtěla mít doma!Tys zřejmě nepochopila,že článek je napsaný trošku s nadsázkou a s úsměvem.Myslím,že každá normální mamina,či těhule se tomuhle článku jen zasměje a třeba i zamyslí.Rozhodně nejde o to někoho vyděsit.Je to jen popis vlastního prožití.Navíc každá prožíváme toto období jinak.

Bellano gratuluji,článek je moc pěkný,mluvíš mi z duše :o))
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 95 [Dalších 15 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.